دلمه برگ مو یکی از غذاهای مشهور و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای کامل و همچنین پیش غذا مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه دلمه برگ مو بسیار آسان است و مواد لازم برای تهیه این غذا بسیار خوشمزه و در دسترس میباشد.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
- برگ مو به میزان لازم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- برنج 1 پیمانه
- سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر) 300 گرم
- پیاز 2 عدد متوسط
- لپه 1 پیمانه سرخالی
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
- روغن به میزان لازم
- سرکه نصف پیمانه
- شکر 1 یا 2 قاشق غذاخوری
طرز پخت دلمه برگ مو
- مرحله اول: برنج و لپه را در ظرفی مناسب خیس کنید و اجازه دهید تا کمی نرم شوند.
- مرحله دوم: برنج را به همراه 1/4 قاشق چایخوری نمک و آب درون قابلمه بریزید تا آب بجوش آید.
- مرحله سوم: هنگامی که برنج کمی نرم شد و مغز پخت شد برنج را آبکش کنید.
- مرحله چهارم: لپههای خیسانده شده را آبکش کنید و در قابلمهای مناسب بپزید.
- مرحله پنجم: پیازها را پوست گرفته، شسته و به صورت خلالی نازک خرد کنید. سپس پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و سرخ کنید تا کاراملی شوند.
- مرحله ششم: مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویهها به خورد پیاز بروند.
- مرحله هفتم: گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شود.
- مرحله هشتم: حال برنج و لپهها را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- مرحله نهم: سبزی دلمه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. سبزی دلمه شامل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون است.
- مرحله دهم: نمک را به مواد دلمه اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: برگ موها را با مقدار آب بجوشانید.
- مرحله دوازدهم: موادی که آماده کردهاید را در برگ موها بچینید و دلمهها را به صورت بقچهای بپیچید.
- مرحله سیزدهم: دلمهها را به صورت فشرده داخل قابلمه بچینید.
- مرحله چهاردهم: در یک ظرف مناسب سرکه را به همراه شکر و مقداری بجوشانید.
- مرحله پانزدهم: یک پیمانه آب را به همراه ترکیب سرکه و شکر و نمک روی دلمهها بریزید و بگذارید تا دلمهها بپزند. میتوانید از زعفران و پیاز داغ برای تزیین دلمه استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دلمه برگ مو
- حرارت قابلمه نباید زیاد باشد تا آب سریع بخار نشود و دلمهها نسوزند.
- معمولاً این غذا با گوشت چرخ کرده تهیه میشود، اما میتوان از سویا نیز استفاده کرد.
- برای چاشنی این غذا از رب انار، آبغوره و آبلیمو نیز میتوانید استفاده کنید.
- با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمهها ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای پخت داشته باشید.
- بهترین برگها برای تهیه دلمه، برگهای جوان و تازهاند.
نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو
- زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن نیز حدود 1 ساعت است.
- این غذا را میتوان در وعدههای شام، ناهار و پیش غذا استفاده کرد.
- این غذا وعدهای بسیار مناسب برای افطار در ماه رمضان است.
- توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.
ارسال دیدگاه