
شیر زردچوبه
شیر زردچوبه به دلیل مزایای فراوانی که برای سلامتی ارائه می دهد مشهور است. زردچوبه ماده اولیه شیر طلایی است، از این رو نام محبوب تر آن “شیر زردچوبه” است.
شیر زردچوبه یک نوشیدنی قدیمی آیورودا است که برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. به طور سنتی، آن را در شب برای تسهیل خواب سالم و ارتقای سلامت عمومی مصرف می کنند.
گیاه زردچوبه
گیاه زردچوبه یا Curcuma longa Linn. متعلق به خانواده زنجبیل (Zingiberaceae) است. ادویه محصول ریزوم های آن است که ساقه های زیرزمینی هستند که به صورت افقی رشد می کنند و هم ریشه و هم شاخساره می دهند. این گیاه در سراسر شبه قاره هند و در سایر نقاط آسیا و آمریکای مرکزی رشد می کند.
زردچوبه به دلیل رنگ طلایی و طعم تندش به عنوان ملکه ادویه ها نیز شناخته می شود. عطری شبیه فلفل دارد و به طور کلی به عنوان ادویه در سراسر جهان استفاده می شود. قرن هاست که بخشی از سیستم پزشکی هند و آسیا بوده است.
زردچوبه هم به غذا رنگ و هم طعم می دهد. این ادویه عمدتاً در پودر کاری در ترکیب با سایر ادویه ها برای تهیه غذاهای گیاهی و غیر گیاهی استفاده می شود. همچنین در سس ها، سس مایونز، خردل، ترشیجات و چاتنی یافت می شود. به عنوان مثال، زردچوبه را می توان به صورت مایع با افزودن ریشه های تازه به چای مصرف کرد.
کورکومینوئیدها ترکیبات فعال بیولوژیکی زردچوبه هستند و مسئول رنگدانه های زرد روشن تا نارنجی پررنگ آن هستند. از بین این مولکول های پلی فنولی و محلول در چربی، کورکومین مولکول اصلی است، دو مولکول دیگر بیسدمتوکسی کورکومین و دمتوکسی کورکومین هستند.
زردچوبه همچنین حاوی روغن های فرار از جمله زینگیبرون، آتلانتون و تورمرون است. همه این ترکیبات به مزایای سلامتی مختلف زردچوبه کمک می کنند
12 فواید شگفت انگیز زردچوبه
اثرات مفید زردچوبه و ترکیبات آن به ویژه کورکومین را برای سلامتی نشان می دهد.
1- زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی و ضد عفونی کننده است که از دیرباز در آیورودا برای درمان بریدگی ها و زخم ها استفاده می شده است.
2-همچنین نشان داده شده است که کورکومین برای کنترل وزن مفید است. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد چگونگی کمک کورکومین به کاهش وزن و دوز آن مورد نیاز است.
3-زردچوبه به عنوان یک عامل ضدالتهابی عمل می کند و بنابراین ممکن است آرتریت روماتوئید و آرتروز را تسکین دهد.
4- زردچوبه ممکن است به درمان دیابت و تنظیم سطح انسولین در بدن کمک کند
5-ترکیبات فعال موجود در زردچوبه با تحریک تولید و آزادسازی صفرا به هضم کمک می کند. این اثرات بیشتر به کاهش برخی از اختلالات گوارشی و علائم مرتبط مانند گاز و نفخ کمک می کند.
6-زردچوبه برای درمان مشکلات پوستی مانند پسوریازیس و آکنه استفاده می شود، زیرا دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است.
7-یک کارآزمایی بالینی نشان داد که مصرف خوراکی 500 میلی گرم زردچوبه، سه بار در روز، به مدت 8 هفته به طور قابل توجهی علائم خارش اورمیک را بهبود می بخشد. درمان زردچوبه 1.9 برابر موثرتر از دارونما در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی
در مرحله نهایی است.
8-افزودن عسل و فلفل سیاه به شیر زردچوبه برای طعم بهتر و همچنین برای مزایای سلامتی بیشتر آنتی اکسیدان های اضافه شده، معمول است. پیپرین، ترکیب فعال فلفل سیاه، به جذب کورکومین کمک می کند.
9-همچنین می توانید ادویه هایی مانند هل و دارچین را در شیر زردچوبه مخلوط کنید تا به طعم آن بیفزایید. همچنین دارچین به کنترل قند خون و سطح کلسترول بد خون کمک می کند و گردش خون را تقویت می کند.
10-یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که کورکومین ممکن است در پیشگیری و درمان اختلالات عصبی مغز مفید باشد.
11-طبق گزارشها، کورکومین میتواند بر فاکتورهای رشد، فاکتورهای رونویسی، کیناز و سیتوکینهای التهابی تأثیر بگذارد، به گونهای که به مبارزه با سرطان کمک میکند، بنابراین آن را به یک عامل درمانی بالقوه برای آن تبدیل میکند.
عوارض:اگرچه تعداد کمی از افراد با مصرف دوزهای بالای زردچوبه دچار اسهال و حالت تهوع می شوند، اما در کل به عنوان یک مکمل بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، قبل از در نظر گرفتن استفاده از کورکومین یا زردچوبه به عنوان یک درمان پیشگیرانه یا حمایتی، باید با یک پزشک مشورت کنید.
دستور شیر زردچوبه با استفاده از زردچوبه تازه
مواد لازم:
1 اینچ زردچوبه تازه
2 قاشق چایخوری عسل
¼ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
2 فنجان شیر
زردچوبه را با آب تمیز کرده و پوست آن را بگیرید.
با استفاده از رنده متوسط آن را رنده کنید.
شیر را در تابه گرم کنید.
زردچوبه رنده شده و پودر فلفل سیاه را به شیر اضافه کنید.
2-3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
شیر را صاف کنید.
عسل را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
تا زمانی که هنوز گرم است مصرف کنید.
اگر این همان چیزی است که دارید، می توانید زردچوبه تازه را با 1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه خشک جایگزین کنید.
دستور تهیه شیر دارچین زردچوبه گرم
شیر زردچوبه با فواید اضافه شده دارچین و هل را می توان از این طریق تهیه کرد.
مواد لازم:
1 فنجان شیر
1 قاشق چایخوری عسل
¼ قاشق چایخوری پودر دارچین
¼ قاشق چایخوری پودر هل
پودر فلفل سیاه تازه (به سلیقه)
¼ قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده
¼ قاشق چایخوری زنجبیل آسیاب شده
1 قاشق چایخوری روغن نارگیل (اختیاری)
شیر را در تابه گرم کنید.
پودر زردچوبه را اضافه کنید.
روی حرارت متوسط هم بزنید و درست قبل از اینکه بجوشد بردارید.
بقیه ادویه ها و روغن نارگیل را با همزن بزنید. کاملا مخلوط کنید.
بگذارید چند دقیقه بماند.
شیر را با استفاده از یک صافی مشبک صاف کنید.
عسل را به آن اضافه کنید و مصرف کنید.
کلمه پایانی
شیر زردچوبه دارای خواص ضد باکتری، ضد عفونی کننده و ضد التهابی است. این دارای طیف متنوعی از مزایای بالقوه سلامتی است و بنابراین، ممکن است یک مکمل ارزشمند برای یک رژیم غذایی متعادل باشد.
می توانید سایر مواد شفابخش مانند دارچین یا عسل را به شیر زردچوبه اضافه کنید که نه تنها پتانسیل دارویی آن را افزایش می دهد، بلکه طعم آن را نیز افزایش می دهد و آن را سالم تر و خوش طعم تر می کند.
ارسال دیدگاه