» دسر » دستور پخت کیک خیس بدون فر

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۶/۱۹ - ۱۵:۱۳

 کد خبر: 136306
 203 بازدید

دستور پخت کیک خیس بدون فر

دستور پخت کیک خیس بدون فر
کیک خیس بدون فر نوعی کیک با بافت نرم و مرطوب است که آن را می‌توان با کمترین امکانات و در قابلمه تهیه کرد. با روکش کردن و تزیین این کیک می‌توانید کیک تولد و جشن‌های خاص را با هزینه کم در منزل درست کنید.

 

مواد لازم برای تهیه کیک خیس بدون فر

 

مواد لازم
آرد چند منظوره ۲ فنجان (۲۵۶ گرم)
شکر ۲ فنجان (۴۵۰ گرم)
پودر کاکائوی تلخ ۳/۴ فنجان (۷۵ گرم)
بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری (۸ گرم)
جوش شیرین ۱٫۵ قاشق چایخوری (۷ گرم)
نمک ۱ قاشق چایخوری (۵ گرم)
شیر ۱ فنجان (۲۵۰ گرم)
روغن ۱/۲ فنجان (۱۱۸ میلی لیتر)
تخم مرغ بزرگ ۲ عدد
عصاره وانیل  ۲ قاشق چایخوری (۱۰ میلی لیتر)
آب خیلی داغ ۱ فنجان (۲۳۶ میلی لیتر)

دستور تهیه:

  1. ابتدا مواد خشک را در ظرفی ریخته و با لیسک مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت شوند.مخلوط کردن مواد خشک
  2. شیر، روغن، تخم‌مرغ‌ها و عصاره وانیل را به مواد خشک اضافه کنید. سپس با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن دستی آن‌ها را مخلوط کنید. در این مرحله مایه‌ سفتی حاصل می‌شود.
  3. آب خیلی داغ را کم کم به مایه اضافه کنید و با استفاده از همزن برقی به همزدن مواد ادامه دهید تا مایه‌ی روان و یکنواختی به دست آید.افزودن مواد مایع
  4. سپس با استفاده از قاشق مواد چسبیده به کناره‌های ظرف را تمیز کنید. این مقدار مواد برای دو قالب گرد به قطر ۲۰ سانتی‌متر مناسب است. کف و دیواره‌های قالب‌ها را با کره چرب کنید، حدود یک قاشق غذاخوری آرد در هر قالب ریخته و بگردانید تا درون قالب‌ها کاملا با آرد پوشانده شود سپس آرد اضافی را از قالب خارج کنید.
  5. مواد را به مقدار مساوی در قالب‌ها بریزید.
  6. در دو قابلمه به اندازه یک بند انگشت آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب درون قابلمه‌ها به جوش آید.
  7. زیر قابلمه‌ها شعله پخش کن قرار دهید و قالب‌ها را درون قابلمه‌ها بگذارید.
  8. روی درب قابلمه‌ها دمی قرار دهید و شعله را ملایم کنید. درب قابلمه‌ها را به هیچ وجه در حین پخت برندارید.
  9. پس از ۳۰ دقیقه درب قابلمه‌ها را برداشته و با یک خلال دندان پخته شدن کیک‌ها را تست کنید. اگر از مواد کیک چیزی به خلال دندان نچسبید کیک‌ها آماده اند، آن‌ها را با قالب در سینی قرار دهید تا خنک شوند.
  10. پس از حدود ۱۰ دقیقه که کیک‌ها خنک شدند با یک چاقو کناره‌های کیک را از قالب جدا کنید.ریختن مایه کیک در قالب و پختن کیک
  11. کیک‌ها را روی توری برگردانید و ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک‌ها کاملا خنک شوند.قرار دادن کیک روی توری

طرز تهیه روکش کیک خیس بدون فر

مواد لازم
کره ۱٫۵ فنجان (۳۴۰ گرم)
پودر کاکائوی تلخ ۱ فنجان (۱۰۰ گرم)
پودر شکر ۵ فنجان (۶۲۵ گرم)
شیر ۱/۲ فنجان (۱۲۵ میلی لیتر)
عصاره وانیل  ۲ قاشق چایخوری (۱۰ میلی لیتر)

دستور تهیه:

  1. برای درست کردن روکش کیک خیس، کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  2. کره را در یک کاسه بزرگ بریزید، پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و با استفاده از همزن برقی مواد را مخلوط کنید.
  3. سپس عصاره وانیل و پودر شکر را اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا کاملا مخلوط شوند.
  4. در انتها ۱/۳ فنجان شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شوند.
  5. اگر دوست دارید روکش کیک روان‌تر باشد می‌توانید کمی شیر دیگر را به تدریج اضافه کنید تا روکش به غلظت مورد نظر شما برسد.

مراحل تهیه روکش کیک خیس
آماده کردن کیک خیس بدون فر

  1. روی ظرف مورد نظر یک کاغذ پارچمنت پهن کنید.
  2. یک قاشق غذاخوری از کرم روکش را وسط کاغذ پارچمنت بریزید و سپس یک لایه کیک روی آن قرار دهید.
  3. روی کیک و اطراف آن را با کرم روکش بپوشانید و سپس لایه دوم کیک را روی آن قرار دهید.
  4. روی لایه دوم و اطراف آن را نیز با کرم روکش بپوشانید.
  5. کاغذ پارچمنت را از زیر کیک بکشید و کیک را ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

نکته: قرار دادن کاغذ پارچمنت زیر کیک از کثیف شدن ظرف پایه در حین روکش کردن کیک جلوگیری می‌کند.

مراحل روکش کردن کیک خیس

منبع:ستاره

برچسب ها : , , ,
دسته بندی : دسر
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.