دلمه کلم برگ؛پیش غذای خوشمزه +طرز تهیه

یکشنبه 23 شهریور 1399 آشپزی

 دلمه کلم برگ

دلمه کلم برگ یکی از انواع دلمه های پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که علاوه بر اینکه می توانید آنرا به عنوان یک غذای کامل سرو کنید ، می توانید از آن به عنوان یک پیش غذای مجلسی هم استفاده کنید. این دلمه مجلسی در برخی شهرها با نام دلمه کلم پیچ شناخته می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر دلمه کلم برگ تهیه کنید.  با آموزش آشپزی دلمه کلم برگ با بخش آشپزی دایان  همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ:

  1. کلم برگ :یک عدد
  2. گوشت چرخ کرده : 500گرم
  3. پیاز:  4 عدد
  4. برنج شسته شده:2 پیمانه
  5. آبلیمو:3 قاشق سوپخوری
  6. دارچین :  1/2 قاشق چایخوری
  7. آلو:15 عدد
  8. تره، جعفری، شبت، گشنیز، ترخان :نیم کیلو
  9. نمک و فلفل :  به میزان لازم
  10. شکر :1/2 پیمانه(معادل 75 گرم)
  11. روغن مایع :200 میلی لیتر
  12. رب گوجه فرنگی :4 قاشق سوپخوری
  13. زعفران دم کرده :  2 قاشق سوپخوری

دلمه کلم برک

طرزتهیه دلمه کلم پیچ :

■ آلو ها را بشویید و 2 ساعت قبل از پختن دلمه ها در آب خیس دهید

.■ تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.بعد پیاز خرد شده را داخلش تفت دهید تا طلایی شود. بعد از سرخ کردن پیاز نیمی از آن را جدا کنید و به نیم دیگر آن گوشت چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوشت کشیده شود.

■ بعد مقداری از زعفران و نیمی از رب گوجه فرنگی را به همراه دارچین ، آبلیمو ، نمک و فلفل به گوشت در حال تفت اضافه کنید و کمی تفت دهید.سپس دو پیمانه آب روی آن بریزید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد و آب آن تبخیر شود.

■ سبزی دلمه را هم تمیز کنید و پس از شستن خرد کنید.و در کمی روغن تفت دهید.

■ در قابمه ای مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب آن بجوشد. بعدبرنج را به آن اضافه کنید تا بجوشد و مغزآن نیم پز شود. سپس آن را آبکش کنید.برنج را با سبزی تفت داده شده به مایه گوشت اضافه کنید.

■ کلم برگ را هم به صورت درسته به مدت 10 تا 12 دقیقه در آب جوش بجوشانید تا نرم شود.بعد آن را از آب جوش بیرون بیاورید و برگ برگ کنید. بعد از اینکه کلم برگ ها را برگ برگ کردید آن را مجددا در آب جوش قرار دهید تا یکی دو جوش بخورد.

■ بعد آنها را آبکش کنید و وقتی سرد شدند. مقداری از مایه دلمه را در گوشه ای از برگ کلم قرار دهید و آن را بپیچانید.

■ 1/4 پیمانه روغن را ته ظرف مورد نظرتان بریزید و برگ کلم را ته آن بپیچید و روی آن دلمه ها را قرار دهید و بین آنها آلو بریزید.

■ بقیه رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و به همراه 2 پیمانه آب و روغن باقی مانده  و پیاز داغ روی دلمه ها بریزید .آب دلمه ها باید کم باشد و در آخر آبلیمو ، شکر ، زعفران و دارچین را به آن اضافه کنید. حتما آبلیمو یا هر چاشنی دیگر را که برای دلمه استفاده میکنید در آخر اضافه کنید.همچنین میتوانید طبق ذائقه تان شکر را حذف و یا اضافه کنید.

نکاتی مهم در خوشمزه ترشدن دلمه کلم پیچ

  • میزان شیرینی یا ترشی دلمه بستگی به ذائقه خودتان دارد…
  • دارچین و زعفران  هم طعم دلچسب تری به دلمه شما میدهد.
  • برای لذیذ تر شدن و ملس تر شدن دلمه ها میتوانید در کنار دلمه ها چند عدد آلو خورشتی روی آن بگذارید.
  • اگر در سس دلمه از شکر استفاده کردید میتوانید سس دلمه را در چند دقیقه آخر پخت روی دلمه ها بریزید تا شیره شکر نسوزد.
  • شما میتوانید سویا،  مرغ پخته، ریش ریش شده را هم جایگزین گوشت چرخکرده کنید.
  • برای خوشمزه شدن دلمه ها باید سسی را که آماده کردیدبه خورد دلمه ها برود.

طرز تهیه خورش هویج پسته سمنانی +طرز تهیه

پاستای مک اند چیز

طرز تهیه ماکارونی و پنیر /پاستای مک اند چیز خوشمزه‌ترین غذای دنیا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا