آش عاشوره یا آشوره نذری محلی محرم در کشور ترکیه می باشد که به آن پودینگ حضرت نوح نیز می گویند.
در ادامه با دستور پخت این غذای ترکی آشنا می شوید.
عاشوره نوعی آش است که باید مواد اولیه آن از 12 ماده غذایی از قبیل بلغور گندم، نخود، عدس، لوبیا، کشمش، قیسی، بادام، فندق و انواع ادویه تشکیل شود، که معمولا علویان آن مواد را به صورت نذری هدیه می کنند.
خانه های جم علویان دارای دیگ های بسیار بزرگی برای پخت عاشوره است، که پس از قرار گرفتن بر روی اجاق، مواد اولیه با دعاها و ذکر سلام و صلوات بر پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) به داخل دیگ ریخته می شود و بعد آب به آن اضافه می شود.
پس از پخته شدن عاشوره و زمانی که برای توزیع آماده می شود، ریش سفیدان علوی هر یک به ترتیب سلسله مراتب و جایگاه دینی با قاشق های بزرگ چوبی، عاشوره را هم می زنند و هنگام هم زدن معمولا بر پیامبر اسلام و اهل بیت آن حضرت سلام و صلوات فرستاده می شود و دعاهای مخصوصی نیز برای شفای بیماران و بهروزی و موفقیت مسلمانان می خوانند.
بعد از پایان مراسم هم زنی، عاشوره در میان افرادی که در خانه گرد آمده اند توزیع می شود.
مواد لازم:
گندم پوست کنده | یک و نیم پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیای سفید | نصف پیمانه |
شکر | به اندازه دلخواه |
هل ساییده | ۲ قاشق غذاخوری |
کشمش پلویی | ۱/۳ پیمانه |
گلاب | ۱/۴ پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
کره | ۲۰۰ گرم |
پسته خرد شده | ۱/۳ پیمانه |
خلال بادام | ۱/۴ پیمانه |
قیسی هلو و زردآلوی خشک | بدون هسته نصف پیمانه |
انجیر خشک خرد شده | نصف پیمانه |
دستور پخت :
همه ی حبوبات را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخشان گرفته شوند.
سپس حبوبات را با آب و کره و نمک در قابلمه ای بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و مواد بپزند. وقتی حبوبات کاملا پختند , گندم خیس کرده را نیز اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا باهم بپزند و له شوند و لعاب بیندازند.
کشمش و قیسی و انجیر خرد شده را شسته و خیس کنید تا نرم شوند. در انتها گلاب را اضافه کنید . شکر و خشکبار خرد شده را نیز اضافه کنید.
حرارت را بسیار کنید تا آش دم بکشد.
هنگامی که آش غلیظ و لعاب دار شد آماده برای خوردن می باشد. با خشکبار های نرم و مرباهای دسری و کنجد و سیاه دانه روی آنرا تزیین کنید.
ارسال دیدگاه