طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها
به گفته متخصصان طب سنتی بدن انسان از چهار ماده اصلی آتش با طبع گرم و خشک، هوا با طبع گرم و تر ،آب با طبع سرد و تر و خاک با طبع سرد و خشک تشکیل شده است که شخص برای سالم ماندن می بایست مزاج خود را بداند و با داشتن اطلاع از طبع تغذیه ی صحیح انتخاب کند .در این مقاله ما به باید ها و نباید های طبع سرد و تر (بلغمی)می پردازیم .
بلغم همان سیستم ایمنی بدن می باشدکه مصرف برخی مواد غذایی باعث تضعیف کارکرد آن می شود و بر همین اساس بدن ما در برابر انواع میکروب و ویروس ها آسیب پذیر می شود . این گونه افراد دارای مزاج تر و سرد باید به نوع تغذیه خود توجه زیادی کنند و غذاهایی که با این طبع سازگار است میل نمایند.

طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها
ویژگی افراد بلغمی مزاج با طبع سرد و تر
معمولاً هیکل بلغمی ها درشت است و چاق هستند -پوست سفید رنگ دارند -بدنشان سرد و مرطوب و نرم است -دهانشان مرطوب است -از حافظه و قدرت تمرکز بالایی برخوردار نمی باشند -احساس کسلی و بیحالی دارند -مستعد ابتلا به بیماری های روماتیسمی و مشکلات گوارشی هستند -با خوردن سردی ها دچار مشکل می شوند نبض ضعیف دارند- کم انرژی و کم جنب و جوش هستند و در کارها کند هستند -خیلی دیر عصبانی می شوند -فراموشکار و کند ذهن هستند -توان ریسک ندارند -کم اراده هستند -میل جنسی کم و توان جنسی کم دارند -اشتهایشان زیاد نیست و قدرت هضم بالایی ندارند -سردی و رطوبت بدن توان جنسی آنها را کاهش می دهد -بلغمی ها معمولاً افرادی آرام، صبور، تسلیم پذیر و مسالمت جو هستند.

طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها
نکته های مهم برای افراد با طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها :
برای افراد بلغمی مزاج غذاهایی با طبع گرم و خشک مناسب است به شرطی که تعادل را رعایت کنند .افراد بلغمی بیشتر دچار یبوست می شودند و بهتر است غذاهای سرشار از پروتئین و فیبر مانند تخم مرغ، گوشت، میگو و جگرمیل کنیدبرای اینکه توانایی و هضم دستگاه گوارشی این افراد کم است روزی دو وعده بیشتر غذا میل نکنند و حداقل بین دو وعده غذا 12-10 ساعت فاصله بیاندازید.از مصرف غذاهای سرد مزاج بعد از حمام کردن و به هنگام خواب جلوگیری کنند .دمنوش ها و نوشیدنی های با طبع گرم بخورند و آب سرد کمتر مصرف کنند.بیشتر
ورزش و فعالیت جسمی داشته باشید.بیش از 8 ساعت نخوابند و صبح زود بیدار شوند تا از ایجاد بلغم در بدن جلوگیری کنند .
بیماری هایی که بلغمی مزاج ها گرفتار آن هستند :
افراد بلغمی مزاج اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته باشند دچار بیماری ها و علائمی مانند صرع، پیسی ،پرخوابی، آسم ،عطسه، سردرد، کاهش حافظه، سینوزیت، التهاب لوزه، ضعف هضم، دردهای مفصلی، ترشحات زنانه و مشکلات پوستی می شوند.بسیاری از افراد آبریزش بینی و چشم و خارش گونه متورم شدن سینوس ها را آلرژی میپندارند اما در طب سنتی این مشکل به طبع بر می گردد این قبیل افراد طبعی سرد و تر داشته و بلغمی هستند. اگر تغذیهی این افراد را اصلاح کرده و به سمت گرم و خشک سوق دهیم، مشکل این قبیل افراد رفع خواهد شد. مشکل این افراد با مصرف داروهای سیتروزین، آنتی هیستامین و سایر داروهای ضد حساسیت بر طرف نخواهد شد.

طبع سرد و تر یا بلغمی مزاج ها
خوردنی های خوب برای بلغمی مزاج ها چیست :
گوشت گوسفند، نبات، عسل، سیاه دانه، نعنا، روغن کنجد، سبزی، مغزها و چای دارچین بیشتر بخورندبا مصرف سبزی،سالاد، کلم، جوانه گندم، ماش، پسته، بادام، گردو، چای دارچین طبع خود را گرم کنند.انواع ادویه اعم از فلفل سیاه ،سماق ،قرمز ،زردچوبه ،دارچین ،
زنجبیل ،زعفران ،هل و … برای سرد مزاج ها توصیه می شودگوشت شتر، گوسفند ،بوقلمون ،غاز و حیوانات با طبع گرم برای بلغمی مزاج ها عالی است .غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.انواع خورش ها آبگوشت و سوپ به همراه فلفل،
زرد چوبه و نمک طبیعی کافیمیوه هایی مانند :خرمای خشک ،انبه ،سیب ،به ،انجیر، انگور ،کشمش و مویز ،هویج ،کرفس ،جوانه گندم
خوردنی های بد برای بلغمی مزاج ها چیست :
کلا سردمزاجها بهتر است گوشت گوساله، ماهی، گشنیز، لوبیا، بادمجان،خیار، کاهو، عدس، موز و کیوی گرجه فرنگی کمتر بخورنخوردن غذاهای سرخ کردنی، نان باگت و فانتزی، سوسیس و کالباس و هر چیزی که سرد و مرطوب باشد برای این گروه باید کم شود.انواع نوشیدنی ها آماده و گاز دار ماشعیر شیر و دوغ برای بلغمی مزاج ها خوب نیست.
ارسال دیدگاه