» آشپزی » دستور پخت کتلت با ماهی کیلکا

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۱۹ - ۱۱:۲۲

 کد خبر: 160636
 166 بازدید

دستور پخت کتلت با ماهی کیلکا

دستور پخت کتلت با ماهی کیلکا
مواد لازم
ماهی کیلکا پاک کرده ۶۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۵ عدد
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
جوش شیرین ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
سبزی خشک (شامل ترخون و مرزه) ۱٫۵ قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم

دستور تهیه:
  • ماهی کیلکا را زیر آب سرد بگیرید و با یک چاقوی تیز از سمت باله‌ها به طرف سر آن بکشید تا فلس‌های آن جدا شوند.
  • زیر سر ماهی را به طرف شکم برش زده و روده‌ها را بیرون بکشید. سپس دم آن را نیز با چاقو با قیچی جدا کنید.
  • ماهی را زیر آب سرد تمیز شسته و در آبکش قرار دهید تا خشک شود.
  • استخوان‌های ماهی کیلکا بسیار نرم است و نیازی به جدا کردن آن نیست، بنابراین ماهی را بدو ن. جدا کردن استخوان‌ها چرخ کنید.
  • پوست سیب زمینی‌ها را تمیز با برس بشویید و آن‌ها را آبپز کنید. سپس پوست بگیرید و رنده کنید.
  • سیر و پیاز را رنده کرده و به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
  • تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای بشکنید، نمک، فلفل، زردچوبه، جوش شیرین و سبزی‌های معطر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  • مخلوط تخم مرغ را به مخلوط ماهی، سیر، پیاز و سیب زمینی اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مخلوط شوند.
  • آرد سوخاری را به اندازه‌ای به مایه‌ی کتلت اضافه کنید که مایه نه زیاد شل باشد و نه زیاد سفت شود.
  • از مایه کتلت به اندازه تخم مرغ‌های کوچک بردارید و با دست شکل دهید. سپس آن‌ها را در سینی قرار دهید.
  • روغن را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و کتلت‌ها را در روغن قرار دهید تا یک طرف آن‌ها سرخ شده و به رنگ طلایی درآید. سپس کتلت‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  • کتلت‌ها را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن‌ها را با برش‌های لیمو ترش، خیار شور و گوجه فرنگی تزیین کنید.
  • کتلت با ماهی کیلکا را با نان و در صورت تمایل سس کچاپ سرو کنید.

 

با ماهی کلیکا بیشتر آشنا شوید

کیلکا نوعی شاه ماهی کوچک با طولی بین ۷ تا ۱۰ سانتی‌متر و وزن ۷ تا ۱۰ گرم است که مدت‌ها در دریای خزر زندگی می‌کرد، ولی با ورود نوعی ماهی ژله‌ای به نام “شانه دار دریایی مهاجم” به دریای خزر، جمعیت این ماهی به شدت کاهش یافت و صید صنعتی آن کاملا نابود شد. ماهی کیلکا، بر خلاف جثه کوچک خود از نظر ارزش غذایی هم ردیف ماهی‌های دیگر و حتی نسبت به گوشت قرمز دارای ارجحیت است.

ماهی کیلکا
منبع:ستاره


برچسب ها : , , , , ,
دسته بندی : آشپزی
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.