شیرینی مازورکاس لهستانی
شیرینی مازورکاس شیرینی خوشمزهای است که رویه آن با میوه های خشک همراه با آب پرتقال و نشاشته تزیین می شود. شیرینی مازورکاس متعلق به کشور لهستان میباشد و بسیار خوشمزه است و معمولاً در اعیاد پخته میشود. در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شیرینی و نان مازورکاس خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مازورکاس
- آرد:۲۸۰ گرم
- بیکینگپودر : 1/2قاشق چایخوری
- نمک :1/4قاشق چایخوری
- کره نرم (خنک باشد):۲۲۵ گرم
- شکر:۱۸۰ گرم
- تخممرغ بزرگ:۱ عدد
- وانیل:1/8قاشق چایخوری
مواد لازم برای رویه شیرینی مازورکاس
- آرد نشاسته ذرت:۱۰ گرم
- شکر:۱۵ گرم
- آب پرتقال: ۲۵۰ میلیلیتر
- زردآلوی خشک : ۷۰ گرم
- خرمای خشک : ۷۰ گرم
- گیلاس خشک : ۸۰ گرم
- کشمش : ۸۰ گرم
- پوست پرتقال شیرینشده: ۲۰ گرم
- پسته خام :۶۰ گرم
- رنده پوست لیموترش:۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی مازورکاس
- برای تهیه شیرینی مازورکاس ابتدا تمام مواد اولیه را 30 دقیقه قبل از پخت شیرینی خارج از یخچال قرار دهید. تا به دمای محیط برسد .
- فر را روشن کنیدو روی درجه حرارت 190سانتی گراد قراردهید تا گرم شود
- قالب به اندازه ۳۳×۲۳ سانتیمتری را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید طوری که دو طرف آن از اطراف قالب آویزان باشد.
- برای تهیه مواد شیرینی مازورکاس ابتدا آرد، بیکینگپودر و نمک را در یک کاسه با هم ترکیب کنید و 2 تا 3 بار الک کنید.
- کره و شکر را در ظرف مناسب بریزیدو با سرعت بالای همزن حدود 2 تا 3 دقیقه بزنید تا کرم رنگ شود و بعد تخممرغ و وانیل را اضافه کنید و مواد را خوب با هم زن مخلوط کنید،
- سپس سرعت هم زن را کم کنید و مواد خشک( آرد و نمک و بیکینگ پودر)را در سه مرحله اضافه کرده و فقط درحدی هم بزنید که مواد با هم مخلوط شوند.
- سپس خمیر آماده را در قالبی که آماده کردید بریزید و با یک لیسک به خوبی در قالب پخش کنید و تا سطح آن کامل صاف شود. قالب را به مدت نیم ساعت در فر ازقبل گرمشده با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
- وفتی خمیر پخت (لبههای خمیر پس از پخت تیرهتر خواهد شد) اجازه دهید خمیر در قالب کاملاً سرد شود ولی از قالب خارج نکنید .
- برای تهیه رویه شیرینی، آرد نشاسته ذرت و شکر و آب پرتقال را با هم مخلوط کرده و خوب هم بزنید و در شیرجوش بریزید، سپس میوهها خشک خرد شده و پوست پرتقال شیرینشده را اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا جوش بیاید و غلیظ شود.
- مواد غلیظ شده از روی حرارت برداشته و در کاسهای بریزید، مغز پسته خرد شده و رنده پوست لیمو را هم اضافه کنید و هم بزنید.
- مایه آماده را روی شیرینی داخل قالب که خنک شده پخش کنید.
- قالب را دوباره به مدت ۱۰ دقیقه در فر از پیش گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید،
- سپس قالب را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی سرد شود و بعد با یک چاقوی اره ای تیز برش بزنید و در ظرف سرو بچینید.
- مایه رویه این شیرینی را میتوانید از یکی دو روز قبل تهیه کرده و در یخچال نگه دارید. شیرینیها را در ظرف دردار قرار دهید و بین آنها کاغذ روغنی بگذارید و برای ماندگاری بیشتر شیرینی مازورکاس به جای کره از مارگارین استفاده کنید.
ارسال دیدگاه