در گذشته مادربزرگها سرکه را به دست خودشان تهیه میکردند و برای ترشیهای زمستان و غذاها از آن استفاده میشد. به همین خاطر ترشی مادربزرگها طعم و مزه دیگری داشت که ترشیهای امروزی دیگر آن را ندارند. یکی از دلایل این تفاوت، سرکهای است که برای تهیه آنها استفاده میشود، زیرا سرکه مهمترین جز در تهیه ترشیها است.
سرکه میوه، تهیه سرکه در منزل برای بسیاری از خانمها شاید کار دشواری باشد و فکر کنند که نیاز به وقت و انرژی زیادی دارد. اما باید بدانید که تهیه سرکه کار بسیار آسانی است و نیاز به هیچ کار خاصی ندارد. تنها برای جاافتادن و با کیفیت شدن آن یک سال زمان نیاز دارید.
سرکهای که خودتان تهیه کنید هم با کیفیت بوده و هم طبیعی است. از طرفی برای ساخت سرکه میوه، چون از میوههای غیرقابل استفاده و بیکیفیت استفاده میشود، از اسراف و دور ریز میوهها نیز جلوگیری میشود. در این مقاله سعی شده است طرز تهیه سرکه طبیعی به آسانترین روش آموزش داده شود.
- میوههای له شده و کهنه
- دبه پلاستیکی یا کوزه
- سرکه سیب
- ترخان
- کیسه پلاستیکی تمیز
برای تهیه سرکه میتوانید از یک دبه پلاستیکی یا کوزه استفاده کنید. تهیه سرکه میوه نیاز به میوههای تازه ندارد بلکه از میوههایی که قابل استفاده نیستند، تهیه میشود. حتی میتوانید از مرباهای مانده نیز استفاده کنید. دبه یا کوزه مخصوص این کار را در جای مناسب قرار دهید و میوهها را داخل آن بریزید.
مقداری سرکه سیب را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید و یک بسته ترخان را به کمک یک تکه نخ محکم ببندید و داخل آن بیندازید. بعد از گذشت تقریبا 5 تا 10 دقیقه از روی حرارت بردارید و سرکه را روی کوزهای که حاوی میوه است بریزید. درب کوزه را محکم ببندید و در جای گرمی قرار دهید.
بعد از گذشت یکسال، درب کوزه را باز کرده و محتویات آن را داخل کیسه بریزید تا سرکه از تفاله جدا شود. سرکه صاف شده را در ظروف مناسب بریزید و درب آن را ببندید. 2 تا 3 روز به همین حالت باقی بماند و سپس دوباره صاف کنید. سرکه طبیعی و دستساز شما آماده است و میتوانید از آن برای تهیه ترشیهای خانگی، غذاها و سسها استفاده کنید.
ارسال دیدگاه