طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

سه‌شنبه 13 تیر 1402 آشپزی
طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

دلمه یکی از غذاهای محبوب در خاورمیانه و مناطق اطراف آن، از جمله بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. انواع مختلفی از دلمه وجود دارد، مانند دلمه برگ بو، دلمه کدو، دلمه بادمجان و دلمه کلم و غیره. این غذا با استفاده از رب انار یا رب گوجه فرنگی به صورت ترش و شیرین تهیه می‌شود. در بخش آشپزی مجله دایان، طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم به اشتراک گذاشته شده است.

پیاز یک ماده غذایی بسیار مفید برای بدن است. این ماده دارای کمترین میزان کالری است، ولی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. پیاز حاوی ویتامین‌های B6 و C و منگنز است و همچنین گوگرد دارد که به رشد موی سر کمک می‌کند. مصرف منظم پیاز، خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می‌دهد. همچنین، خوردن پیاز هنگام غذا خوردن باعث هضم بهتر غذا می‌شود.

طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر

مواد لازم برای دلمه پیاز (پیاز شکم پر)

  • پیاز متوسط:4 عدد
  • برنج نیم دانه:1 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده :250 گرم
  • لپه: 1/2 پیمانه
  • سبزی دلمه :1/2 پیمانه
  • پودر سماق: 2 قاشق غذاخوری
  • کره :1 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
  • آب :1 و 1/2 پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دلمه پیاز

  • برای تهیه دلمه پیاز، لپه و برنج را از شب قبل خیس کرده و سپس جداگانه آنها را نیم پز کنید. دو قاشق غذاخوری سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و کنار بگذارید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و پیاز نگینی خرد شده را همراه با روغن به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز طلایی شود. سپس مقداری زرچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنید و سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله یک قاشق غذاخوری رب گوجه به گوشت اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا رب سرخ شود. حالا برنج و لپه نیم پز، نمک و سبزی دلمه ریز خرد شده را به مواد اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • در یک قابلمه، مقداری آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سر و ریشه پیاز را جدا کنید و یک برش عمیق و طولی (از سر تا ته) روی پیاز بزنید. پیازها را به این روش آماده کنید. سپس پیازها را داخل آب جوش و نمک بندازید تا نیم پز شوند. پس از آماده شدن، پیازها را از آب جوش خارج کنید تا کمی خنک شود. سپس از قسمتی که برش نخورده، آنها را فشار دهید تا لایه هایشان از هم جدا شود.
  • یک قابلمه مناسب برای پخت دلمه بردارید و کف آن مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه بگذارید (می توانید از پیاز حلقه شده یا سبزیجات دیگر استفاده کنید). حال یک لایه پیاز بردارید و با مواد میانی پر کنید و بپیچید و داخل قابلمه قرار دهید. وقتی همه دلمه ها را درست کردید، آنها را در قابلمه کنار هم بچینید به طوری که بین آنها فاصله نباشد. سپس مخلوط سماق و آب را صاف کرده و روی آنها بریزید. بعد از اینکه بقیه رب را با مقداری کره تفت دادید، به دلمه ها اضافه کنید و در آخر نصف لیوان آب را روی دلمه ها بریزید و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و شعله را کم کنید تا آرام بجوشد و دلمه ها باز نشود.
  • پس از جوش آمدن، دلمه ها را به مدت مناسب دم بزنید تا کاملاً پخته شوند. برای تهیه سس، مقداری رب گوجه و سماق را با کره تفت داده و به دلمه ها اضافه کنید. پس از پختن دلمه ها، آنها را در ظرف سرو قرار داده و به دلخواه سبزیجات تزئین کرده و سرو کنید.
دستور پخت نان پیازچه

دستور پخت نان پیازچه

دستور پخت پاستا صدفی شکم پر خوشمزه 

دستور پخت پاستا صدفی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا