کماج شمالی یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب شمال ایران است که با عطر گلاب و زعفران تهیه میشود. این دسر لذیذ، برای مناسبتهای مختلف و میان وعدهها بسیار مناسب است.
مواد لازم برای تهیه کماج شمالی
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: 180 گرم
- گلاب: 1/4 پیمانه (60 میلی لیتر)
- شیر: 200 میلی لیتر
- آرد برنج: 100 گرم
- آرد گندم: 85 گرم
- بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- پودر هل: 1/2 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
طرز تهیه کماج شمالی
- تخم مرغ و شکر را در یک ظرف بزرگ با دیواره بلند، ریخته و با همزن برقی آن را خوب هم بزنید تا روشن و کشدار شود.
- آرد برنج را از الک ریز رد کنید تا مطمئن شوید کاملا نرم است.
- گلاب، شیر، و آرد برنج را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید.
- آرد گندم، بکینگ پودر، و پودر هل را هم اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
- مخلوط حاصل را با همزن برقی در حدی که مایه صاف و یکدست شود هم بزنید.
- دستگاه ساندویچ ساز را به برق بزنید تا گرم شود و سپس با یک برس داخل آن را با روغن مایع چرب کنید.
- در داخل هر یک از مثلث های دستگاه، یک قاشق غذاخوری از مایه را بریزید و در دستگاه را ببندید.
- نان ها ابتدا از کناره ها طلایی می شوند، 3 الی 4 دقیقه به آن زمان دهید و زمانی که کناره ها به رنگ قهوه ای روشن درآمدند با یک کاردک قاشقی نان ها را بلند کرده و پشت و رو کنید و اجازه دهید طرف دیگر طلایی شده و بپزد.
- برای دفعه های بعد قبل از ریختن مایه به داخل دستگاه حتما دوباره دستگاه را چرب کنید تا نان ها به دستگاه نچسبند.
- این نان ماندگاری بالایی دارد، می توانید آن را در ظرف دربسته و یا داخل نایلون نگهداری کنید.
- برای تازه ماندن نان، بهتر است آن را در یک ظرف دردار قرار داده، یک تکه سیب را در کنار آن قرار دهید و درب ظرف را ببندید.
ارسال دیدگاه