طرز تهیه شیرینی نوقا خوشمزه و سنتی

سه‌شنبه 17 تیر 1404 آشپزی
شیرینی نوقا

شیرینی نوقا یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی ایرانی است که با عسل یا شکر، سفیده تخم مرغ، آجیل و گاهی تکه‌های میوه تهیه می‌شود. این شیرینی با تنوع بالا، شامل نوقای گردویی، وانیلی، پسته‌ای و شکلاتی، در جشن‌ها و مناسبت‌ها مصرف می‌گردد. در تبریز، معروف‌ترین نوع آن نوقای گردویی است که طرفداران زیادی دارد.

همچنین نوقا به عنوان شیرینی عید نوروز نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و به خاطر طعم دلچسب، ماندگاری بالا و قیمت مناسب، بسیار محبوب است. این شیرینی سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به عنوان یک دسر مقوی و پرکالری شناخته می‌شود.

مواد لازم شیرینی نوقا:

  • شکر: ۲۰۰ گرم
  • گلوکز مایع: ۱۰۰ گرم
  • سفیده تخم مرغ: ۲ عدد
  • نشاسته ذرت: ۳۰ گرم
  • مغز گردو: ۱۰۰ گرم
  • گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

شیرینی نوقا

طرز تهیه شیرینی نوقا:

  1. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید.
  2. یک قالب مستطیل شکل ۲۰*۳۰ سانتی متر را چرب کنید و یک ورق نان میکادو را کف آن قرار دهید.
  3. شکر، گلوکز مایع و آب را در یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
  4. سپس حرارت را زیاد کنید و بدون هم زدن اجازه دهید تا مواد به جوش آید.
  5. بعد از ۵ دقیقه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
  6. در این مدت، سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا سفت شود.
  7. سپس نشاسته ذرت را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
  8. شربت آماده شده را کم کم به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  9. مغز گردو را ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
  10. مواد را روی نان میکادو بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
  11. قالب را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
  12. بعد از ۲۰ دقیقه، نوقا را از فر خارج کنید و صبر کنید تا خنک شود.
  13. سپس نوقا را از قالب خارج کنید و با چاقو برش بزنید.
  14. نوقا را در ظرف در بسته نگهداری کنید.

نکات:

برای تهیه نوقا می‌توانید از انواع مغزهای دیگر مانند پسته، بادام، فندق و … استفاده کنید. اگر می‌خواهید نوقا شکلاتی داشته باشید، می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو به شربت آماده شده اضافه کنید. برای جلوگیری از چسبیدن نوقا به دست، می‌توانید دستان خود را با روغن مایع چرب کنید. نوش جان!

طرز تهیه بولبه بره

طرز تهیه بولبه بره خوشمزه و لذیذ

واویشکای گوشت

طرز تهیه واویشکای گوشت خوشمزه و لذیذ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا