زیتون پرورده یکی از چاشنیهای خوشمزه است که بهخصوص در غذاهای مدیترانهای و خاورمیانه محبوبیت دارد. این چاشنی با زیتون بدون هسته تهیه میشود و به روشهای مختلفی درست میشود. در اینجا، به طرز تهیه زیتون پرورده لبنانی میپردازیم که با استفاده از سبزیجات تازه و ادویهها تهیه میشود.
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده لبنانی
- زیتون بی هسته: ۵۰۰ گرم
- هویج: ۲ عدد
- فلفل دلمه سبز و قرمز: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- مخلوط سرکه سیب و آبغوره: به مقدار لازم
- شوید خشک: ۱ قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
[ زیتون پرورده لبنانی]
طرز تهیه زیتون پرورده لبنانی با روغن زیتون
- برای تهیه زیتون پرورده لبنانی، از زیتون بدون هسته استفاده کنید. در صورت استفاده از زیتون هستهدار، ابتدا هستهها را خارج کنید و سپس زیتون را بشویید و آبکش کنید.
- هویجها را تمیز بشویید، پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید.
- سیرها را پوست گرفته و خلالی خرد کنید.
- فلفل دلمهایها را بشویید و به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید.
- تمام مواد خرد شده را در یک کاسه بریزید و هم بزنید. سپس ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون، شوید خشک، مخلوط سرکه سیب و آبغوره و نمک به آن اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط کنید.
- زیتون پرورده را به مدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزهها به خوبی به هم ترکیب شوند. سپس آن را میل کنید.
- زیتون پرورده لبنانی برای ۱۰ روز در یخچال قابل نگهداری است و بهتر است در مقدار کم تهیه شود.
نکته: برای ۱ پیمانه زیتون خلالی شده، ½ پیمانه سرکه و آبغوره کافی است.
ارسال دیدگاه