کینوا گیاهی است که ظاهر و طبخ آن شبیه به برنج میباشد. برای طبخ آن ابتدا باید آن را به خوبی شست، زیرا به دلیل پوشش ساپونین تلخ است و اگر قبل از پخت شسته نشود، هنگام پخت تلخ میشود. کینوا به تنهایی طعم خاصی ندارد، اما در کنار چاشنیها تبدیل به یک وعده غذایی عالی میشود. برای پخت کینوا، دو برابر اندازه کینوا آب اضافه کرده و با نمک میپزند تا آب آن جمع شود. سپس برای طعمدار کردن آن آب لیمو یا آب نارنج و روغن زیتون، فلفل، ادویه کاری و سبزیجات معطر اضافه میکنند.
کینوا در سه رنگ سفید، قرمز و سیاه موجود است که رنگ سفید بیشتر در بازار رواج دارد و زمان پخت کمتری دارد. کینوا را به صورت کته یا در سالادهای مختلف استفاده میکنند. همچنین، کینوا به خاویار گیاهی معروف و از نظر ارزش غذایی بالاتر از گندم و جو است. این گیاه برای گیاهخواران مفید و بدون گلوتن میباشد.
مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا با سبزیجات
- کینوا : 1 فنجان
- آب : 2.5 فنجان
- سیر رنده شده : 2 حبه
- روغن زیتون : 1/4 فنجان
- خیار خرد شده : 1 عدد
- جعفری خرد شده : 1 فنجان
- پیاز قرمز خرد شده : 1 عدد
- فلفل دلمه قرمز خرد شده : 1 عدد
- آب لیمو : 1/4 فنجان
- سرکه بالزامیک : قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل : مقدار لازم
- نخود پخته شده : 1/2 فنجان
طرز تهیه سالاد کینوا خوشمزه با سبزیجات
- کینوا را در آبکش ریخته و به خوبی شسته و با 2.5 فنجان آب به صورت کته بپزید.
- سس سالاد را در ظرفی آماده کنید. روغن زیتون، آبلیمو، سیر له شده، سرکه بالزامیک و نمک و فلفل را در ظرف ریخته و مخلوط کنید.
- کاسه بزرگی برداشته و کینوای سرد شده، نخود پخته شده، فلفل دلمه، جعفری، خیار و پیاز را در آن ریخته و سس آماده شده را روی آن ریخته و مخلوط کنید و 10 تا 15 دقیقه در یخچال قرار دهید. سپس سرو کنید.
ارسال دیدگاه