دمی بلغور جو خوشمزه و رژیمی +طرز تهیه

سه شنبه، ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ آشپزی

دمی بلغور جو

دمی بلغور جو یکی از غذا‌های محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده می‌شود.در بخش آشپزی دایان برای آموزش دمی بلغور جو با ما همراه باشید

خواص بلغور جو دوسر؛ 

بلغور جو دو سر به عنوان یکی از ماده های غذایی بسیار غنی شناخته شده است که از پرک شده گیاه جو دو سر تهیه می شود. این بلغور کلسترول پایینی دارد و مناسب افرادی است که به بالا بودن کلسترول خون مبتلا هستند. همچنین از له و آسیاب کردن یک نوع دانه غلات به دست می آید. یک صبحانه مقوی می باشد که البته به عنوان شام نیز می توان مصرف کرد.بلغور جو دو سر یک ماده غذایی بسیار مقوی می باشد که حاوی مواد مغدنی مهمی همچون: آهن، کلسیم، پتاسیم، نیاسین، فولیک اسید، منیزیم، روی و مس، پروتئین و ویتامین B می باشد. از آنجا که سرشار از فیبر بوده و فاقد گلوتن، برای افراد دیابتی مناسب است .بلغور جو دو سر را به عنوان صبحانه، محتویات آش، دلمه، خورشت، سالاد و سوپ استفاده می کنند. البته در آلمان این بلغور را شب خیسانده و صبح بدون آنکه آن را بپزند به عنوان صبحانه با شکر، میوه، آجیل و عسل سرو می کنند.

بلغور جو

 

مواد لازم برای تهیه دمی بلغور جو

  • بلغور جو: ۲۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود: جمعاً ۱۵۰ گرم
  • آب: ۱ لیتر
  • پیاز داغ: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نعنا: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • برنج: ۱۰۰ گرم
  • ماست چکیده: برای تزئین به میزان لازم
  • عدس: ۷۰ گرم
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه دمی بلغور جو

■  بلغور و حبوبات را به جز عدس( چون هنگام پخت له می شود فقط ۱ تا  ۲ ساعت خیس کنید)، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافی‌اش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به آن بیفزایید و روی اجاق قرار دهید.

■  آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.

■  سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود.

■ حالا صبر کنید تا برنج کاملادم کشیده و  مغز پخت شود  ۴۵ دقیقه زمان دهید تا به خوبی دم بکشد  آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.

 

بیوگرافی رابرت پتینسون

کیک ماست خوشمزه با بافتی نرم و لطیف +طرز تهیه

کوفته سبزی شیرازی خوشمزه +طررز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا