شیرازی پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی شیراز است که طعمی بسیار خوشمزه و عالی دارد. در این بخش آشپزی طرز تهیه این پلو سنتی را به شما آموزش می دهیم
مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو
- برنج : یک کیلوگرم
- زرده تخممرغ : 2 تا 3 عدد
- ماست چکیده: یک لیوان
- مرغ : یک کیلو گرم
- روغن مایع : به میزان لازم
- کره : 100 گرم
- زعفران دمکرده :دو قاشق غذاخوری
- بادنجان : 5 عدد متوسط
- زرشک : 3 قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام : به میزان لازم
- نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه شیرازی پلو ابتدا زرشک را بشویید وکمی تفت دهید با خلال پسته و بادام مخلوط کنید.
مرغ رابا پیاز و ادویه جات هویج و نمک آب پز کنید .سپس بسته به سلیقه مرغ را ریش کرده یا به صورت تکه بدون استخوان در این غذا استفاده کنی
- برنج را 3 ساعت قبل باید خیس کنید وسپس آبکش کنید
- بادنجانها را به صورت حلقههای نازک برش بزنید و نمک زده یک ساعت بماند تا تلخی آن گرفته شود سپس آن را شسته و روی دستمال خشک کنید و سرخ کنید.
زرده تخممرغها را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یک دست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج آبکشی شده را به گونهای به مواد اضافه کنید که دانههای آن خرد نشود.
در این مرحله یک ظرف پیرکس یا یک ظرف مناسب دیگر انتخاب کنید و کف ظرف را چرب کنید.نیمی از برنج را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.تکههای گوشت مرغ را روی آن بگذارید و در ردیف بعد حلقههای بادنجانها را بچینید و روی مرغ و بادنجانها را کمی نمک و فلفل بپاشید.
در نهایت مقداری خلال پسته و بادام روی آنها بریزید و سعی کنید مرغها را روی ردیف آخر قرار دهید. سپس باقیمانده برنج را روی آن بریزید.سعی کنید ظرف را خیلی پر نکنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.
حالا سطح روی برنج را صاف کنید و آب باقیمانده مرغ را روی برنج بریزید و با بستن در ظرف با فویل اجازه دهید دم بکشد.
روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود.
فر را از قبل گرم کنید و شیرازی پلو را به مدت یک ساعت و نیم در دمای 175 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
بعد از پخت غذا آن را در دیس برگردانید و اطراف آن را با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
نوش جان
ارسال دیدگاه