
شامی پوک یکی از غذاهای استان گیلان است که خوشمزه و مجلسی هست ، رشتیها این شامی خوشمزه را با نان لواش یا بربری و پنیر سیامزگی یا لیقوان که پنیر سنتی است سرو می کنند . شامی پوک برای افطار و سحری بسیار مناسب هست در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه شامی پوک با ما همراه باشید و همچنین طرز تهیه کوکو کدو سبز رژیمی خوشمزه و کوکو اسفناج خوشمزه و پر خاصیت را مشاهده کنید
مواد لازم برای تهیه شامی پوک
برای ۴ نفر
- گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
- لپه: ۵۰۰ گرم
- فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- آب: به مقدار کافی
- تخم مرغ: ۴ عدد درشت
- زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه شامی پوک گیلانی
- برای تهیه شامی پوک گیلانی ابتدا باید لپهها را بشویید و برای 5 ساعت خیس کنید و سپس آن بپزید تا کاملا له شود سپس آبکش کنید و کنار بگذارید
- گوشت ( حتما گوشت گوسفندی باشد چون گوشت گاو شامی پوک را خشک پی کند) را بشویید و تکه کنید ودرون یک قابلمه بریزید با یپاز و آب زرد چوبه و فلفل بپزید ( آب را کم بریزید ) میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت آب گوشت کاملا کشیده شود سپس اجازه دهید تا گوشت خنک شود سپس گوشت را ریش ریش کنیدو لپه را با گوشت کوب بکوبید و سپس گوشت ریش شده و لپه له شده را با هم مخلوط کنید و خوب با دست ورز دهیدتا مایه یکدست حاصل شود و گوشت و لپه کاملا با هم مخلوط شوند .
- سپس 4 عددتخممرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و با دست ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند
- مایه شامی پوک را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. (روی ظرف سلفون بکشید)
- سپس به اندازه یک گردو از مایه شامی بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسط آن درست کنید.همه مواد را به این صورت آماده کنید. در سینی که کف آن پلاستیک انداختید بچینید.
- حال شامی پوک را سرخ کنید
- مقداری روغن مخصوص سرخ کردن در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن خوب داغ شد شامیها را در ماهیتابه سرخ کنید.
- وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید. و با نان و سبزی و یا با برنج سرو کنید
نکات مهم در تهیه شامی پوک
- حتما گوشت و لپه را جدا جدا بپزید .
- در شامی پوک مزه غالب طعم لپه است. پس مقدار لپه را کمتر نکنید.
- اگر حین سرخ کردن روغن تیره شد روغن را عوض کنید.
- می توانید به این مقدار مواد یک عدد سیب زمینی پخته را هم له شده و اضافه کنند که چسبندگی مایه شامی را بیشتر میکند.
- میتوانید به جای ۵۰۰ گرم لپه، به اندازه مساوی از لپه، نخود گرد و لوبیا سفید استفاده کنید. حبوبات را یک شبانه روز خیس کنید و جدا جدا بپزید
- اگر مایه شامی پوک شل بود کمی آرد نخودچی با توجه به مقدار مایه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
ارسال دیدگاه