طرز تهیه غذای محلی مازندرانی شامل سه خوراک خوشمزه

جمعه 5 اردیبهشت 1404 آشپزی
R 1

در این مطلب طرز تهیه غذای محلی مازندرانی از جمله خورش ترشه سماق، آش انار و انارپلو را به شما آموزش می دهیم که طبع آنها اکثرا ترش است.

خورش ترشه سماق

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 3 عدد
  • سبزی خورشی: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • لوبیا قرمز: یک دوم پیمانه
  • آبغوره: یک دوم پیمانه
  • سماق: 5 ق س
  • غوره: یک دوم پیمانه
  • سیر: 5 حبه
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه: سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سینه های مرغ، 3 قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 10-15 دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ ها تغییر کند. پس از تغییر رنگ مرغ ها می توانید لوبیاها را به همراه 4 پیمانه آب اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا خورش شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و به مدت 2 ساعت بگذارید خورش بپزد.

سبزی ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت 10 دقیقه سرخ کنید. یک قاشق سماق را به سبزی های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید. سپس از روی حرارت بردارید. پس از 2 ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند می توانید سبزی های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره ها و یک قاشق باقیمانده سماق را اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورش جا بیفتد (به روغن بیفتد) سپس با برنج سرو نمایید.

نکته: سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورش شما تلخ خواهد شد. سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندام ها مفید است اما همانند زعفران مصرف بیش از حد آن مضر می باشد.

آش انار

مواد لازم:

  • گلپر: یک تا دو ق س
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، نعناع): یک کیلو
  • پیاز (سرخ کرده): 3 تا 4 عدد
  • انار: 2 کیلو (یا رب انار یک دوم پیمانه)
  • روغن: 2 تا 3 ق س
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
  • لپه: 2 تا 3 ق س
  • برنج: یک پیمانه (200 گرم)
  • گوشت (چرخ کرده): 300 گرم

طرز تهیه: در ابتدا لپه و دو عدد پیاز را سرخ کرده و 4 تا 5 لیوان آب را به آن اضافه کنید. روی شعله ملایم قرار دهید و کمی نمک و فلفل بزنید تا لپه کمی بپزد. بعد برنج را به دقت بشویید و به لپه ها اضافه کنید و بگذارید برنج کاملا پخته شود. گوشت چرخ کرده را با یکی دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و کوفته درست نمایید. بعد کوفته ها را داخل آش قرار دهید. سبزی را نیز خوب تمیز کنید و بشویید و خرد کنید و به آش اضافه کنید و در آخر آب انار را به آش بریزید و کمی نعناع داغ روی آن بریزید.

نکته: اگر چربی خون دارید بهتر است به جای گوشت قرمز چرخ کرده از گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید.

انارپلو

مواد لازم:

  • برنج: 2 پیمانه
  • دانه انار: یک پیمانه
  • سینه مرغ: 2 عدد
  • گشنیز (خردشده): یک پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • خلال پسته: یک دوم پیمانه
  • زعفران (دم کرده): 3 ق س
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه: سینه های مرغ را به همراه یک عدد پیاز، کمی زردچوبه، نمک و 2 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. برنج را 30 دقیقه قبل از پخت خیس کنید و سپس به همراه مایه انار سرو نمایید.

می توانید این پلو را به همراه بلدرچین یا جوجه کباب شده سرو کنید.

تهیه پیتزای پنیر نیویورکی

طرز تهیه پیتزا با خمیر آماده به سه روش خوشمزه

ایرانی

طرز تهیه لنجو، غذای محلی سیستان و بلوچستان

آخرین دیدگاه‌ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا