فهرست مطالب :
1-مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل دلمه ای در فر
2-مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل روی گاز
3-طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای پنیری در فر
دلمه فلفل دلمه ای
دلمه فلفل دلمه ای جزء غذاهای بسیار خوشمزه است و دلمه فلفل دلمه ای در اکثر کشورها تهیه می شود ولی این غذا محبوب کشورهای عربی است. در بخش آشپزی مجله دایان طرز تهیه خورش بادمجان شکم پر و فلفل پلوی خوشمزه و دلمه کلم برگ خوشمزه را مشاهده کنید .
مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل دلمه ای در فر
برای۶-۴ نفر
- گوشت چرخی:۴۰۰ گرم
- برنج: 1/2 پیمانه
- فلفل دلمه رنگی:۶ عدد
- روغن : ۲ قاشق غذاخوری
- سیر له شده: ۲ حبه
- پیاز متوسط: یک عدد
- لوبیا سبز پخته شده: ۱۰۰ گرم خرد شده
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- گوجهفرنگی : ۴ عدد
- پودر سیر: 1قاشق چایخوری
- پودر پیاز: ۲ قاشق چایخوری
- سرکه: یکچهارم پیمانه
- آویشن: 1 قاشق چایخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه دلمه فلفل دلمه:
- برای تهیه دلمه فلفل ابتدا در قابلمه مناسب سس دلمه را آماده کنید .
- گوجهفرنگی را پوست گرفته و ریز خرد کنید و در قابلمه بریزید پودر سیر، 1/2 پیمانه آب، پودر پیاز، سرکه و 1 قاشق شکر را مخلوط کنید و ۳۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز بجوشانید اگر لازم بود مقداری آب اضافه کنید و در آخر پودر آویشن را اضافه کرده و نمک و فلفل بریزید و شعله را خاموش کنیدو کنار بگذارید.
- برنج را با کمی نمک بجوشانید و آبکش کرده کنار بگذارید.
- در یک تابه مقداری روغن ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید تا داغ شود و پیاز نگینی ریز خرد شده را اضافه کنید تا کمی طلایی شود سپس سیر له شده را اضافه کنید و تفت دهید،ادویه لازم را اضافه کنید و گوشت چرخ شده را به مواد داخل تابه افزوده و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. لوبیا سبز آب پز شده را اضافه کرده و در اخر نمک را به مواد اضافه کنید. و برنج ابکش شده را به مواد گوشتی اضافه کنید و 1/4سس گوجه که در مرحله قبل تهیه کردید رابه مواداضافه کنید.مواد دلمه آماده است
- فلفل دلمه ای را به خوبی شسته و سر فلفلها دلمه را بریده و داخل آن را کاملا خالی کنید.
- فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید .
- داخل فلفلها را با مایه گوشت و برنج پر کنید و در فلفلها را ببندید.
- یک ظرف مناسب نسوز را چرب کنید. از سس گوجهفرنگی کف آن بریزید و فلفلها دلمه های پر شده از مواد را در آن بچینید.
- ظرف رابه مدت ۵۰ دقیقه در فر بپزید و هر 10 دقیقه از سس گوجهفرنگی روی آن بریزید.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری پنیر پیتزا رنده شده به مواد میانی دلمه اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل روی گاز
(برای ۴ نفر)
- سبزی دلمه ریز خرد شده : 150 گرم (تره، جعفری، گشنیز، شوید، نعناع، ترخون و مرزه)
- فلفل دلمهای رنگی :۴ عدد
- پیاز :۱ عدد
- برنج :۱/۲ پیمانه
- پیاز داغ :۱ پیمانه
- گوشت چرخی: ۱۵۰ گرم
- لپه پخته :۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی :۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو :یک قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
- ابتدا برنج را با آب و نمک بجوشانید وقتی نیم پز شد آب کش کنید.
- لپه را بشویید و از شب قبل خیس کنید و کامل بپزید.
- حال مواد میانی دلمه را آماده می کنیم ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم و در ماهی تابه با روغن تفت می دهیم تا کمی طلایی شود به پیاز سرخ شده گوشت چرخی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند را به آن زرد چوبه و نمک و فلفل اضافه می کنیم.
- سبزی دلمه را به گوشت اضافه می کنیم و خوب مواد را با هم مخلوط کرده و تفت می دهیم تا آب سبزی جمع شود.لپه پخته شده و برنج نیم پز را نیزبه مواد اضافه می کنیم . پیاز داغ را اضافه می کنیم و از مواد چشیده اگر لازم بود فلفل و نمک اضافه می کنیم و از روی شعله بردارید . مواد برای پر کردن دلمه آماده است.
- حال فلفل دلمهها را می شوییم و سر آن را بریدو درون فلفل دلمه را خالی می کنیم( سر فلفل دلمه را نگه دارید)
- فلفل دلمه را با مواد پر می کنیم و سر فلفل دلمه را روی آن قرار می دهیم و فلفلهای پر شده را در یک قابلمه مناسب کنار هم می چینیم .
- در این مرحله سس دلمه را آماده می کنیم در یک ظرف مناسب کمی روغن ریخته و 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در کمی روغن سرخ می کنیم و کمی فلفل و آبلیمو و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و مخلوط می کنیم کمی که جوشید و یک دست شد روی دلمه چیده شده در قابلمه می ریزم و قابلمه را به مدت 1 ساعت روی شعله ملایم قرار می دهیم تا دلمه بپزد .
طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای در فر
- فلفل دلمهای رنگی :۴ عدد
- کره :۵۰ گرم
- ریحان خشک :۲ قاشق غذاخوری
- جعفری تازه خرد شده :۱ قاشق غذاخوری
- پیاز :۴ عدد
- شیر: 1/4پیمانه
- پودر زعفران :1/4 قاشق چایخوری
- سیب زمینی آب پز : ۴ عدد
- روغن مایع :به میزان لازم
- قارچ خرد شده :200 گرم
- پنیر پیتزا :200 گرم
- زردچوبه :۱ قاشق چایخوری
- ، فلفل قرمز :به میزان لازم
- برای تهیه این دلمه ابتدا فلفل ها را شسته و سر آن را با چاقو بر می داریم و داخل آن را خالی کرده سپس در قابلمه ای آب و نمک ریخته و روی گاز قرار می دهیم تا بجوشد وقتی جوشید فلفل ها را درون آب جوش ریخته تا کمی نرم شوند به مدت 2 دقیقه کافی است . سپس فلفل ها را از آب جوش خارج کرده و برعکس در آبکش قرار می دهیم .
- در این مرحله موادمیانی دلمه آماده می کنیم . پوست سیب زمینی را گرفته و له می کنیم و با شیر و کره به صورت پوره در می آوریم
- پیاز را ریز خرد می کنیم و با کمی روغن سرخ می کنیم و نمک و زرد چوبه زده و پوره سیب زمینی را اضاف می کنیم .ریحان و جعفری و قارچهای خرد شده و زعفران و نیمی از پنیر پیتزا را اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود و از روی شعله بر می داریم
- حال فلفلها را با این مواد پر می کنیم و روی آن کمی پنیر می ریزیم و در سینی فر چرب شده کنار یکدیگر می بچینیم سپس سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای 180 درجه قرار می دهیم تا دلمه ها بپزد.
نوش جان
ارسال دیدگاه