آش رشته، به ویژه در اردبیل با نام اریشتَ آشی شناخته میشود و در مراسمهایی مانند چهارشنبه سوری و سفرههای نذری پخته میشود. این آش خوشمزه میتواند تجربهای دلپذیر برای کسانی باشد که آش دوغ اردبیل را علاقه دارند.
مواد اولیه: برای ۶ نفر
- حبوبات پخته (نخود، لوبیاقرمز، عدس، لوبیا سفید) از هرکدام ۱ پیمانه
- روغن و رب به میزان لازم
- نعناداغ و پیاز داغ (برای تزیین) به میزان لازم
- رشته آش یک بسته
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
- آلبالو خشک یا تازه ۳/۴ پیمانه
- ذغال اخته خشک یا تازه ۱/۴ پیمانه
- آلو بخارا ۵ یا ۸ عدد
- گوجه سبز ۵ یا ۸ عدد
- برکه زردآلو (قیصی) ۸ یا ۱۰ عدد
طرز تهیه:
ابتدا آب را میجوشانیم. میوههای خشک را که قبلاً شستهایم اضافه میکنیم. بعد از اینکه میوهها پختند، حبوبات را اضافه میکنیم. حبوبات را در حداکثر زمان ممکن اضافه کنید تا میوهها له نشوند. پس از چند جوش، رشته را اضافه میکنیم و به آن روغن، نمک، زردچوبه و رب را افزوده و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم تا آش جا بیفتد.
آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ و سایر تزیینات سرو کنید.
نکات:
این آش نباید سبزی داشته باشد. میتوانید گوشت قلقلی را نیز به آش اضافه کنید. مقدار رشته را مشابه آش رشته تهران تنظیم کنید و پیاز را خلالی و نازک خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود. اضافه کردن زعفران دم کرده نیز رنگ خوبی به آش میبخشد.
ارسال دیدگاه