خورش خلال کرمانشاه یکی از غذاهای محلی و محبوب استان کرمانشاه است که به ویژه در مراسمات مختلف تهیه میشود. این خورش، با طعمی دلپذیر و عطر خاصی که دارد، جایگاه ویژهای در سفرههای مردم دارد.
این خورش شباهت زیادی به خورش قیمه دارد؛ به جای سیبزمینی سرخکرده، از خلال بادام در آن استفاده میشود.
خورشتان نباید خیلی آبدار باشد؛ بنابراین در صورت نیاز میتوانید شعله گاز را زیاد کنید تا آب اضافی تبخیر شود.
مواد لازم:
- روغن به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- گوشت ۴۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- خلال بادام ۲۰۰ گرم
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین ۱ عدد
- لیمو عمانی ۴ عدد
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- گلاب ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش خلال:
1- در ماهیتابهای روی حرارت متوسط کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود.
2- گوشت را به آن اضافه کنید و تا تغییر رنگ دهد، تفت دهید. رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
3- ۲ لیوان آب روی آنها بریزید و برای ۶۰ دقیقه بپزید تا گوشت کاملاً پخته و مغز پخت شود.
4- خلال بادام، زعفران دم کرده، چوب دارچین و در صورت تمایل لیمو عمانی را اضافه کنید و برای ۳۰ دقیقه بپزید تا خلالها نرم شوند.
5- در نهایت زرشک را به خورش اضافه کنید، به آن نمک و فلفل بزنید. در صورت تمایل میتوانید در این مرحله گلاب را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
6- برای سرو، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج میل کنید.
پیاز را خلالی خرد کنید و از گوشت گوسفندی استفاده کنید. آن را ریز خرد کنید. اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی نیست که آنها را خیس کنید، در غیر اینصورت آنها را برای ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید و بعد برای خوش رنگ شدن برای حدود ۵ دقیقه در زعفران دم کرده خیس کنید. زرشک را پاک کرده و بشویید. استفاده از لیمو عمانی و گلاب در این دستور اختیاری است.
ارسال دیدگاه