طرز تهیه شکر پلوی شیراز | یک غذای خوشمزه و مجلسی

چهارشنبه 14 خرداد 1404 آشپزی
۱۸۳۳۲۳

شکر پلوی شیراز یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با طعمی بی‌نظیر و ظاهری زیبا، مهمانان را شگفت‌زده می‌کند. این غذا به خاطر ترکیب شیرین و عالی برنج با مرغ، ومغزهای متنوع، یک انتخاب ایده‌آل برای مهمانی‌ها و جشن‌هاست.

مواد لازم برای تهیه شکر پلوی شیراز

  • برنج: 8 پیمانه
  • شکر: 2 پیمانه
  • زعفران دمکرده: به میزان لازم
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج: 1 پیمانه
  • خلال بادام و پسته: 1 پیمانه
  • مرغ: 1 کیلو
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • آب: به میزان مورد نیاز
  • پیاز: 1 عدد
شکر پلوی شیراز

طرز تهیه شکر پلوی شیراز

1. برنج را 3 ساعت قبل با آب خیس کنید. کمی نمک به آب اضافه کنید.

2. یک پیمانه آب در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد. مرغ را به آب جوش اضافه کنید. پیاز را پوست کنده و خرد کنید و همراه زعفران دمکرده و نمک روی مرغ بریزید. شعله را کم کنید و بگذارید مرغ به آرامی برای 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد. پس از پخت، مرغ را با کمی روغن سرخ کنید.

3. در یک قابلمه یک پیمانه آب بریزید و شکر را اضافه کنید. قابلمه را روی شعله کم بگذارید. اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد. خلال پوست پرتقال را سه بار بجوشانید و آبکش کنید، سپس به شربت اضافه کنید. با 5 دقیقه جوشیدن، خلال شیرین می‌شود. خلال بادام و پسته را به خلال پوست پرتقال اضافه کنید.

4. یک قابلمه بزرگ را تا نصف پر از آب کنید و بر روی گاز بگذارید تا بجوشد. کمی نمک به آب اضافه کنید. برنج خیس شده را در آب در حال جوش اضافه کنید. وقتی برنج نرم شد، آبکش کنید و کمی آب سرد روی آن بریزید.

5. نصف فنجان آب جوش را در یک ظرف بریزید و کمی زعفران به آن اضافه کنید. یک پیمانه شربت شکر و 6 قاشق روغن به مواد اضافه کنید و هم بزنید. مواد را کنار بگذارید.

کمی روغن در کف قابلمه بریزید و نصف برنج را به آن اضافه کنید. مرغ سرخ شده را روی برنج بچینید و نصف مخلوط خلال‌ها را از شربت بردارید و با قاشق روی مرغ بپاشید. باقی برنج را در قابلمه بریزید. برنج را در وسط جمع کنید تا مانند قله شود. شعله گاز را روی متوسط قرار دهید و شعله‌پخش‌کن را روی آن بگذارید. مخلوط زعفران و شکر و روغن را روی برنج بریزید و درب قابلمه را ببندید. شعله را کم کنید و 40 تا 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

بعد از آماده شدن شکر پلو، مرغ را روی دیس بچینید و پلو را روی آن بگذارید. روی پلوی خود را با باقی‌مانده خلال پوست پرتقال و پسته و بادام تزئین کنید.

می‌توانید از مرغ لای برنج استفاده نکنید و برنج را دم کنید و با خورشت قیمه سرو کنید.

نوش جان!

sharbat zorat

طرز تهیه شربت ذرت خانگی خوشمزه و آسان

دستور پخت سبزی کوفته تبریزی 

طرز تهیه کوفته تبریزی با طعم عالی و دلچسب

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا