۲ روش طرز پخت ژیگو ایرانی لذیذ

یکشنبه، ۹ تیر ۱۳۹۸ آشپزی
دستور پخت ژیگو ایرانی درسته وبریده

دستور پخت ژیگو ایرانی (ژیگوی درسته و ژیگوی بریده)

نام غذا: ژیگو ایرانی

مدت زمان پخت:۲ ساعت

برای دیدن مقالات بیشتر در دسته انواع آشپزی  از سایت مجله آشپز خانه دایان، مقالات بیشتری را مشاهده نمایید.

۱٫ طرز تهیه ژیگو ایرانی (ژیگوی درسته)

مواد لازم
مغز ران گوساله ۲ کیلوگرم
سیر ۱ بوته
چهارسبزی (نعنا، جعفری، کرفس، ترخون) ۱ دسته کوچک
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. با کارد نوک تیز، چند جای گوشت را به عمق ۲ بند انگشت سوراخ کرده و در هر سوراخ یک حبه سیر قرار دهید (این سوراخ‌ها طی پخت، بسته می‌شوند).
  2. ۳-۴ قاشق روغن در یک قابلمه جادار روی حرارت ملایم داغ کنید، گوشت را در آن قرار داده و چند بار بغلتانید تا رویه گوشت طلایی شود.
  3. روی گوشت، نمک و فلفل بپاشید و دسته چهار سبزی را در قابلمه بریزید.
  4. درب قابلمه را محکم ببندید، زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و حرارت را خیلی کم کنید.
  5. ۵-۴ ساعت فرصت دهید تا گوشت بپزد. گوشت معمولا در روند پخت آب پس می‌دهد و نیازی به اضافه کردن آب نیست، ولی با این حال در این فاصله گاهی به غذا سر بزنید، هرگاه آب گوشت تمام شد کمی آب جوش اضافه کنید.
  6. ژیگو را پس از پخت، درسته در دیس قرار داده و به صورت داغ سرو کنید.
ژیگو ایرانی

۲٫ طرز تهیه ژیگو ایرانی (ژیگوی بریده)

مواد لازم
مغز ران یکپارجه گوساله ۲ کیلوگرم
دنبه گوسفند ۱ تکه کوچک
نیترات سدیم ۱ قاشق مرباخوری
سیر ۵-۶ حبه
دارچین ۱ چوب کوچک
فلفل سیاه ۷-۸ دانه
میخک ۲-۳ دانه
شکر ۱ قاشق غذاخوری
روغن، کره، نمک به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. نیترات سدیم را با شکر و ۴-۳ قاشق نمک مخلوط کرده و روی گوشت بمالید.
  2. با کارد نوک تیز، یکی دو جای گوشت را سوراخ کرده و کمی از این مخلوط را با انگشت در عمق گوشت فرو کنید.
  3. یک بشقاب را به صورت وارونه در ته قابلمه قرار داده و گوشت را روی پشت بشقاب بگذارید (منظور از گذاشتن بشقاب وارونه این است که خونابه‌ای که از گوشت خارج می‌شود، زیر بشقاب در کف قابلمه جمع شده و با خود گوشت تماس نداشته باشد).
  4. درب قابلمه را بسته و ۳ شبانه روز در یخچال قرار دهید.
  5. روز چهارم، گوشت را از یخچال خارج کرده و ۱۵-۱۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید، سپس گوشت را خشک کنید و روی تخته بگذارید.
  6. با کارد نوک تیز ۶-۵ جای گوشت را به عمق ۴-۳ بند انگشت سوراخ کرده و در هر سوراخ ۳-۲ فندق دنبه و یک حبه سیر بگذارید، سپس گوشت را با نخ پرک از چهار طرف محکم ببندید.
  7. در یک قابلمه کمی روغن داغ کنید و گوشت را در آن سرخ کنید تا طلایی شود.
  8. یک پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید؛ فلفل، میخک و دارچین را اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید.
  9. ۳ ساعت یا بیشتر فرصت دهید تا گوشت بپزد و نرم شود، در این فاصله اگر آب گوشت تمام شد کمی آب جوش اضافه کنید.
  10. در جریان پخت، حرارت باید به اندازه‌ای باشد که آب ته قابلمه از جوش نیفتد.
  11. گوشت پخته را از قابلمه خارج کرده و فرصت دهید تا خنک شود، سپس نخ آن را باز کرده و با کارد تیزی به ورقه‌های نازک برش بزنید.
  12. ورقه‌های گوشت را در دیس بچینید، آب مانده در ته قابلمه را صاف کنید تا ادویه نساییده از آن جدا شود و سپس با کمی کره داغ کنید و در ظرف جداگانه‌ای کنار دیس ژیگو قرار دهید.

طرز تهیه ژیگو ایرانی

منبع:نمناک

دستور پخت ۵نوع غذا با مرغ چرخ کرده

۵ دستور پخت غذا با مرغ چرخ کرده

مراحل تهیه دلمه برگ مو

دستور پخت مرحله به مرحله دلمه برگ مو خوشمزه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا