طرز تهیه دلمه برگ مو: غذایی لذیذ و خوشمزه

شنبه 31 خرداد 1404 آشپزی
طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه برگ مو یکی از غذاهای مشهور و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای کامل و همچنین پیش غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. طرز تهیه دلمه برگ مو بسیار آسان است و مواد لازم برای تهیه این غذا بسیار خوشمزه و در دسترس می‌باشد.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

  • برگ مو به میزان لازم
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • برنج 1 پیمانه
  • سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر) 300 گرم
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • لپه 1 پیمانه سرخالی
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
  • روغن به میزان لازم
  • سرکه نصف پیمانه
  • شکر 1 یا 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز پخت دلمه برگ مو

  • مرحله اول: برنج و لپه را در ظرفی مناسب خیس کنید و اجازه دهید تا کمی نرم شوند.
  • مرحله دوم: برنج را به همراه 1/4 قاشق چایخوری نمک و آب درون قابلمه بریزید تا آب بجوش آید.
  • مرحله سوم: هنگامی که برنج کمی نرم شد و مغز پخت شد برنج را آبکش کنید.
  • مرحله چهارم: لپه‌های خیسانده شده را آبکش کنید و در قابلمه‌ای مناسب بپزید.
  • مرحله پنجم: پیازها را پوست گرفته، شسته و به صورت خلالی نازک خرد کنید. سپس پیازهای خرد شده را در روغن داغ بریزید و سرخ کنید تا کاراملی شوند.
  • مرحله ششم: مقداری زردچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا ادویه‌ها به خورد پیاز بروند.
  • مرحله هفتم: گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شود.
  • مرحله هشتم: حال برنج و لپه‌ها را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  • مرحله نهم: سبزی دلمه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید. سبزی دلمه شامل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون است.
  • مرحله دهم: نمک را به مواد دلمه اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: برگ موها را با مقدار آب بجوشانید.
  • مرحله دوازدهم: موادی که آماده کرده‌اید را در برگ موها بچینید و دلمه‌ها را به صورت بقچه‌ای بپیچید.
  • مرحله سیزدهم: دلمه‌ها را به صورت فشرده داخل قابلمه بچینید.
  • مرحله چهاردهم: در یک ظرف مناسب سرکه را به همراه شکر و مقداری بجوشانید.
  • مرحله پانزدهم: یک پیمانه آب را به همراه ترکیب سرکه و شکر و نمک روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا دلمه‌ها بپزند. می‌توانید از زعفران و پیاز داغ برای تزیین دلمه استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه دلمه برگ مو

  • حرارت قابلمه نباید زیاد باشد تا آب سریع بخار نشود و دلمه‌ها نسوزند.
  • معمولاً این غذا با گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود، اما می‌توان از سویا نیز استفاده کرد.
  • برای چاشنی این غذا از رب انار، آبغوره و آبلیمو نیز می‌توانید استفاده کنید.
  • با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمه‌ها ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای پخت داشته باشید.
  • بهترین برگ‌ها برای تهیه دلمه، برگ‌های جوان و تازه‌اند.

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن نیز حدود 1 ساعت است.
  • این غذا را می‌توان در وعده‌های شام، ناهار و پیش غذا استفاده کرد.
  • این غذا وعده‌ای بسیار مناسب برای افطار در ماه رمضان است.
  • توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می‌باشد.
شیرینی اتریشی

طرز تهیه شیرینی اتریشی خوشمزه و سریع

کیک با آرد برنج

طرز تهیه کیک خوشمزه و بدون گلوتن با آرد برنج

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا