طرز تهیه شله زرد مجلسی خوشمزه و ویژه

شنبه 24 خرداد 1404 آشپزی
شله زرد مجلسی

شله زرد یکی از دسرهای پرطرفدار ایرانی است که معمولاً به عنوان نذری نیز پخته می‌شود. این دسر طعمی متفاوت و بی‌نظیر دارد و تهیه آن بسیار ساده است.

مواد لازم برای تهیه شله زرد

3-4 نفر

  • برنج ۱ پیمانه
  • آب ۶ پیمانه
  • شکر ۲ پیمانه
  • خلال بادام ۱/۴ پیمانه
  • هل ساییده ۱/۴ قاشق چایخوری
  • دارچین و خلال پسته به میزان لازم
  • کره ۵۰ گرم
  • زعفران آسیاب شده و دم شده نصف استکان
  • گلاب ۱/۲ پیمانه

شله زرد مجلسی

طرز تهیه شله زرد

شله زرد معمولاً به یک روش درست می‌شود. برنج شله‌زرد باید نیم دونه و از نوع ایرانی باشد، اما می‌توانید از برنج کامل نیز استفاده کنید که در این صورت زمان پخت بیشتر خواهد شد.

برنجی که از شب قبل خیس کردید را با مقدار آب روی حرارت می‌گذارید تا بپزد. حرارت را بعد از جوش آمدن کم کنید تا برنج به آرامی پخته و باز شود. این مرحله بسیار مهم است.

بعد از حدود یک ساعت که برنج کاملاً پخت، شکر را اضافه کنید. دقت کنید که شکر را بعد از پخت کامل برنج اضافه کنید.

سپس کره، زعفران و هل را اضافه کرده و به شله‌زرد فرصت می‌دهیم تا جا بیفتد. در این حین باید شله‌زرد را هم بزنید تا ته نگیرد و حرارت ملایم باشد.

کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول می‌کشد. وقتی حس کردید که غلظت آن کافی است، می‌توانید گلاب را اضافه کرده و بعد از پنج دقیقه شله‌زرد را از روی شعله بردارید.

در مرحله‌ی آخر، خلال بادام‌هایی که از قبل خیس کرده‌اید را اضافه کنید. می‌توانید خلال بادام را فقط برای تزئین استفاده کنید.

شله زرد مجلسی

نکات شله‌زرد نذری

طرز پخت این شله‌زرد برای مقادیر کم مناسب است، اما برای شله‌زردهای نذری، نسبت‌ها تغییر می‌کند. معمولاً شکر دو برابر برنج و آب پنج برابر می‌شود. در صورت آماده‌سازی مقدار زیاد، برنج را باید از قبل به مدت سه تا چهار ساعت خیس دهید.

پودینگ

طرز تهیه پودینگ شکلاتی خوشمزه و ساده

دستور پخت حلوا مجلسی خوش عطر

طرز تهیه حلوا مجلسی خوش عطر با بهترین عطر و طعم

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا