
شیرینی نوقا
شیرینی نوقا یک شیرینی سنتی ایرانی است که از عسل یا شکر، سفیده تخم مرغ، آجیل و گاهی تکههای میوه تهیه میشود. این شیرینی در انواع گوناگون ساده، گردویی، وانیلی، پستهای، آجیلی و شکلاتی تهیه میشود و «نوقای گردویی» متداولترین نوع نوقای تبریز محسوب میگردد.
نوقا (لوکا) از جایگاه مخصوصی در بین مردم تبریز برخوردار است و در جشنها و اعیاد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. طعم مناسب، ماندگاری بالا و قیمت پایین از دلایل استقبال از این شیرینی در شهر تبریز است.
در اصل شیرینی نوقا را متعلق به شهر تبریز میدانند ولی در شهرهای ترک زبان مثل اردبیل و ارومیه هم به همان شکل درست میشود. این شیرینی به عنوان شیرینی عید نوروز هم استفاده میشود. معروفترین شیرینی لوکا تبریز، نوقا گردویی است.
نوقا یک شیرینی مقوی و پرکالری است که سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامینها و مواد معدنی است.
مواد لازم شیرینی نوقا :
شکر: ۲۰۰ گرم
گلوکز مایع: ۱۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ: ۲ عدد
نشاسته ذرت: ۳۰ گرم
مغز گردو: ۱۰۰ گرم
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شیرینی نوقا:
۱. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید.
۲. یک قالب مستطیل شکل ۲۰*۳۰ سانتی متر را چرب کنید و یک ورق نان میکادو را کف آن قرار دهید.
۳. شکر، گلوکز مایع و آب را در یک قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
۴. سپس حرارت را زیاد کنید و بدون هم زدن اجازه دهید تا مواد به جوش آید.
۵. بعد از ۵ دقیقه، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
۶. در این مدت، سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا سفت شود.
۷. سپس نشاسته ذرت را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
۸. شربت آماده شده را کم کم به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
۹. مغز گردو را ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
۱۰. مواد را روی نان میکادو بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
۱۱. قالب را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
۱۲. بعد از ۲۰ دقیقه، نوقا را از فر خارج کنید و صبر کنید تا خنک شود.
۱۳. سپس نوقا را از قالب خارج کنید و با چاقو برش بزنید.
۱۴. نوقا را در ظرف در بسته نگهداری کنید.
نکات:
برای تهیه نوقا میتوانید از انواع مغزهای دیگر مانند پسته، بادام، فندق و … نیز استفاده کنید.
اگر میخواهید نوقا شکلاتی داشته باشید، میتوانید به شربت آماده شده، ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کنید.
برای جلوگیری از چسبیدن نوقا به دست، میتوانید دستهای خود را با روغن مایع چرب کنید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه