شیرینی نخود چی و شیرینی بهشتی از جمله شیرینی های خوشمزه و ساده هستند که بسیار مناسب برای عید نوروز می باشد. شاید در ابتدا پخت شیرینی سخت به نظر برسد ولی چند بار که امتحان کنید و تجربه کسب کنید و از دستورهای پخت مختلف استفاده کنید پخت شیرینی برای شما به یک سرگرمی تبدیل می شود . این دو نوع شیرینی با مواد اولیه بسیار مختصر تهیه می شوند . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شیرینی نخود چی و شیرینی بهشتی با ما همراه باشید. همچنین طرز تهیه شیرینی نارگیلی و شیرینی مربایی را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
- پودر قند: ۱۰۰ گرم
- روغن جامد: ۱۰۰ گرم
- آرد نخودچی :۲۰۰ گرم
- وانیل: ¼ قاشق چایخوری
- زعفران دم شده به میزان لازم
- پودرهل سبز: 1/2قاشق مرباخوری
- خلال پسته برای تزیین
طرز تهیه شیرینی نخودچی
- برای تهیه شیرینی نخود چی حتما از آرد نخود چی و پودر قند با کیفیت استفاده کنید .
- برای شروع کار ابتدا پودر قند را 1 تا 2 بار الک کنید و در ظرف مناسب بریزید و روغن جامد را به آن اضافه کنید و بادست یا قاشق هم بزنید تا شبیه به خامه شود .
- سپس آرد نخودچی الک شده را کم کم اضافه مکنید و با دست مخلوط کنید و ورز دید تا خمیر منسجم شود و از شکنندگی در بیاید در حین ورز دادن دقت کنید خمیر به روغن نیفتد چون کیفیت شیرینی شما پایین می آید.
- به خمیر در حال ورز دادن پودر هل سبز و وانیل و زعفران اضافه کنید .
- خمیر ورز داده شد را داخل یک پلاستیک بگذارید و بین ۶ تا ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- سپس فر را 15 دقیقه قبل از پخت شیرینی روشن کنید تا گرم شود.
- خمیر را از یخچال خارج کنید و روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با وردنه باز کنید تا صاف و یکدست شود. ضخامت خمیر باید به اندازه قالبتان باشد اگر ضخامت خمیر بیشتر بودبا وردنه روی خمیر بکشید تا خمیر نازکتر شود سپس با قالب, خمیر را قالب بزنید و روی هر کدام از آنها یک یا چند خلال پسته قرار دهیدو در سینی فر که کف آن را کاغذ روغنی انداختید بچینید
- سینی فر را در قسمت وسط فر قرار دهید ودمای فر را ر روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- شیرینی ها را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر بپزید البته این زمان بسته به فر شما می تواند کمتر باشد یا بیشتر در مدت پخت شیرینی آنها را مدام چک کنید تا نسوزد.
- وقتی شیرینی های شما پختند آنها را از فر خارج کنیدو اجازه دهید تا کاملا سرد شوند ، زیرا شیرینی های داغ بسیار شکننده و ترد هستند .
- پس از سرد شدن شیرینی ها را در ظرف مورد نظر بچینید.
نوش جان😋
مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی
- پودر شکر( پودر قند) :125 گرم
- آرد:250 گرم
- روغن صاف قنادی:100 گرم
- پودر کاکائو:2 قاشق سوپ خوری
- دانه سیاه و یا کنجد:برای تزیین شیرینی
- پودر هل:1 قاشق مربای خوری
طرز تهیه شیرینی بهشتی
- برای تهیه شیرینی بهشتی و هر شیرینی دیگر حتمااز ترازو استفاده کنید.
- برای تهیه این شیرینی ابتدا روغن قنادی و پودر شکر( پودر قند ) را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی حدود 1 دقیقه هم بزنید.
- سپس آرد و پودر هل را که با هم ترکیب کردید را در چند مرحله به مواد اضافه کنید. و با دست خمیر را مخلوط کنید .
- حال خمیر بدست آمده را داخل چرخ گوشت بریزید تا خمیر شما نرم و یکدست شود.
- در این مرحله خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به یکی از آن ها پودر کاکائو را اضافه کنید و کمی با دست ورز دهید تا یکدست شود.
- در این مرحله خمیر را باز کنید و قالب بزنید یا به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و به آن شکل دهید سپس روی شیرینی ها را به شکل دلخواه مهر بزنید و یا از ماسوره استفاده کنید .
- سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را با فاصله در سینی فر بچینید. روی شیرینی ها کمی کنجد یا دانه سیاه بپاشید و برای 12 الی 15 دقیقه با دمای 160 تا 170 درجه در فر بپزید. در مدت پخت شیرینی ها مدام آنها را چک کنید نسوزد چون دمای فرهای خانگی متفاوت است.
نوش جان😋
ارسال دیدگاه