
آشپزی در خانه به مراتب سالم تر از غذا خوردن در رستوران است به شرط اینکه پخت وپز در خانه درست انجام شود و مواردی رعایت شود که باعث اصافه وزن نشود.براساس تحقیقات زنان میان سالی که اکثر وقت خود را صرف آشپزی کرده اند.از فشار خون بالا ، دیابت و تری گلیسیرین بالا رنج میبرند.در اینجا به برخی از اشتباهات آشپزی می پردازیم.
1: ناخنک زدن به غذا هنگام آشپزی
ناخنک زدن به غذاهنگام آشپزی بسیار لذت بخش است . اما فردی که آشپزی میکند هنگام صرف غذا و محاسبه کالری ، کالری غذای ناخنک زده را حساب نمی کند .خوردن غدا هنگام پخت وپز حتی به میزان کم باعث افزایش وزن میشود.اگر عادت دارید هنگام آشپزی به غذا ناخنک می زنید سبزیجات کم کالری را خرد کرده کنار دست خود بگذارید .تا ناخنک زدن را فراموش کنید.
2:مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات:
به جای مصرف روزانه برنج سفید، نان سفید و ماکارونی از برنج قهوه ای و عدس و نان سبوسدار استفاده کنید .امامصرف بیش از حد این غذاهای سالم هم اضافه وزن می آورد.
3: استفاده نکردن از از ادویه ها:
مصرف ادویه جات مثل پاپریکا، پودر کاری،فلفل و غیره با مقدارکمی کالری می تواند مزه و طعم غذا را بهتر کند.و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که از بسیاری از بیماریها جلوگیری می کند.
4 :استفاده زیاد از روغن :
ریختن روغن پیش از اندازه در غذا کالری زیادی دارد و باعث افزایش وزن میشود.حتما در پخت غذا از روغن های سالم (روغن زیتون ، کنجد و غیره)استفاده کنید به میزان کم زیرا در یک وعده غذای مصرف 2 قاشق چای خوری روغن زیتون 80 کالری انرژی دارد.
5: پخت بیش از حد غذا
پخت بیش از حد غذاها علاوه براینکه طعم غدا را از بین می برد . بلکه ارزش غدا را نیز کم میکندو غذا را به کالری خالص تبدیل میکند.
6: جدا کردن پوست سبزیجات و میوه ها
معمولا هنگام آشپزی پوست سبزیجات را جدا می کنیم و دور می ریزیم باید این عادتها ترک کنیم چرا که بسیاری از سبزیجات ویتامین مفید را زیر پوست خود ذخیره می کنند. پس سبزیجات 3را با پوست بپزیدمثل هویج کدو ، سیب زمینی
ارسال دیدگاه