در رژیم غذایی سنتی ایرانی، برنج یکی از اصلیترین مواد اولیه است که خواص ویژهای دارد. سبزی پلوی دامغانی یکی از غذاهای بومی و سنتی استان سمنان است که با استفاده از مواد اولیهای همچون برنج، سبزیپلویی، بادمجان و دیگر ادویهجات تهیه میشود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلوی دامغانی
- بادنجان: 4 عدد
- نمک: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- گوجه فرنگی: 5 عدد
- گوشتِ چرخ کرده: 200 گرم
- پیاز داغ: یک چهارم پیمانه
- زردچوبه: 1 قاشق چای خوری
- برنج: 3 پیمانه
- سبزی: 150 گرم
- دارچین: 1 قاشق چای خوری
- پودر هل: 1/4 قاشق چای خوری
- کره: 1/2 پیمانه
سبزی شامل: تره، جعفری و شبت، جمعاً 120 گرم و سیر تازه 30 گرم است.
طرز تهیه سبزی پلوی دامغانی
- بادنجانها را حلقهحلقه کرده و با کمی نمک آغشته کنید تا 30 دقیقه در آبکش بمانند.
- رب گوجه فرنگی را در تابهای جداگانه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- گوشتِ چرخ کرده را تفت داده و سپس با پیاز داغ و بادمجان مخلوط کنید.
- برنج خیس خورده را به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب جوش بپزید و سپس آبکش کنید.
- در قابلمهای حاوی روغن، لایهای از برنج، مایه آماده و ادویهها را لایهلایه بریزید و بپوشانید.
- کره و روغن داغ را روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد.
نکته
میتوانید برنج و سبزی و ادویه را با هم دم داده و هنگام سرو با مواد میانی تزیین کنید.
ارسال دیدگاه