» آشپزی » دستور پخت کوفته تبریزی

تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۴/۱۵ - ۱۶:۲۱

دستور پخت کوفته تبریزی

دستور پخت کوفته تبریزی

مواد لازم

گوشت چرخ کرده : ۱ کیلو(۷۵۰ گرم گوشت گوساله ، ۲۵۰ گرم گوشت گوسفند)

پیاز متوسط : ۲ عدد

لپه : ۲ پیمانه

برنج : ۱ پیمانه

آرد نخودچی : نصف پیمانه

تخم مرغ : ۲ عدد

مرزه خشک : به میزان لازم

گل محمدی : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

فلفل : به میزان لازم

زردچوبه : به میزان لازم

زعفران : به میزان لازم

دارچین : به میزان لازم

بیشتر بخوانید :پخت پلو محلی چکدرمه

مواد لازم برای سس کوفته :

پیاز متوسط : ۲ عدد

آب : ۴ پیمانه

رب گوجه فرنگی : به میزان لازم

زعفران : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

 

مواد لازم برای داخل کوفته :

تخم مرغ آب پز : ۴ عدد

گردو : نصف پیمانه

پیاز متوسط : ۱ عدد

زرشک : یک قاشق غذاخوری

آلو : نصف پیمانه

زردآلوی خشک خرد شده : نصف پیمانه

مراحل پخت

 مرحله ۱

ابتدا لپه را پخته چرخ می کنیم.

 مرحله ۲

سپس یکی از پیازها را رنده کرده با گوشت چرخ کرده ، لپه چرخ شده ، برنج پخته شده ، یک عدد تخم مرغ ، نمک ، زردچوبه وفلفل مخلوط کرده خوب له می کنیم .برای اینکه کوفته خوب و نرمی داشته باشیم و باز نشود ، باید خوب کوبیده وله شود. این مواد با میکسر خیلی خوب ویک دست کوبیده ومخلوط می شود.

 مرحله ۳

۴ عدد از تخم مرغ ها را می پزیم تا سفت شود، آنها را پوست کنده برای داخل کوفته ها آماده می کنیم.

 مرحله ۴

۳ عدد آلو را هم قبلا در آب می خیسانیم.

 مرحله ۵

از مخلوط مواد ، گلوله ای به اندازه یک پرتقال بزرگ بر میداریم ومیان آن را باز می کنیم .یکی از تخم مرغ ها را همراه با مغز گردو و پیاز داغ داخل آن می گذاریم و گلوله را با دست خوب گرد می کنیم که روی تخم مرغ کامل پوشیده شود.

 مرحله ۶

داخل یکی دیگر از گلوله ها را ۳ عدد آلو به همراه مغز گردو و پیاز داغ می گذاریم و روی آن را می پوشانیم .

 مرحله ۷

کوفته های کوچک تر را وقتی آب و پیاز جوش آمد داخل آن می اندازیم و کوفته بزرگ را داخل پارچه(تنظیف) می پیچیم ، یعنی سر پارچه را جمع کرده گره می زنیم و باهمان پارچه داخل آب وپیاز که در حال جوش است می اندازیم. آب کوفته باید به مقداری باشد که روی آن را بگیرد.در ظرف را بسته و میگذاریم کوفته آهسته بجوشد تا بپزد و آب آن در حد دو لیوان بشود.

 مرحله ۸

 به آب کوفته کمی رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم .

 مرحله ۹

در صورتیکه کوفته در پارچه باشد آن را بعد از پختن از پارچه خارج کرده در ظرف قرار می دهیم و آب کوفته را روی آن می ریزیم.

 مرحله ۱۰

در آخر ظرف کوفته را با تربچه و پیازچه فراوان تزیین می کنیم.


برچسب ها : , , , , , ,
دسته بندی : آشپزی , برگزیده
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.