آش عاشوره یک دسر سنتی و محلی در محرم است که در کشور ترکیه تهیه میشود. این آش به پودینگ حضرت نوح نیز معروف است. عاشوره معمولاً با 12 نوع ماده غذایی از جمله بلغور گندم، نخود، عدس و دیگر مواد تهیه میشود و به عنوان نذر توزیع میگردد.
برای پخت آش عاشوره از مواد زیر استفاده میشود:
- گندم پوست کنده: یک و نیم پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیای سفید: نصف پیمانه
- شکر: به اندازه دلخواه
- هل ساییده: ۲ قاشق غذاخوری
- کشمش پلویی: ۱/۳ پیمانه
- گلاب: ۱/۴ پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- کره: ۲۰۰ گرم
- پسته خرد شده: ۱/۳ پیمانه
- خلال بادام: ۱/۴ پیمانه
- قیسی هلو و زردآلوی خشک: بدون هسته نصف پیمانه
- انجیر خشک خرد شده: نصف پیمانه
دستور پخت: حبوبات را چند ساعت در آب خیس کنید و سپس در قابلمهای با آب و کره بپزید. بعد از پختن حبوبات، گندم خیسخورده را اضافه کرده و بگذارید تا لعاب بیندازد. در انتها کشمش، قیسی و شکر را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آش دم بکشد. پس از آماده شدن، با خشکبار تزیین کنید و براین مژدهتان را بزنید.
ارسال دیدگاه