طرز تهیه کالباس مرغ خانگی راحت بوده و به زمان چندان زیادی نیاز ندارد. این کالباس طعمی مشابه با نمونههای کارخانهای دارد و فاقد مواد شیمیایی مضر است.
مواد مورد نیاز برای تهیه کالباس مرغ خانگی
برای تهیه این کالباس برای پنج الی شش نفر، به حدود دو ساعت و نیم زمان نیاز دارید (این زمان شامل پنج الی شش ساعتی که کالباس باید در یخچال بماند تا سرد شود، نیست) و مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
مرغ | یک کیلوگرم |
آرد سفید | 5 قاشق سوپخوری |
سیر | 5 حبه |
شیر خشک | 100 گرم |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
سس خردل | یک قاشق سوپخوری |
روغن مایع | 2 قاشق سوپخوری |
یخ | 6 قالب کوچک |
پودر تخم کرفس | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | یک قاشق چایخوری |
دارچین، زنجفیل، هل ساییده شده، جوز هندی و پودر آویشن | نصف قاشق چایخوری |
میخک | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
چند نکته:
- از ران و سینه مرغ استفاده کنید. مقدار یک کیلوگرم گوشت مرغ یاد شده، وزن مرغ بدون استخوان و بدون پوست است.
- به جای سیر میتوانید از پودر سیر نیز استفاده کنید.
- اگر از مغز پسته تازه استفاده نمیکنید، به مدت حدود نیم ساعت آنها را در آب خیس نمایید تا نرم شود.
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
- ابتدا باید سه بار گوشت مرغ را از چرخ گوشت رد کنید. در مرتبه سوم ابتدا سیرها را در چرخ گوشت بیندازید و سپس گوشت مرغ را از چرخ رد کنید.
- آرد سفید و شیر خشک را دو مرتبه الک کنید و سپس به مرغ اضافه کنید.
- سپس ادویهها را نیز اضافه نمایید.
- در ادامه سس خردل و زردههای تخم مرغ را نیز به مواد اضافه کنید.
- اکنون مواد را در غذاساز برقی بریزید و به مدت پنج دقیقه بهم بزنید. در این مدت به تدریج شش قالب یخ و روغن مایع را نیز به آن اضافه کنید. یخ باعث میشود که انسجام گوشت زیاد شود و لطافت کالباس نیز افزایش پیدا کند.
- اکنون با دست کمی خمیر را ورز دهید، اگر حس کردید که خمیر خیلی شل است، کمی به آن آرد سفید الک شده اضافه کنید.
- مغز پسته را به آن اضافه کنید و کمی بهم بزنید.
- مقداری سلفون را روی میز پهن کنید. لبههای سلفون را گیر دهید تا جمع نشود.
- دستهایتان را خیس کنید و مایه کالباس را روی سلفون قرار دهید.
- مایه را به صورت استوانه شکل دهید.
- اکنون با کمک سلفون کالباس را رول کنید. سه دور باید سلفون را دور کالباس بپیچید و دو سر آن را محکم گره بزنید.
- سپس کالباس را دخل کاغذ آلومینیوم بپیچید و دو طرف آن را ببندید.
- در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و به مدت یک ساعت و نیم کالباس را در آن قرار دهید. حرارت شعله اجاق گاز در این مرحله باید متوسط باشد.
- سپس به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود.
اکنون کالباس آماده است و میتوانید آن را برش بزنید و سرو کنید.
چند نکته:
- طرز تهیه کالباس گوشت نیز به همین شیوه است، فقط به جای گوشت مرغ باید از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.
- میتوانید به جای پسته از هویج، قارچ خرد شده و باقلا سبز نیز استفاده کنید.
- حتما کالباس باید کاملا سرد شود و سپس آن را برش بزنید.
ارسال دیدگاه