گلاب یکی از محبوبترین عرقیجات در ایران است که به خاطر عطر و خواص درمانیاش، مورد توجه قرار میگیرد. این عرق خوشبو میتواند در تهیه انواع شربتها و نوشیدنیهای سنتی استفاده شود. در این مقاله، دو روش ساده برای تهیه گلاب در خانه ارائه میشود.
عرق گل محمدی را در خانه تهیه کنید
مواد لازم برای گلاب گیری در خانه
- گلبرگ گل محمدی: 1 کاسه بزرگ
- آب: 2 پیمانه
- یخ: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: خواص و طبع گلاب
روش گلاب گیری در خانه
در روش اول
در این روش، بعد از شستن گلهای محمدی، آنها را داخل یک کتری بزرگ میریزیم و دهانه کتری را به یک لوله با اندازه مناسب وصل میکنیم. سپس آب را به اندازهای میریزیم که گلبرگها زیر آب بروند و روی شعله قرار میدهیم. در مسیر لوله، ظرفی پر از یخ قرار میدهیم و انتهای لوله را درون یک شیشه میگذاریم تا بخار حاصل از جوشیدن مواد به گلاب تبدیل شود. گلاب به دست آمده را در یک شیشه قرار داده و در یخچال نگهداری میکنیم.
بیشتر بخوانید: مراسم گلابگیری کاشان
در روش دوم
داخل یک قابلمه جسم سنگینی مانند سنگی صاف یا ظرفی فلزی دیگر به صورت برعکس قرار میدهیم تا سطح بلندی در قابلمه ایجاد شود. سپس گلبرگهای گل محمدی را دور تا دور آن میریزیم و روی آن آب میریزیم تا زیر آب بروند. سپس یک کاسه فلزی یا چینی روی سطح ایجاد شده قرار میدهیم و شعله را روشن میکنیم. در قابلمه را به صورت برعکس میگذاریم و چند یخ روی آن میریزیم. زمانی که آب به جوش آمد، زیر شعله را کم میکنیم تا 30 دقیقه جوشیدن ادامه یابد و رنگ گلبرگها بیرنگ شود. عرق سرد شده داخل کاسه جمع میشود و پس از آن، باید آن را داخل شیشه ریخته و در یخچال نگهداری کرد.
نکته مهم: اگر در قابلمهای که با آن کار میکنید، سوراخ وجود دارد، حتماً آن را با خمیر یا آدامس بپوشانید، در غیر این صورت بخار آب خارج میشود و گلاب به دست نخواهد آمد!
ارسال دیدگاه