در این مطلب طرز تهیه غذای محلی مازندرانی از جمله خورش ترشه سماق، آش انار و انارپلو را به شما آموزش می دهیم که طبع آنها اکثرا ترش است.
خورش ترشه سماق
مواد لازم:
- سینه مرغ: 3 عدد
- سبزی خورشی: 500 گرم
- پیاز: 2 عدد
- لوبیا قرمز: یک دوم پیمانه
- آبغوره: یک دوم پیمانه
- سماق: 5 ق س
- غوره: یک دوم پیمانه
- سیر: 5 حبه
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه: سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سینه های مرغ، 3 قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 10-15 دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ ها تغییر کند. پس از تغییر رنگ مرغ ها می توانید لوبیاها را به همراه 4 پیمانه آب اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا خورش شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و به مدت 2 ساعت بگذارید خورش بپزد.
سبزی ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت 10 دقیقه سرخ کنید. یک قاشق سماق را به سبزی های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید. سپس از روی حرارت بردارید. پس از 2 ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند می توانید سبزی های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره ها و یک قاشق باقیمانده سماق را اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورش جا بیفتد (به روغن بیفتد) سپس با برنج سرو نمایید.
نکته: سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورش شما تلخ خواهد شد. سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام ها مفید است اما همانند زعفران مصرف بیش از حد آن مضر می باشد.
آش انار
مواد لازم:
- گلپر: یک تا دو ق س
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، نعناع): یک کیلو
- پیاز (سرخ کرده): 3 تا 4 عدد
- انار: 2 کیلو (یا رب انار یک دوم پیمانه)
- روغن: 2 تا 3 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- لپه: 2 تا 3 ق س
- برنج: یک پیمانه (200 گرم)
- گوشت (چرخ کرده): 300 گرم
طرز تهیه: در ابتدا لپه و دو عدد پیاز را سرخ کرده و 4 تا 5 لیوان آب را به آن اضافه کنید. روی شعله ملایم قرار دهید و کمی نمک و فلفل بزنید تا لپه کمی بپزد. بعد برنج را به دقت بشویید و به لپه ها اضافه کنید و بگذارید برنج کاملا پخته شود. گوشت چرخ کرده را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و کوفته درست نمایید. بعد کوفته ها را داخل آش قرار دهید. سبزی را نیز خوب تمیز کنید و بشویید و خرد کنید و به آش اضافه کنید و در آخر آب انار را به آش بریزید و کمی نعناع داغ روی آن بریزید.
نکته: اگر چربی خون دارید بهتر است به جای گوشت قرمز چرخ کرده از گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید.
انارپلو
مواد لازم:
- برنج: 2 پیمانه
- دانه انار: یک پیمانه
- سینه مرغ: 2 عدد
- گشنیز (خردشده): یک پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- خلال پسته: یک دوم پیمانه
- زعفران (دم کرده): 3 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه: سینه های مرغ را به همراه یک عدد پیاز، کمی زردچوبه، نمک و 2 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. برنج را 30 دقیقه قبل از پخت خیس کنید و سپس به همراه مایه انار سرو نمایید.
می توانید این پلو را به همراه بلدرچین یا جوجه کباب شده سرو کنید.
آش انار رو حتما درست کنید خیلی خوشمزه میشه