زیره پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعمهای دلپذیر ادویهجات و مرغ تهیه میشود. این غذا به خاطر عطر و طعم خاصش در مهمانیها و مناسبتهای ویژه سرو میشود.
مواد لازم:
- برنج: 5 پیمانه
- سینه مرغ: 1 کیلو
- پیاز: 1 عدد
- پیاز داغ: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک و زرد چوبه: به اندازه لازم
- زرشک: 100 گرم
- کشمش: 300 گرم
- زیره سیاه نیم کوب: 1 قاشق غذا خوری
- دارچین و فلفل سیاه نیم کوب: 1 قاشق غذا خوری
- شنبلیله خشک و سایید: 1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه زیره پلو
- برنج را 3 ساعت قبل از پخت به خوبی شسته و در آب ولرم و مقداری نمک خیس کنید.
- برنج را با زرد چوبه و نمک بپزید و آبکش کنید.
- ادویهها را با هم مخلوط کرده (شنبلیله خشک، دارچین، فلفل سیاه، زیره سیاه) میتوان ادویهها را طبق سلیقه و ذائقه کم و زیاد کرد.
- ته قابلمه ته دیگ دلخواه را انداخته، سپس برنج و ادویه را لایه به لایه ریخته و در آخر روغن حیوانی یا کره حیوانی روی برنج داده و برنج را دم کنید.
- سینه مرغ را با آب، ادویه و نمک و پیاز آبپز کرده، سپس به قطعات کوچک برش داده و با روغن سرخ کنید و پیاز داغ را نیز به آن اضافه کرده و کنار بگذارید.
- زرشک و کشمش جدا، جدا با روغن یا کره تفت داده و کنار بگذارید.
7. برنج دم کشیده را در سینی کشیده و روی آن را با مرغ سرخ شده، پیاز داغ، کشمش و زرشک تزیین کنید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه