طرز تهیه بولبه بره

شنبه 7 بهمن 1402 آشپزی
طرز تهیه بولبه بره

طرز تهیه بولبه بره

طرز تهیه بولبه بره:بولبه بره یک غذای سنتی و محلی گیلان است که با گوشت بره، رب انار، سبزیجات و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این خورشت خوشمزه و لذیذ، طعمی ترش و ملس دارد و به دلیل وجود گوشت بره، بسیار مقوی و سیر کننده است.برای درست کردن آن باید از سبزی‌های شمالی استفاده کنید تا طعم آن فوق العاده شود

مواد لازم بولبه بره :

گوشت بره: 500 گرم

لوبیا سفید: 1 پیمانه

سبزی سرخ شده ( جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع) به مقدار لازم

پیاز: 1 عدد

سیر: 2 حبه

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: 1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، گلپر و نمک: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه بولبه بره

طرز تهیه بولبه بره

طرز تهیه بولبه بره:

لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید. سپس آن را به همراه 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، لوبیا را حدود 2 تا 3 ساعت بپزید تا نرم شود.

در این حین، پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر رنده‌شده را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

گوشت بره را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

ادویه‌جات (زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و گلپر) را به گوشت اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا طعم ادویه‌جات آزاد شود.

سبزی‌هایی که برای پخت بولبه بره استفاده می‌شود شامل جعفری، تره، چوچاق، خالواش و نعناع است در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.بعد سبزی‌ها را در تابه بریزید و همراه با روغن داغ تفت دهید تا عطر سبزی‌ها پخش شود و رنگ آن‌ها تغییر کند

سپس سبزی‌های تفت داده شده را در قابلمه گوشت‌ها بریزید، هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند، ببعد در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا کاملا با هم بپزند.

بعد از چند دقیقه در قابلمه را بردارید رب انار و زعفران دم‌کرده را به همراه 2 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا به خورد گوشت‌ها برود و مزه دار شوند

لوبیا پخته‌شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به جوش آید.

حرارت را کم کنید و خورشت را به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا گوشت بره پخته و خورشت جا بیفتد.

در 10 دقیقه آخر پخت، نمک خورشت را اندازه کنید.

بولبه بره را در ظرف مورد نظر خود بریزید و با چلو یا نان سرو کنید.

نکات:

می‌توانید از گوشت گوساله یا مرغ به جای گوشت بره استفاده کنید.

برای طعم ترش‌تر، می‌توانید از 3 قاشق غذاخوری رب انار استفاده کنید.

برای چاشنی بیشتر، می‌توانید از تمبر هندی یا آبغوره نیز در خورشت استفاده کنید.

نوش جان!

Capture 41

طرز تهیه نافله خوزستانی غذای سنتی خوشمزه

شیرینی نوقا

شیرینی نوقا طرز تهیه شیرینی نوقا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا