سالادکینوا / طرز تهیه انواع سالاد کینوا خوشمزه و رژیمی

شنبه 26 تیر 1400 آشپزی
kynova

فهرست مطالب

1-کینوا  چیست

2-خواص کینوا:

3-طرز تهیه سالادکینوا خوشمزه با سبزیجات

4-طرز تهیه سالاد کینوا با مرغ

کینوا  چیست

کینوا گیاهی است که ظاهر و طبخ آن شبیه به برنج،برای طبخ آن ابتدا بایدآن را  به خوبی شست،بخاطر پوشش ساپونین تلخ است و اگر قبل ار پخت سشته نشود هنگام پخت تلخ می شود.کینوا به تنهایی طعم خاصی ندارد ولی در کنار چاشنی ها تبدیل به یک وعده غذایی عالی میشود.برای پخت کینوا دو برابر اندازه کینوا آب اضافه کرده و با نمک می پزند تا آب آن جمع شودسپس برای طعم دار کردن آن آب لیمو یا آب نارنج و روغن زیتون ،فلفل،ادویه  کاری و سبزیجات معطر اضافه می کنند. یا در هنگام پخت به جای آب از آب مرغ یا آب گوشت استفاده  می کنند. کینوا را  به صورت کته استفاده می کنند و یا در سالادها مختلف ،کینوا در سه  رنگ سفید ،قرمز و سیاه می باشدکه رنگ سفید بیشتر در بازار هست و زمان پخت کمتری دارد ،کینوای قرمز در تهیه سالاد استفاده میشود ،و کینوای سیاه زمان پخت بیشتری دارد و شیرین تراز انواع دیگر است.

برخی از افراد هم به کینوا حساسیت دارند و دچار خارش پوستی یا دردهای شکمی می شوند

خواص کینوا:

کینوا به خاویار گیاهی معروف است و از نظر ارزش غذایی بالاتر از گندم وجو است،: نسبت به برنج قهوهای پروتیین بیشتری دارد  و برای گیاهخواران مفید است.انواع ویتامین ها را دارد از جمله آهن ، امگا 3، منیزیم ، پتاسیم،فسفر و….بدون گلوتن است و غذای مناسبی برای  کسانی که به گلوتن حساسیت دارند.خواص زیادی دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم،کینوا باعث لاغری و کاهش کلسترول میشود و برای کبدهای آسیب دیده و شکم های نفاخ انتخاب فوق العاده ای می باشدو به علت داشتن فیبری محلول در آب به خوبی آب جذب می کند و باعث تحریک و عمل کرد روده ها می شود.دیابت و قند را کنترل میکند،ضد پیری، ضد یبوست.و ….

 

کینوا

سالاد کینوا

مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا با سبزیجات

  • کینوا :  1 فنجان
  • آب :   2.5  فنجان
  • سیر رنده شده  :2 حبه
  • روغن زیتون :  1/4فنجان
  • خیار خرد شده :1 عدد
  • جعفری خرد شده : 1 فنجان
  • پیاز قرمز خرد شده : 1 عدد
  • فلفل دلمه قرمز خرد شده:  1 عدد
  • آب لیمو: 1/4فنجان
  • سرکه بالزامیک: قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل وفلفل سیاه :مقدار لازم
  • نخود پخته شده  :1/2 فنجان

طرز تهیه سالادکینوا خوشمزه با سبزیجات

  1.  کینوا را در آبکش ریخته و به خوبی شسته و با 2.5 فنجان آب به صورت کته بپزید.
  2. سس سالاد را در ظرفی آماده کنید.روغن زیتون ،آبلیمو،سیر له شده ، سرکه بالزامیک و نمک و فلفل در ظرف ریخته و مخلوط کنید.
  3. کاسه بزرگی برداشته کینوای سرد شده ،نخود پخته شده ،فلفل دلمه، جعفری ، خیار ،پیاز را در آن ریخته و سس آماده شده را روی آن ریخته و مخلوط کرده و10تا15 دقیقه در یخچال قرار دهید .سپس سرو کنید

 

کینوا

سالاد کینوا

مواد لازم برای تهیه سالاد کینوا خوشمزه با مرغ

  • کینوا: 1/2 پیمانه
  • آب : 1 پیمانه
  • روغن نباتی: 4 قاشق چایخوری
  • زنجبیل له شده: 1 قاشق چایخوری
  • پیازچه: 3 عدد
  • سیر: 1 حبه
  • آبلیموی تازه: 1/4 پیمانه
  • سویا سس کم نمک: 2/5 قاشق غذاخوری
  • روغن کنجد برشته: 2 قاشق چایخوری
  • مرغ پخته شده : 1 عدد
  • کلم پیچ خرد شده: 1 و 1/2 پیمانه
  • هویج رنده شده : 1 پیمانه
  • نخودفرنگی پخته شده : 1 پیمانه
  • دانه کنجد سیاه و سفید: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه سالاد کینوا با مرغ

  1. کینوا را به خوبی بشویید و با آب و کمی نمک  و روغن به صورت کته بپزیدو کنار بگذارید تا خنک شود .
  2. در ماهی تابه مقداری روغن ریخته و روی شعله قرار دهید تا داغ شود سپس سیر له شده ، زنجبیل  له شده و پیازچه‌ها ریز خرد شده اضاف کنید و کمی تفت دهید  و شعله را خاموش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  3. سپس آبلیموی تازه، سویا سس وروغن کنجد را به آن‌ها اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید.مرغ پخته شده را خرد کنید  با کینوای خنک‌شده، هویج و کلم خردشده و نخودفرنگی‌ها را به مواد اضافه کنید .
  4. سالاد کینوا را در ظرف سرو ریخته و با مقداری دانه کنجد تزیین کنید.

مواد لازم برای تهیه  سالاد کینوا با عدس

  • عدس سیاه پخته شده 2 پیمانه
  • کینوا :پخته شده 1 پیمانه
  • گوجه فرنگی گیلاسی به میزان دلخواه
  • اسفناج کوچیک بیبی
  • نمک و فلفل سیاه
  • سیب زمینی شیرین کباب شده
  • پیاز  ریز خرد شده 1/2 پیمانه
  • سیر  له شده 2حبه
  • فلفل دلمه ای  ریز خرد شده : 4 قاشق غذاخوری
  • آب لیمو ترش تازه به میزان لازم

طرز تهیه سالاد کینوا با عدس

  1.  برای تهیه سالاد کینوا با عدس ابتدا عدس را شسته و همراه مقداری آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید  بپزد و نرم شود
  2.  در تابه ای روغن ریخته و پیاز خرد شده و سیر له شده و فلفل دلمه ای را تفت دهید تا کمی سرخ شوندو کنار بگذارید
  3. کینوا را به خوبی بشوییدو با مقداری آب  و نمک به صورت کته بپزید .
  4.  در یک ظرف مناسب  کینوا  پخته شده و عدس را با هم مخلوط کنید و به آن نمک، فلفل سیاه و آب لیمو ترش و مواد سرخ شده را اضافه کنیدو  با اسفناج و گوجه گیلاسی و سیب زمینی  کبابی مخلوط کرده سرو کنید.

نوش جان

طرز تهیه مرغ لقمه ای

طرز تهیه کیک نوتلا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا