دستور پخت ۳ روش سوفله سیب زمینی
سوفله به صورتی تهیه میشود که انواع مختلفی از گوشت، سبزیجات و پنیر به آن افزوده میشود و به عنوان غذای اصلی سرو میشود، یا با استفاده از موادی مانند انواع میوه، شکلات و مربا، به عنوان دسر مصرف میشود. ویژگی اصلی سوفله، پفی است که از سفیده تخم مرغ تهیه میشود و پس از جدا کردن زرده، سفیده تخم مرغ زده میشود تا حالت آهاری پیدا کند.
سوفله پس از خروج از فر، پف زیادی دارد، اما این پف پس از ۱۰-۱۵ دقیقه کمی خوابیده وبه همین دلیل باید سریعاً مصرف شود. معمولاً سوفله به صورت سنتی در قالبهای گرد تک نفره به نام رامکین (ramekins) تهیه میشود، اما در هر ظرف مقاوم در برابر حرارتی نیز میتوان آن را پخت.
مواد لازم سوفله سیب زمینی
- سیب زمینی بزرگ 1 عدد (300 گرم)
- پنیر چدار 1+1/3 فنجان (85 گرم)
- پنیر پارمزان 1/3 فنجان (30 گرم)
- تخم مرغ 2 عدد
- کره 2 قاشق غذاخوری (30 گرم)+ مقداری برای چرب کردن قالب ها
- پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
- پیازچه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- شیر 6 قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا و پودر فلفل سیاه به میزان لازم
دستور تهیه سوفله سیب زمینی
فر را روی حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی فر را درون فر قرار دهید تا گرم شود. ۴ عدد قالب مخصوص سوفله را آماده کنید. کف و دیوارههای قالبها را با کره چرب کنید و مقداری پودر سوخاری روی آن بپاشید. سیب زمینی را آبپز کنید، سپس آن را پوست بگیرید و در یک کاسه متوسط قرار دهید. سیب زمینی را له کنید. برای این منظور میتوانید از گوشت کوب یا ابزار مخصوص له کردن سیب زمینی استفاده کنید.
پنیر چدار و پنیر پارمزان را رنده کرده و به سیب زمینی له شده اضافه کنید. پیازچه را خرد کرده و به مخلوط سیب زمینی و پنیر اضافه کنید. سفیده و زرده تخم مرغها را جدا کنید.
زردههای تخم مرغ را همراه با مقداری فلفل سیاه به مخلوط فوق اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
شیر را در یک شیرجوش کوچک ریخته، کره را به آن اضافه کنید و مخلوط شیر و کره را روی حرارت ملایم گرم کنید تا کره ذوب شود.
شیر و کره را روی مخلوط سیب زمینی ریخته و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
سفیدههای تخم مرغ را با همزن آنقدر بزنید تا شکل گرفته و آهاری شوند.
سفیده تخم مرغ را به مخلوط سیب زمینی اضافه کرده و آنها را فولد کنید (به صورت حرکات دورانی به آهستگی مخلوط کنید).
قالبهای مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کرده و روی آنها مقداری پودر پاپریکا بپاشید.قالبها را به مدت ۱۷-۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا سوفلهها پف کنند و روی آنها طلایی شود.
۲. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با مرغ
سوفله سیب زمینی با مرغ را طبق دستور فوق درست کنید، با این تفاوت که باید یک نوع سس مرغ در آن به کار ببرید.
برای تهیه سس مرغ
برای تهیه این غذا، ۱۰۰ گرم فیله مرغ را به صورت بند انگشتی خرد کرده و یک پیاز متوسط را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس قطعات مرغ را همراه با کمی نمک، فلفل و ادویه به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کاملاً سرخ شود.
یک عدد فلفل دلمهای نگینی خرد شده و ۵۰ گرم قارچ خرد شده را به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته شده و سبزیجات نرم شوند. در ادامه، ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیب زمینی پر کرده و یک لایه از سس مرغ روی آن بریزید. سپس روی سس مرغ، با مخلوط سیب زمینی دیگری را بپوشانید و آن را درون فر قرار دهید تا بپزد.
۳. طرز تهیه سوفله سیب زمینی با گوشت چرخ کرده
برای تهیه سس گوشت
برای تهیه این غذا، ابتدا یک پیاز متوسط را ریز خرد کنید و با روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه کمی نمک، فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کاملاً سرخ شود. در مرحله بعد، یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ و بوی خامی رب گرفته شود. سپس ۱/۳ قالب مخصوص سوفله را با مخلوط سیبزمینی پر کنید و یک لایه از سس گوشت روی آن بریزید. سپس روی سس گوشت، با مخلوط دیگری از سیبزمینی را بپوشانید و آن را درون فر قرار دهید تا بپزد.
ارسال دیدگاه