طرز تهیه دنده پلو: یک غذای لذیذ ایلامی

یکشنبه 31 فروردین 1404 آشپزی
dande polo

دنده پلو یک غذای سنتی و خوشمزه ایلامی است که با دنده های مزه دار شده تهیه می‌شود. در این غذا، دنده‌ها به عنوان ته چین در قابلمه قرار می‌گیرند و برنج روی آن‌ها ریخته می‌شود و به مدت ۲ ساعت دم می‌خورد. این غذا چرب است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند مناسب نیست. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دنده پلو را به شما آموزش دهیم.

دنده پلو

مواد لازم برای تهیه دنده پلو

  • دنده گوسفند با استخوان ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۳ پیمانه
  • برگ بو: ۲ عدد
  • سرکه سفید: ۱ قاشق غذا خوری
  • زیره پلویی: ۱ قاشق سوپ خوری
  • سبزی پلویی: ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم کشیده: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر له شده: ۲ حبه

طرز تهیه دنده پلو

  1. برای تهیه دنده پلو ابتدا پیازها را شسته و با رنده ریز رنده کرده و آب آن را گرفته و تفاله را دور بریزید. سپس سیر له شده، سرکه سفید، فلفل، زردچوبه، زعفران و برگ بو را به آب پیاز اضافه کنید و دنده ها را به مخلوط اضافه کرده و خوب ماساژ دهید و برای ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا دنده‌ها مزه دار شوند.
  2. برنج را به مدت ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید.
  3. کف قابلمه تفلون مقداری روغن، زردچوبه و زعفران ریخته و سپس دنده‌ها را از مواد خارج کرده و دنده را از سمت چربی در کف قابلمه بچینید و مقداری زیره پلویی روی دنده بپاشید.
  4. برنج خیس شده را در آب جوش ریخته و سبزی پلویی ریز خرد شده را اضافه کرده، برنج را کمی زنده تر بردارید تا شفته نشود. سپس برنج را آبکشی کرده و سبزی پلو را روی دنده‌ها بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد گذاشته تا بخار بلند شود. سپس حرارت را کم کرده و از شعله پخش کن استفاده کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۱.۵ الی ۲ ساعت دم بکشد.
  5. در انتهای پخت، مقداری روغن حیوانی یا کره به همراه کمی زعفران دم کرده روی برنج ریخته و برنج را درون سینی سرو برگردانید. دنده پلوی شما آماده است. نوش جان!
estyk goshte

طرز تهیه استیک گوشت با سس بی نظیر

mosaka badmjan

طرز تهیه موساکا بادمجان خوشمزه و دلپذیر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا