دیابت باردارینوعی دیابت است که در دوران بارداری اتفاق می افتد.دیابت به شرایطی گفته می شود که گلوکز یا قند خون در آن بسیار بالا باشد.اگرچه ، گلوکز از آنجایی که بدن برای انرژی از آن استفاده می کند خوب است ، اما گلوکز بیش از حد در خون می تواند برای شما و کودک شما مضر باشد.دیابت بارداری بیشتر در مراحل بعدی بارداری تشخیص داده می شود.اگر دیابت بارداری در مراحل اولیه بارداری تشخیص داده شود ، کاملاً ممکن است که شما قبل از بارداری به دیابت مبتلا شده باشید.درمان دیابت بارداری هم به شما و هم به کودک کمک می کند که سالم و سالم بمانید.با کنترل سطح گلوکز خون می توانید هم از خود و هم از کودک خود محافظت کنید.
علائم دیابت بارداری چیست؟
به ندرت پیش می آید که دیابت حاملگی علائم ایجاد کند. اگر علائمی را تجربه کنید، احتمالاً خفیف خواهند بود. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
۱-خستگی
۲-تاری دید
۳-تشنگی بیش از حد
۴-نیاز بیش از حد به ادرار کردن
۵-خرناس
دیابت بارداری
علل دیابت بارداری:
تقریباً در اکثر زنان به دلیل تغییرات هورمونی ای که در طی بارداری ایجاد میگردد، درجاتی از اختلال عدم تحمل گلوکز مشاهده میگردد. بدین معنا که مقدار قند خون آنها افزایش مییابد، ولی به اندازهای افزایش نمییابد که بتوان آن را بیماری دیابت در نظر گرفت.در طی سهماهه سوم بارداری، تغییرات هورمونی مذکور، زن باردار را در خطر ابتلا به دیابت بارداری قرار میدهد. در طی بارداری افزایش یک سری از هورمونهای مترشحه از جفت، به انتقال مواد غذایی از مادر به جنین و در نتیجه به پیشرفت رشد جنین کمک میکنند.
چه کسانی در معرض ریسک دیابت بارداری هستند؟
اگر موارد زیر را داشته باشید، در معرض ریسک بالاتری از ابتلا به دیابت بارداری قرار دارید:
۱-سن بالای 25 سال
۲-فشار خون بالا
۳-سابقه خانوادگی دیابت
۴- اضافه وزن قبل بارداری
۵-اضافه وزن زیاد در بارداری
۶-در گذشته دیابت بارداری داشتهاید
۷-سقط جنین
دیابت بارداری
در اینجا 7 نکته وجود دارد که باید در مورد دیابت بارداری بدانید:
نکته اول:
سه تا هشت زن از هر 100 خانم در دوران بارداری به دیابت مبتلا می شوند ، بیماری معروف به دیابت حاملگی.خوشبختانه با حفظ گزینه های سبک زندگی سالم می توان با آن کنار آمد و حتی از آن دور ماند.خوردن غذاهای برگ دار و اجتناب از موارد غنی از شکر ، یک مرحله حیاتی برای کنترل و اقدامات مقابله ای است.ورزش کنید ، پس از مشورت با پزشک خود می تواند بارداری سالم را تضمین کند.
نکته دوم:
در دیابت ، وقتی سطح گلوکز یا قند بدن شما به قدری بالا می رود که کربوهیدرات ها و قندها نمی توانند به انرژی تبدیل شوند ، مقدار اضافی آن در بدن جمع می شود.این گلوکز اضافی می تواند به عروق کلیه و از طریق بدن ، به ویژه در اندامهایی مانند چشم آسیب برساند.
نکته سوم:
دو یا سه عامل ممکن است باعث ایجاد دیابت بارداری شود ، چه در داخل و چه در خارج از کنترل شما.اگر قبل از بارداری یا در حین بارداری اضافه وزن داشته باشید یا سابقه خانوادگی نشان دهد که از نظر ارثی به بیماری گرایش دارید ، احتمالاً این شرایط را ایجاد می کنید.
نکته چهارم:
تا آنجا که دارو و انسولین پیش می رود فرد باید در مسیر درست باقی بماند.متخصص شما ممکن است برای کمک به شما در کنترل سطح گلوکز به قرص های دیابتی یا انسولین نیاز داشته باشد.
نکته پنجم:
وزن شما می تواند در هنگام دیابت حاملگی پیچیدگی هایی ایجاد کند.بنابراین بهتر است وزن خود را چک کنید تا بارداری و زایمان را با قایقرانی روان داشته باشید.
نکته شیش:
به همین ترتیب دیابت بارداری می تواند خانم ها را در معرض ابتلا به پره اکلامپسی قرار دهد که این امر می تواند عوارض جانبی و پیچیدگی های زیادی ایجاد کند.عوارض جانبی ممکن است از تورم پا ، پاها ، انگشتان و دستها گرفته تا فشار خون بالا و حتی تشنج یا سکته مغزی شروع شود.
نکته هفت:
جدا از خطرات ابتلا به دیابت بارداری در دوران بارداری ، ممکن است بعداً کودک را تحت تأثیر قرار دهد.کودک شما ممکن است همزمان با رشد ، خطر چاقی بیشتری داشته باشد ، چه در سال های نوجوانی و چه در جوانی.جوانان دارای اضافه وزن ممکن است در طولانی مدت از دیابت نوع 2 رنج ببرند.اگر می خواهید در مورد هر مسئله خاصی بحث کنید ، می توانید با یک متخصص غدد داخلی مشورت کنید و یک سوال رایگان بپرسید.
دیابت بارداری
عوارض دیابت بارداری
دیابت میتواند برای روی رشد و نمو جنین در طی بارداری اثر داشته باشد. در اوایل بارداری، دیابت مادر میتواند منجر به بروز نقصهای مادرزادی و افزایش خطر سقط جنین گردد.در طی سهماهه دوم و سوم بارداری، دیابت مادر میتواند منجر به تغذیه و رشد زیاد از حد کودک گردد. داشتن نوزاد بزرگ و با وزن بالا، خطر زایمانهای پردرد و سخت را افزایش میدهدبه علاوه وقتی جنین بیش از حد تغذیه گردد و در نتیجه به دنبال آن سطح انسولین خونش افزایش یابد، پس از زایمان، احتمال افت شدید قند خون در نوزاد وجود دارد، زیرا دیگر آن مقادیر بالای قند را از خون مادر دریافت نخواهد کرد.
ارسال دیدگاه