دلمه یکی از غذاهای محبوب در آشپزی ایرانی است که با وجود زحمت و زمان مورد نیاز برای تهیه آن، همواره جایگاه ویژهای در سفرهها دارد. در این مطلب طرز تهیه دلمه بِه را قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده
- پیاز
- زردچوبه
- فلفل سیاه
- رب گوجهفرنگی
- لپه
- برنج
- کشمش، زرشک و گردو خرد شده (اختیاری)
- به
- نمک و فلفل
- پودر دارچین
- آلو خیس خورده
- سرکه
- شکر (اختیاری)
- جعفری خرد شده (برای سرو)
زمان پخت: حدود ۴۵ دقیقه
برای تهیه دلمه به ابتدا پیاز و گوشت چرخ کرده را با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید. لپه را خیس کرده و حدود دو ساعت بپزید. برنج را یک ساعت خیس کرده و سپس ۱۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید. همه مواد را به مخلوط گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید.
سر به را جدا کرده و داخل آن را به آرامی خالی کنید. سپس داخل به را با مخلوط پر کنید و سرش را بگذارید. دلمهها را در سس که از پیاز سرخشده، زردچوبه، رب، فلفل، نمک، پودر دارچین، آلو و آب تهیه شده، قرار دهید تا بپزند.
نکات مهم برای تهیه دلمه به:
1- پس از خالی کردن به، آن را داخل مقداری سرکه و آب قرار دهید تا سیاه نشود.
2- میتوانید سبزیجات معطر را نیز به مخلوط اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.
ارسال دیدگاه