دلمه کلم برگ یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به عنوان یک غذای اصلی یا پیش غذا در مهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد. این دلمه خوشمزه میتواند با طعمدهی مناسب و انتخاب مواد اولیه باکیفیت به یکی از بهترین غذاها تبدیل شود.
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ:
- کلم برگ : یک عدد
- گوشت چرخ کرده : 500 گرم
- پیاز : 4 عدد
- برنج شسته شده : 2 پیمانه
- آبلیمو : 3 قاشق سوپخوری
- دارچین : 1/2 قاشق چایخوری
- آلو : 15 عدد
- تره، جعفری، شبت، گشنیز، ترخان : نیم کیلو
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- شکر : 1/2 پیمانه (معادل 75 گرم)
- روغن مایع : 200 میلی لیتر
- رب گوجه فرنگی : 4 قاشق سوپخوری
- زعفران دم کرده : 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه دلمه کلم برگ:
آلو ها را بشویید و 2 ساعت قبل از پختن دلمه ها در آب خیس دهید. تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را داخل آن تفت دهید تا طلایی شود. بعد از سرخ کردن پیاز، نیمی از آن را جدا کنید و به نیم دیگر آن گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوشت کشیده شود.
سپس مقداری از زعفران و نیمی از رب گوجه فرنگی را به همراه دارچین، آبلیمو، نمک و فلفل به گوشت در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس دو پیمانه آب روی آن بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب آن تبخیر شود.
در قابلمه ای مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن بجوشد. سپس برنج را به آن اضافه کنید تا بجوشد و مغز آن نیم پز شود. سپس آن را آبکش کنید. برنج را با سبزی تفت داده شده به مایه گوشت اضافه کنید.
کلم برگ را هم به صورت درسته به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب جوش بجوشانید تا نرم شود. بعد آن را از آب جوش بیرون بیاورید و برگ برگ کنید. سپس مقداری از مایه دلمه را در گوشه ای از برگ کلم قرار دهید و آن را بپیچانید.
در نهایت، 1/4 پیمانه روغن را ته ظرف مورد نظرتان بریزید و برگ کلم را ته آن بچینید و روی آن دلمه ها را قرار دهید و بین آنها آلو بریزید. بقیه رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و به همراه 2 پیمانه آب و روغن باقی مانده و پیاز داغ روی دلمه ها بریزید.
ارسال دیدگاه