آش رشته یکی از محبوبترین آشها در فرهنگ غذایی ایرانیان است. این آش معمولاً با کشک و گاهی با سرکه و ترشی سرو میشود و در بسیاری از خانوادهها به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی مصرف میگردد.
در ادامه، طرز تهیه آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم آش رشته:
- لوبیا چیتی 1 لیوان
- نخود 1 لیوان
- عدس 1 لیوان
- لوبیا سفید 1 لیوان
- آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
- رشته آش 600 گرم
- پیاز داغ 1 لیوان
- سیر داغ 1/2 لیوان
- نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
- کشک 1 کیلو گرم
- سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج) 2 کیلو گرم
طرز تهیه آش رشته:
- حبوبات را به مدت یک روز خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.
- پیازها و سیر را سرخ کنید و با زردچوبه کمی تفت دهید.
- حبوبات، سیر داغ و پیاز داغ را در قابلمه بریزید و بپزید. سپس عدس و سبزی خرد شده را اضافه کنید.
- آرد را در آب سرد حل کرده و به مخلوط اضافه کنید. سپس رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید.
- بعد از پختن رشتهها، کشک را اضافه کنید و پس از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید.
نکات مهم در پخت آش رشته:
- قابلمه باید بزرگ باشد تا رشتهها نچسبند.
- سبزیها باید بدون ساقه و درشت خرد شوند.
- پیاز داغ داخل آش باید به اندازه کافی باشد.
- رشته آش باید از نوع مرغوب باشد.
- نمک را بعد از اضافه کردن رشته و کشک تست کنید.
- روغن باید کافی باشد تا به جا افتادن آش کمک کند.
- کشک را نباید بجوشانید.
- میتوان آش را بدون کشک نیز سرو کرد.
- کشک باید حداقل 20 دقیقه بجوشد.
- حرارت کشک و آش باید تقریباً یکسان باشد.
- برای تهیه نعنا داغ، نعنا را در روغن داغ بریزید و بلافاصله خاموش کنید.
- زمان جا افتادن آش زمانی است که لعابی رقیق روی آن را بپوشاند.
ارسال دیدگاه