دستور پخت کباب شیشلیک با استخوان و بدون استخوان
کباب شیشلیک، یکی از کباب های پرطرفدار است که با راسته یا دنده گوسفندی تهیه می شود و روش طبخ مخصوصی دارد. این کباب را به همراه استخوان دنده یا به صورت تکه های گوشت بدون استخوان درست می کنند. امکان تهیه کباب شیشلیک به صورت با استخوان و بدون استخوان وجود دارد.
کباب شیشلیک، نوعی کباب است که از شش تکه گوشت راسته یا دنده گوسفندی تهیه می شود و در بین ایرانیان غذایی بسیار محبوب است.
شاید بتوان گفت یکی از لذیذترین کباب هایی که می توان با گوشت گوسفندی تهیه کرد شیشلیک است و از آنجایی که با چربی موجود روی دنده سرخ می شود، بسیار سبک است. طرز تهیه کباب شیشلیک، شبیه کباب برگ است و اگر استخوان دنده و چربی آن گرفته شود فرقی با کباب برگ ندارد.
این کباب را می توان از دنده گوسفندی یا گوشت راسته بدون استخوان تهیه کرد که نحوه برش گوشت راسته در کباب شیشلیک با کباب برگ کمی متفاوت است و در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این کباب خوشمزه را ارائه دهیم.
مواد لازم برای تهیه کباب شیشلیک
گوشت راسته گوسفندی مخصوص شیشلیک | 1.5 کیلوگرم |
پیاز درشت | 3 عدد |
ماست ترش | 1 لیوان |
روغن مایع | به میزان لازم |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
محلول زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه کباب شیشلیک با استخوان
- گوشت راسته با استخوان را به قطعات کوچک تقسیم کنید، بهتر است هر قطعه شامل دو دنده باشد.
- پیازها را پوست گرفته و پس از شستن با رنده خیلی ریز، رنده کنید. سپس آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید.
- ماست، زعفران دم کرده، روغن مایع و فلفل سیاه را به آب پیاز اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید، قطعات گوشت را به مواد اضافه کرده و با دست خوب مخلوط کنید تا مواد به خورد گوشت برود.
- روی ظرف سلفون بکشید و به مدت حداقل 24 ساعت در یخچال قرار دهید، پس از این مدت گوشت را از یخچال خارج کرده و با بیفتک کوب آن را بکوبید تا سطحش باز شود. برای این منظور قسمت دنده را با دست بگیرید و قسمت بالای دنده که شامل گوشت راسته است روی تخته قرار داده، با بیفتک کوب به آرامی بکوبید تا پهن شود و در حین کوبیدن به آن روغن مایع و محلول زعفران بزنید.
- برای سیخ کردن، قسمت استخوان راسته را در دست بگیرید به صورتی که انحنای استخوان دنده بیرون باشد و سپس گوشت راسته را به صورتی به سیخ بکشید که سیخ از وسط دو استخوان دنده رد شود. برای اینکه کباب راحت تر روی کباب پز قرار بگیرد و حجم کمتری را اشغال کند، انحنای همه دنده ها به سمت راست یا چپ باشد.
- پس از سیخ کردن کباب، آن را روی حرارت ملایم کباب پز قرار دهید و در حین کباب کردن، با یک قاشق یا برس، سس کباب را روی آن بمالید تا خوشمزه تر شده و بهتر سرخ شود.
کباب شیشلیک را از گوشت راسته یا فیله گوساله نیز می توان تهیه کرد. طرز تهیه و خواباندن آن مثل کباب شیشلیک با استخوان است با این تفاوت که:
- گوشت فیله یا راسته بدون استخوان استفاده می شود و باید گوشت را تقریبا به قطر دو سانتیمتر برش دهید و شکل آن نیز لازم نیست منظم باشد.
- برای اینکه گوشت نرم تر شود، بهتر است ابتدا یک کیوی روی گوشت رنده کنید و به مدت 15 دقیقه، گوشت در کیوی بماند، سپس آن را بشوئید و در مواد بخوابانید.
- بین هر دو یا سه قطعه گوشت، یک قطعه کوچک دنبه به سیخ بکشید.
- این کباب را بدون دنبه هم می توانید تهیه کنید و در حین کباب کردن، روی آن سس کباب، بمالید تا بهتر سرخ شود.
مواد لازم برای تهیه سس کباب
کره | 25 گرم |
آب | 1/2 لیوان |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران آب کرده | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس کباب
- کره، زعفران، آب و آبلیمو را در ظرفی با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.
- این سس را در حین پخت، چندین بار با برس روی کباب بمالید، سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید و مجددا روی کباب بدهید تا خشک نشود.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه