دلمه / طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شگم پر

یکشنبه 28 آذر 1400 آشپزی
dolme pyaz

دلمه یکی از غذاهای مخصوص خاورمیانه و مناطق اطراف آن است از جمله  بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. دلمه های مختلفی داریم از جمله دلمه برگ بو, دلمه کدو ,دلمه بادمجان,دلمه کلم , و …دلمه ها را به صورت ترش و شیرین با رب انار یا رب گوجه فرنگی تهیه می کنند.در بخش آشپری مجله دایان با طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر با ما همراه باشید.

 مصرف پیاز برای بدن بسیار مفید است .پیاز دارای کالری بسیار کمی است، ولی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانه. پیاز دارای ویتامین B6، C و منگنز است. همچنین پیاز دارای گوگرداست که به  رشد موی سر کمک می کند. مصرف منظم پیاز، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می ده. خوردن پیاز با غذا باعث هضم بهتر  غذا می شه.

مواد لازم برای دلمه پیاز (پیاز شکم پر)

  • پیاز متوسط:4 عدد
  • برنج نیم دانه:1 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده :250 گرم
  • لپه: 1/2 پیمانه
  • سبزی دلمه :1/2 پیمانه
  • پودر سماق: 2 قاشق غذاخوری
  • کره :1 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
  • آب :1 و 1/2 پیمانه
  • روغن به میزان لازم
دلمه

دلمه پیاز

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه دلمه پیاز

  1. برای تهیه دلمه پیاز ابتدا  لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید. سپس جداگانه آنها را نیم پز کنید.
  2. دو قاشق غذاخوری سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده و کنار بگذارید.
  3. یک تابه روی حرارت قرار دهید. پیاز نگینی خرد شده را همراه با روغن به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز طلایی شود. سپس مقداری زرچوبه و فلفل به پیازها اضافه کنیدو بعد گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنیدو خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنددر این مرحله یک قاشق غذاخوری رب گوجه به گوشت اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا رب سرخ شود.
  4. اکنون برنج و لپه نیم پز، نمک و سبزی دلمه ریز خرد شده رابه مواد اضافه کنید. تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  5.  در یک قابلمه مقداری آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  6. سر و ریشه پیاز را جدا کنیدو یک برش عمیق و طولی (از سر تا ته) روی پیاز بزنید.
  7.  پیاز ها را به این روش آماده کنید. بعد  پیازها را داخل آب جوش و نمک بندازید تا نیم پز شوند( دقت کنید پیاز زیاد نپزد چون هنگام پیچیدن دلمه پاره می شوند ). پیاز ها را از آب جوش خارج کنید تا کمی خنک شودسپس  از قسمتی که برش نخورده آن ها را فشار دهید تا لایه هایش از هم جدا شود.
  8.  یک قابلمه مناسب برای پخت دلمه بردارید و کف آن مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه بگذارید( می توانید از پیاز حلقه شده یا سبریجات دیگر استفاده کنید).
  9.  حال یک لایه پیاز بردارید و با مواد میانی پر کنید و بپیچیدو داخل قابلمه قرار دهید. وقتی همه دلمه ها را درست کردید ،در قابلمه کنار هم بچینید به طوری که بین آنها فاصله نباشد. سپس مخلوط سماق  و آب را صاف کنیدو روی آن ها بریزید.
  10. اکنون بقیه رب را با مقداری کره تفت دهید و به دلمه ها اضافه کنید . در آخر نصف لیوان آب را روی دلمه ها  بریزید و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید سپس  قابلمه را روی حرار ت بگذارید و شعله را کم کنید تا آرام بجوشد  ودلمه ها باز نشود .
  11. پس از جوش آمدن دلمه ها را دم بزنید تا بپزد .
  12. اضافه کردن رب گوجه و سماق  برای تهیه سس لازم است پس نباید آن ها را حذف کنید.
  13. بعد از پختن دلمه ها آنها را در ظرف سرو قرار دهید و میل کنید.
دلمه کلم برگ؛پیش غذای خوشمزه +طرز تهیه
پخت کیک

پخت کیک ملاس تاهینی ( بدون روغن )

آش بلغور جو با کشک

آش بلغور جو با کشک+ طرز تهیه آش بلغور جو

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا