طرز تهیه بولبه بره
طرز تهیه بولبه بره:بولبه بره یک غذای سنتی و محلی گیلان است که با گوشت بره، رب انار، سبزیجات و ادویهجات تهیه میشود. این خورشت خوشمزه و لذیذ، طعمی ترش و ملس دارد و به دلیل وجود گوشت بره، بسیار مقوی و سیر کننده است.برای درست کردن آن باید از سبزیهای شمالی استفاده کنید تا طعم آن فوق العاده شود
مواد لازم بولبه بره :
گوشت بره: 500 گرم
لوبیا سفید: 1 پیمانه
سبزی سرخ شده ( جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع) به مقدار لازم
پیاز: 1 عدد
سیر: 2 حبه
رب انار: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، گلپر و نمک: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه بولبه بره:
لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را به همراه 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، لوبیا را حدود 2 تا 3 ساعت بپزید تا نرم شود.
در این حین، پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر رندهشده را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
گوشت بره را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
ادویهجات (زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و گلپر) را به گوشت اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا طعم ادویهجات آزاد شود.
سبزیهایی که برای پخت بولبه بره استفاده میشود شامل جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع است در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.بعد سبزیها را در تابه بریزید و همراه با روغن داغ تفت دهید تا عطر سبزیها پخش شود و رنگ آنها تغییر کند
سپس سبزیهای تفت داده شده را در قابلمه گوشتها بریزید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، ببعد در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا کاملا با هم بپزند.
بعد از چند دقیقه در قابلمه را بردارید رب انار و زعفران دمکرده را به همراه 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا به خورد گوشتها برود و مزه دار شوند
لوبیا پختهشده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به جوش آید.
حرارت را کم کنید و خورشت را به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا گوشت بره پخته و خورشت جا بیفتد.
در 10 دقیقه آخر پخت، نمک خورشت را اندازه کنید.
بولبه بره را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با چلو یا نان سرو کنید.
نکات:
میتوانید از گوشت گوساله یا مرغ به جای گوشت بره استفاده کنید.
برای طعم ترشتر، میتوانید از 3 قاشق غذاخوری رب انار استفاده کنید.
برای چاشنی بیشتر، میتوانید از تمبر هندی یا آبغوره نیز در خورشت استفاده کنید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه