دندان‌های شیری

یکشنبه 5 دی 1400 سلامت
 دندان‌های شیری

دندان‌های شیری مجموعهٔ اولیهٔ دندانی شامل ۲۰ دندان هستند که به‌تدریج دندان‌های دائمی جانشین آنها می‌شود.

تعداد دندان‌های شیری ۱۰ عدد در هر آرواره است که به مرور می‌افتند و ۳۲ عدد دندان دائمی جای آنها را می‌گیرند. تکامل این دندان‌ها از دوره جنینی آغاز می‌شود و بعد از تولد در سنین شش ماهگی در می‌آیند و تا سن دو و نیم سالگی تکمیل می‌شوند.

هر انسان در زندگی خود. دو سری دندان (دندانهای شیری و دندانهای دائمی) و سه دوره دندانی (شیری. مخلوط و دائمی) دارد. از حدود ۶ ماهگی که اولین دندان شیری در دهان نوزاد رویش میابد. تا سن ۶ سالگی که اولین دندان دائمی در دهان می‌روید را دوره دندانی شیری می‌گویند. در این دوران فقط دندان شیری در دهان وجود دارد. از ۶ تا ۱۲ سالگی به تدریج دندانهای شیری جای خود را به دندانهای دائمی می‌دهند. این زمان را دوره دندانهای مخلوط می‌گویند. در حدود ۱۲ سالگی که هیچ دندان شیری در دهان وجود ندارد و فقط دندانهای دائمی در دهان هستند. تا پایان عمر را دوره دندانی دائمی می‌نامند. البته زودتر درآمدن یا تأخیر در رویش به مدت چند ماه طبیعی است؛ ولی اگر این تأخیر بیش از ۹ ماه گردد باید به دندانپزشک مراجعه نمود.

 دندان‌های شیری

دندان‌های شیری

 دندان‌های شیری

دکتر ریحانه طلایی, دندانپزشک اظهار کرد: حفظ و نگهداری دندان‌های شیری از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید از خراب‌ شدن پیش از موعد آنها جلوگیری کرد در غیر این صورت در آینده مشکلاتی برای کودکان ایجاد می‌کند و لذا طول کارکرد دندان‌های شیری همواره برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است.

این پژوهشگر و متخصص ترمیم دندان ادامه داد: از دست دادن زودهنگام دندان‌های شیری مشکلات متعددی از جمله مشکلات ارتودنسی و فکی، ایجاد مشکلاتی در لثه و عدم توانایی در جویدن در کودکان در حال رشد ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه حفظ دندان‌های شیری یک ضرورت است، تصریح کرد: باید در صورت خراب شدن دندان‌های شیری، پوسیدگی دندان‌ها را کاملا ترمیم کرده و در صورت عمیق‌تر شدن پوسیدگی، درمان پالپ دندان انجام شود که در آن بافت زنده ناحیه تاج دندان خارج می‌شود ولی بافت ریشه در جای خود می‌ماند.

طلایی ادامه داد: در این شرایط و چنانچه عفونت گسترده‌تر شود بافت ریشه نیز باید خارج شود که اصطلاحا همان پالپکتومی یا درمان ریشه کامل دندان نامیده می‌شود و طی آن دندان شیری ترمیم و بازسازی می‌شود.

این متخصص ترمیم دندان با اشاره به امکان استفاده از روش‌های دیگر، یادآور شد: چنانچه نیاز باشد در این شرایط می‌توان از روش‌های فلزی یا S.S.C نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به برخی مشکلات در درمان بیماری‌های دهان و دندان کودکان، افزود: متاسفانه کار با کودکان همواره سخت است؛ چرا که عمدتا همکاری بسیار ضعیفی با تیم درمان دارند. ضمن اینکه کوچک بودن حفره دهان، کوچک‌ بودن دندان و… نیز مشکلاتی در روند درمان یا ترمیم دندان‌ها در کودکان ایجاد می‌کند.

 

شوره سر

شوره سر

شیر مادر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا