
شیربرنج هم غذاست و هم دسر هم شور سرو می شود و هم شیرین این غذای خوشمزه برای همه افراد مناسب هست و در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شیر برنج خوشمزه با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه حلوا آرد برنج و شله زرد را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه شیربرنج خوشمزه
- شیر: 1 لیتر
- برنج مرغوب ایرانی : 1 پیمانه
- آب 2 لیوان
- گلاب :1/2 پیمانه
- شکر یا نبات یا عسل :به میزان لازم
طرز تهیه شیربرنج
- برای تهیه شیربرنج ابتدا یک پیمانه برنج مرغوب ایرانی خوب بشویید و از شب قبل بخیسانید.( بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید)
- برنج خیس خورده را آبکش کنید و در قابلمه بریزید ودو لیوان آب در قابلمه ریخته و روی شعله گاز قرار دهید ،و صبر کنید تا برنج بجوشد و آب آن به نصف برسد.( هرچه برنج بهتر بپزد کیفیت شیربرنج بهتر می شود)
- برای طعم بهتر برنج می توانید در هنگام پختن برنج 2 تکه دارچین به آن اضافه کنید.
- سپس شیر را به مواد شیر برنج اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد.
- در مدت پخت شیر برنج در قابلمه باز باشد و حرارت متوسط باشد تا شیر سر نرود.
- وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید شیر برنج را در ظرف سرو بکشید و با گل محمدی تزیین کرده و با شکر سرو نمایید.
- می توانید شکر را حین پختن هم اضافه کنید
- گر شیربرنج را شور دوست دارید آخر پخت نمک مقداری سیاه دانه و کمی رازیانه به شیر برنج اضافه کنید.
- .می توانید شیربرنج را با شیره خرما یا عسل میل کنید.
- در صورت تهیه شیربرنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نمایید.
- اگر شیربرنج را به عنوان دسر تهیه می کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب چرب شده بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا به راحتی از قالب جدا شود.
- می توانید خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر خیس کنید و برای تزیین شیر برنج استفاده کنید.
- در تبریز شیربرنج را با مربای گل محمدی سرو میکنند.
- بسته به ذائقه خود می توانید از زعفران نیز استفاده کنید برای تهیه ز شیربرنج عفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
- اگر شیربرنج را با خامه تهیه می کنید یک پیمانه از شیر را کم کنید و بهجای آن یک پیمانه خامه بریزید.
ارسال دیدگاه