دنده پلو یک غذای سنتی و خوشمزه ایلامی است که با دنده های مزه دار شده تهیه میشود. در این غذا، دندهها به عنوان ته چین در قابلمه قرار میگیرند و برنج روی آنها ریخته میشود و به مدت ۲ ساعت دم میخورد. این غذا چرب است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب نیست. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دنده پلو را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دنده پلو
- دنده گوسفند با استخوان ۵۰۰ گرم
- برنج: ۳ پیمانه
- برگ بو: ۲ عدد
- سرکه سفید: ۱ قاشق غذا خوری
- زیره پلویی: ۱ قاشق سوپ خوری
- سبزی پلویی: ۳۰۰ گرم
- زعفران دم کشیده: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- پیاز: ۲ عدد
- سیر له شده: ۲ حبه
طرز تهیه دنده پلو
- برای تهیه دنده پلو ابتدا پیازها را شسته و با رنده ریز رنده کرده و آب آن را گرفته و تفاله را دور بریزید. سپس سیر له شده، سرکه سفید، فلفل، زردچوبه، زعفران و برگ بو را به آب پیاز اضافه کنید و دنده ها را به مخلوط اضافه کرده و خوب ماساژ دهید و برای ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا دندهها مزه دار شوند.
- برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
- کف قابلمه تفلون مقداری روغن، زردچوبه و زعفران ریخته و سپس دندهها را از مواد خارج کرده و دنده را از سمت چربی در کف قابلمه بچینید و مقداری زیره پلویی روی دنده بپاشید.
- برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و سبزی پلویی ریز خرد شده را اضافه کرده، برنج را کمی زنده تر بردارید تا شفته نشود. سپس برنج را آبکشی کرده و سبزی پلو را روی دندهها بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا بخار بلند شود. سپس حرارت را کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۱.۵ الی ۲ ساعت دم بکشد.
- در انتهای پخت، مقداری روغن حیوانی یا کره به همراه کمی زعفران دم کرده روی برنج ریخته و برنج را درون سینی سرو برگردانید. دنده پلوی شما آماده است. نوش جان!
ارسال دیدگاه