طرز تهیه سبزی پلوی دامغانی خوشمزه و سنتی

دوشنبه 25 فروردین 1404 آشپزی
download 17

در رژیم غذایی سنتی ایرانی، برنج یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه است که خواص ویژه‌ای دارد. سبزی پلوی دامغانی یکی از غذاهای بومی و سنتی استان سمنان است که با استفاده از مواد اولیه‌ای همچون برنج، سبزی‌پلویی، بادمجان و دیگر ادویه‌جات تهیه می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلوی دامغانی

  • بادنجان: 4 عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
  • گوجه فرنگی: 5 عدد
  • گوشتِ چرخ کرده: 200 گرم
  • پیاز داغ: یک چهارم پیمانه
  • زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
  • برنج: 3 پیمانه
  • سبزی: 150 گرم
  • دارچین: 1 قاشق چای خوری
  • پودر هل: 1/4 قاشق چای خوری
  • کره: 1/2 پیمانه

سبزی شامل: تره، جعفری و شبت، جمعاً 120 گرم و سیر تازه 30 گرم است.

سبزی پلوی دامغانی

طرز تهیه سبزی پلوی دامغانی

  1. بادنجان‌ها را حلقه‌حلقه کرده و با کمی نمک آغشته کنید تا 30 دقیقه در آبکش بمانند.
  2. رب گوجه فرنگی را در تابه‌ای جداگانه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  3. گوشتِ چرخ کرده را تفت داده و سپس با پیاز داغ و بادمجان مخلوط کنید.
  4. برنج خیس خورده را به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب جوش بپزید و سپس آبکش کنید.
  5. در قابلمه‌ای حاوی روغن، لایه‌ای از برنج، مایه آماده و ادویه‌ها را لایه‌لایه بریزید و بپوشانید.
  6. کره و روغن داغ را روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد.

نکته

می‌توانید برنج و سبزی و ادویه را با هم دم داده و هنگام سرو با مواد میانی تزیین کنید.

Pear jam recipe

طرز تهیه مربای گلابی خوشمزه و خانگی

۲۲۰۴۴۵

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا