دمپخت/ طرز تهیه دمپخت گوشت شیرازی

یکشنبه 21 فروردین 1401 آشپزی
dampokhte

 

دمپخت، غذایی خوشمزه و مقوی , غذای بسیار مناسبی  برای کودکان و سالمندان است . دمپخت به روشهای متفاوت تهیه می شود این غذا بدون گوشت و همراه با سبزیجات و حبوبات  غذای مناسبی برای گیاهخوران است.دمپخت گوشت شیرازی با گوشت مرغ و گوشت گوسفند یا گوشت گاو تهیه می شود . در بخش آشپزی مجله دایان با طرز تهیه دمپخت گوشت شیرازی با ما همراه باشید همچنین طرز تهیه غذاهای سنتی شیراز را مشاهده کنید

مواد لازم برای تهیه دمپخت گوشت شیرازی

برای ۵ تا ۶ نفر

  •  برنج ایرانی : 4 تا 5 پیمانه
  •  گوشت گوسفند : 400 گرم
  •  پیاز : ا عدد 
  • سیر : 4 حبه
  • کلم قمری : 1 عدد متوسط
  •  هویج متوسط: 3 عدد
  •  عدس: 1 پیمانه
  • سبزی تازه . خرد شده (شوید، ریحان، ترخون و جعفری) :به میزان دلخواه
  •  لوبیا چشم بلبلی: 1/2 پیمانه (اختیاری)
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
دمپخت

دمپخت گوشت شیرازی

طرز تهیه دمپخت شیرازی

  1.   برای تهیه دمپخت ار برنج ایرانی مرغوب استفاده کنید .  برنج پاک شده را با مقداری آب به‌مدت چند ساعت خیس کنید.
  2. حبوبات را بسته به ذایقه خود می توانید کم یا زیاد کنید یا فقط از یکی از آنها استفاده کنید. حبوبات  پاک شده را نیز خیس کنید و چند بار آب آنها  را عوض کنید تانفخ آنها گرفته شود.
  3. در یک قابلمه  مناسب پخت دمپخت مقداری روغن بریزید و روی حرارت  قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای ریز خرد شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی طلایی شود.
  4. سپس تکه‌های گوشت را به‌همراه زردچوبه به قابلمه اضافه کنیدو تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند . سیر ریز خرد شده و هویج نگینی خرد شده  را نیز به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس 2 لیوان آب  و نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید نیم پز شود  .
  5. وقتی گوشت نیم پز شد عدس و لوبیا چشم بلبلی را آبکش کنید و به گوشت اضافه کنید تا بپزد ( می توانید حبوبات را جداگانه هم بپزید و هنگام اضافه کردن برنج اضافه کنید).
  6. حبوبا ت کمی که نرم شدند کلم خرد شده را به‌همراه سبزیجات تازه خردشده به داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید  به‌مدت ۲۰ دقیقه با گوشت و حبوبات بپزد. .
  7. گوشت‌ها را  با کمک کفگیر از قابلمه خارج کنیدو کنار بگذارید.
  8. برنج را  آبکش کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید اگر آب  قابلمه کم بود مقداری آب برای پخت دمپخت به قابلمه اضافه کنید  .( دقت کنید که آب برنج باید به‌اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد  باشد)
  9. . شعله گاز را متوسط کنید و صبر کنید تا آب برنج کشیده شود.در این مرحله، گوشت‌ها را دوباره در قابلمه بریزید و روی برنج بچینید، دمکنی روی در قابلمه بگذارید  و شعله گاز را کم کنید تا برنج به‌مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
  10. دمپخت گوشت  شیرازی آماده است.  روی برنج روغن بریزیدو سپس سرو کنید و همراه با سالاد شیرازی و ترشی میل کنید.

نکته مهم در پخت دمپخت :

  • اگر از سبزی خشک استفاده می‌کنید، آن را به‌همراه برنج به بقیه مواد اضافه کنید
  • در پخت دمپخت از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید و اگر مایل بودید از پودر گوجه فرنگی یا گوجه رنده شده استفاده کنید .
  •  باید مقدار آب  دمپخت به اندازه باشد ، زیرا آب کم موجب خشک شدن برنج و آب زیاد باعث شل شدن برنج می‌شود.
dogpa

دوغ پا/ طرز تهیه خورش دوغ پا سیستانی

زولبیا

طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا