شیرینی نخود چی و شیرینی بهشتی از جمله شیرینیهای خوشمزه و ساده هستند که بسیار مناسب برای عید نوروز میباشند. شاید در ابتدا پخت شیرینی سخت به نظر برسد، ولی چند بار که امتحان کنید و تجربه کسب کنید، پخت شیرینی برای شما به یک سرگرمی تبدیل میشود. این دو نوع شیرینی با مواد اولیه بسیار مختصر تهیه میشوند. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شیرینی نخود چی و شیرینی بهشتی با ما همراه باشید.
امیدواریم با استفاده از این دستورها، شما نیز بتوانید این شیرینیهای لذیذ را درست کنید. همچنین طرز تهیه شیرینی نارگیلی و شیرینی مربایی را مشاهده کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
- پودر قند: 100 گرم
- روغن جامد: 100 گرم
- آرد نخودچی: 200 گرم
- وانیل: ¼ قاشق چایخوری
- زعفران دم شده به میزان لازم
- پودر هل سبز: 1/2 قاشق مرباخوری
- خلال پسته برای تزیین
طرز تهیه شیرینی نخودچی
- برای تهیه شیرینی نخود چی حتما از آرد نخود چی و پودر قند با کیفیت استفاده کنید.
- برای شروع کار ابتدا پودر قند را 1 تا 2 بار الک کنید و در ظرف مناسب بریزید و روغن جامد را به آن اضافه کنید و با دست یا قاشق هم بزنید تا شبیه به خامه شود.
- سپس آرد نخودچی الک شده را کم کم اضافه کنید و با دست مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر منسجم شود و از شکنندگی در بیاید. در حین ورز دادن دقت کنید خمیر به روغن نیفتد چون کیفیت شیرینی شما پایین میآید.
- به خمیر در حال ورز دادن پودر هل سبز و وانیل و زعفران اضافه کنید.
- خمیر ورز داده شده را داخل یک پلاستیک بگذارید و بین 6 تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- سپس فر را 15 دقیقه قبل از پخت شیرینی روشن کنید تا گرم شود.
- خمیر را از یخچال خارج کنید و روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با وردنه باز کنید تا صاف و یکدست شود. ضخامت خمیر باید به اندازه قالبتان باشد اگر ضخامت خمیر بیشتر بود با وردنه روی خمیر بکشید تا خمیر نازکتر شود. سپس با قالب، خمیر را قالب بزنید و روی هر کدام از آنها یک یا چند خلال پسته قرار دهید و در سینی فر که کف آن را کاغذ روغنی انداختید بچینید.
- سینی فر را در قسمت وسط فر قرار دهید و دمای فر را روی 170 درجه سانتیگراد بگذارید.
- شیرینیها را به مدت 15 الی 20 دقیقه در فر بپزید، البته این زمان بسته به فر شما میتواند کمتر یا بیشتر باشد. در مدت پخت شیرینی، آنها را مدام چک کنید تا نسوزد.
- وقتی شیرینیهای شما پختند، آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کاملا سرد شوند، زیرا شیرینیهای داغ بسیار شکننده و ترد هستند.
- پس از سرد شدن شیرینیها را در ظرف مورد نظر بچینید.
نوش جان😋
مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی
- پودر شکر (پودر قند): 125 گرم
- آرد: 250 گرم
- روغن صاف قنادی: 100 گرم
- پودر کاکائو: 2 قاشق سوپخوری
- دانه سیاه و یا کنجد: برای تزیین شیرینی
- پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه شیرینی بهشتی
- برای تهیه شیرینی بهشتی و هر شیرینی دیگر حتما از ترازو استفاده کنید.
- برای تهیه این شیرینی ابتدا روغن قنادی و پودر شکر (پودر قند) را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی حدود 1 دقیقه هم بزنید.
- سپس آرد و پودر هل را که با هم ترکیب کردهاید را در چند مرحله به مواد اضافه کنید و با دست خمیر را مخلوط کنید.
- حال خمیر بدست آمده را داخل چرخ گوشت بریزید تا خمیر شما نرم و یکدست شود.
- در این مرحله خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به یکی از آنها پودر کاکائو را اضافه کنید و کمی با دست ورز دهید تا یکدست شود.
- خمیر را باز کنید و قالب بزنید یا به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و به آن شکل دهید. سپس روی شیرینیها را به شکل دلخواه مهر بزنید و یا از ماسوره استفاده کنید.
- سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را با فاصله در سینی فر بچینید. روی شیرینیها کمی کنجد یا دانه سیاه بپاشید و برای 12 الی 15 دقیقه با دمای 160 تا 170 درجه در فر بپزید. در مدت پخت شیرینیها، آنها را مدام چک کنید تا نسوزد چون دمای فرهای خانگی متفاوت است.
نوش جان😋
ارسال دیدگاه