زندگینامه لیلی رشیدی دختر داوود رشیدی
لیلی رشیدی حائری در ۳۱ تیرماه ۱۳۵۲ در شهر تهران به دنیا آمد. پدر وی داوود رشیدی بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران است و مادر لیلی، احترام برومند است. او فارغالتحصیل مترجمی زبان فرانسه است.
او تنها یک برادر به نام فرهاد رشیدی دارد. فرهاد رشیدی دانشمند ایرانی- سویسی است.
لیلی رشیدی در کنار پدر و مادر و برادرش فرهاد رشیدی
مادر و پدر لیلی رشیدی
پدر وی داوود رشیدی در سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. وی از خاندان حایری مازندرانی دارای اصالت بابلی است. او هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ایران بود و بیشتر با نقشهایی مانند «آقا حسینی» در فیلم کندو، «مفتش ششانگشتی» در سریال هزاردستان و همچنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم فرار از تله جلال مقدم شناخته میشود. داوود رشیدی در ۵ شهریور ۱۳۹۵ فوت کرد.
مادرش احترام برومند متولد ۱۳۲۶ در تهران است. او خواهر مرضیه برومند و راضیه برومند است. احترام برومند مجری برنامهٔ کودک تلویزیون ایران پیش از پیروزی انقلاب بود. او از سال ۱۳۴۶ با برنامه کودک در تلویزیون فعالیت هنری خود را آغاز کرد و به مدت ۱۱ سال یعنی تا سال ۱۳۵۸ به این فعالیت ادامه داد.
ورود به دنیای بازیگری
لیلی رشیدی بهواسطهی پدر، از همان کودکی وارد تلویزیون شد اما وی با بازی در فیلم دلشدگان به کارگردانی مرحوم علی حاتمی پدر لیلا حاتمی دوست صمیمیاش در سن ۱۸ سالگی آغاز شد. همچنین وی بازیگری را با شرکت در کلاسهای آقای سمندریان آموزش دید.
بازی در سریال قصههای تابهتا
لیلی رشیدی با بازی در سریال قصههای تابهتا به شهرت رسید. مجموعه قصههای تابهتا که آن را بانام اصلی زی زی گولو میشناسیم در سال ۱۳۷۳ به کارگردانی مرضیه برومند ساخته شد. این سریال در ۳۰ قسمت، صبحهای جمعه از شبکه دو سیما پخش میشد. مخاطب این سریال را عمدتاً رده سنی کودک و نوجوان تشکیل میداد و حتی رده سنی بزرگسال شهرت و محبوبیت زیادی پیدا کرد بهگونهای که واژه زیزی گولو به فرهنگ گفتاری مردم نیز راه یافت.
ازدواج و همسر لیلی رشیدی
لیلی در ازدواج اولش با نیما بانکی، بازیگر و کارگردان فیلمهای تبلیغاتی ازدواج کرد. نیما بانکی متولد ۱۳۵۲ است وی فرزند رضا بانکی فیلمبردار ایرانی است. حاصل این ازدواج یک پسر به نام سینا است. سینا بانکی پسر لیلی رشیدی اکنون ۱۹ ساله است. این زوج بعد از چند سال زندگی مشترک به دلایل نامعلوم از یکدیگر جدا شدند.
وی پس از چند سال مجدداً ازدواج کرد ولی این ازدواج هم منجر به طلاق شد.
فعالیت در تئاتر
لیلی رشیدی طی چند سال گذشته فعالیت زیادی در تئاتر داشته است و در مورد تئاتر میگوید: فکر نمیکنم در وضعیت خوبی باشد. برای اینکه کمی سانسورها دارد بیشتر میشود. تعداد بازبینیها دارد دوباره و دوباره بیشتر میشود. بهنظرم اینهمه سانسور و اینکه چند بار بیایند و ببینند، کمی غمانگیز است. ما دیگر میدانیم باید چگونه کارکنیم و چه چیزهایی را رعایت کنیم. یکچیزهایی را هم گاهی اجازه میدهند که یکسریها میآیند و میبینند و میگویند: «وای چه مملکت آزادی، چه چیزهایی را اجازه میدهند»، ولی اتفاقاً آن چیزهایی که اجازه اجرا میگیرند، بسیار سطحی است. هیچگونه فکر و تعمقی در آن نیست. کاری که آدمها را ببرد توی فکر، بلافاصله جلوی آن را میگیرند. منظورم این نیست که تئاتر باید خیلی سنگین باشد، ولی دلم میخواهد آدم تئاتری ببیند که برود به دنیای دیگر. فکر آدم باز شود و فکر کند. به نظرم این عنصر فکر و اندیشه که تماشاچی را به دنیای دیگری ببرند، دارد گرفته میشود از تئاتر ما.
کارنامه هنری لیلی رشیدی
فیلمهای سینمایی
- خوک (۱۳۹۶)
- شهر موشها ۲ (صدای صورتی ۱۳۹۳)
- شیرین
- نوک برج (۱۳۸۴)
- سیمای زنی در دوردست (۱۳۸۲)
- دربهدرها (۱۳۸۳)
- مربای شیرین (۱۳۸۰)
- دلشدگان (۱۳۷۰)
تلویزیونی
- ۱۳۹۳ برنامه تلویزیونی خندوانه
- فروشگاه
- ۱۳۹۱ آب پریا
- ۱۳۸۳ مهمانپذیر طوبی
- ۱۳۸۲ بانکیها
- ۱۳۸۲–۱۳۸۱ جزیره جادو
- ۱۳۸۲–۱۳۸۱ باغ بلور
- ۱۳۸۰ کارآگاه شمسی و دستیارش مادام
- ۱۳۸۰ بدون شرح
- ۱۳۷۹ داستانهای نوروز
- ۱۳۷۸ همه بچههای من
- ۱۳۷۷ هتل
- ۱۳۷۶ گالری ۹
- ۱۳۷۵ سرنخ
- ۱۳۷۵ قصههای تابهتا
- ۱۳۷۳ برگی از زندگی
تئاتر
- دکلره (مهدی کوشکی و صحرا فتحی ۱۳۹۵)
- پرتقالهای کال (صابر ابر ۱۳۹۵)
- اسم (لیلی رشیدی) ۱۳۹۴
- مسخ (نصیر ملکی جو ۱۳۹۳)
- اسکلیگ و بچههای پرواز (محمد عاقبتی ۱۳۹۱)
- آمدیم، نبودید، رفتیم (رضا حداد ۱۳۹۰)
- پروفسور بوبوس (آتیلا پسیانی ۱۳۸۹)
- پنجرهها (فرهاد آئیش ۱۳۸۴)
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه