
کلم قمری پلو یک غذای سنتی و خوشمزه از آشپزی ایرانی است که در شهر شیراز بسیار محبوب است. این غذا به دلیل ترکیب خاص کلم و گوشت چرخ کرده دارای طعمی لذیذ و دلپذیر است. در اینجا طرز تهیه کلم قمری پلو برای سه نفر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه کلم قمری پلو
- برنج دو پنجم پیمانه
- آب سه پنجم پیمانه
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- کلم متوسط 2 عدد
- روغن زیتون 2 قاشق
- پیاز سرخ شده بدون روغن 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد و سرخ شده 1 پیمانه
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه
طرز تهیه کلم قمری پلو
1. کلم قمریها را کاملا شسته و پس از پوست کندن به قطعاتی به اندازه یک حبه قند خرد کنید. سپس روی آن با نمک پاش نمک ریخته و نیم ساعت که گذشت آن را بشویید تا نمک باعث شور شدن غذا نشود. سپس روی صافی بریزید تا آب آن گرفته شود.
2. برنج را به آرامی بشویید تا خرد نشود، بعد آب و مقدار کمی نمک روی آن بریزید و یک الی دو ساعت خیس بخورد. سپس با روغن زیتون در پلوپز بریزید و روشن کنید.
3. در فاصلهای که برنج پخته میشود، کلم قمری را با کمی روغن مایع و زردچوبه تفت داده و سپس روی آن یک لیوان آب بریزید تا پخته شود. از طرفی دیگر این مراحل را با گوشت چرخ کرده هم انجام دهید و بعد از پخته شدن، گوشت و کلم قمری را مخلوط و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و بیست دقیقه که جوشید و آب آن تبخیر شد، شعله را خاموش و جعفری و پیاز سرخ شده را هم اضافه کنید.
4. وقتی برنج آب کمی برایش مانده بود با قاشق یک یا دو دور به آرامی هم بزنید تا زمانی که آبش تبخیر شود و اطراف برنج را یا در وسط قابلمه پلوپز جمع کنید و یا به همان صورت بگذارید تا هنگام کشیدن در دیس پلو قالبی باشد.
5. پس از دم کشیدن، برنج را در دیس کشیده و لابهلای آن از گوشت و کلم قمری بریزید و یا با مواد کنار و روی آن را تزئین کنید. میتوانید در کنار غذا از لیمو ترش استفاده کنید تا جذب آهن گوشت راحتتر باشد.
نکات اضافی
برای تهیه کلم قمری پلو با طعمی بهتر، از ادویهجات بیشتری استفاده کنید و در صورت تمایل میتوانید از سبزیهای معطر نیز بهره بگیرید.
ارسال دیدگاه