طرز تهیه چلو گوشت ساده خوشمزه و آسان

یکشنبه 17 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت چلو گوشت ساده

غذای چلو گوشت ساده یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاها در ایران است. این غذا با طعم دهنده‌های اصلی همچون دارچین و زعفران تهیه می‌شود و معمولاً با برنج ساده، باقلا پلو یا سبزی پلو سرو می‌شود. این دستور پخت مناسب برای مجالس و مهمانی‌ها است.

مواد لازم:

  • گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی: 1.5 کیلوگرم
  • برنج: 3 پیمانه
  • آب: 2-3 لیوان
  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • نمک: به میزان لازم
  • زعفران ساییده: 1/2 قاشق چایخوری
  • دارچین: 1 قاشق چایخوری
  • برگ بو: 2 عدد
  • روغن: به میزان لازم

دستور تهیه:

  • برنج را بشویید و به ازای هر پیمانه برنج ۱ قاشق غذاخوری سرصاف نمک به آن اضافه کنید. مقداری آب روی برنج بریزید طوریکه به اندازه دو سه بند انگشت روی برنج را بپوشاند.
  • گوشت را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج شود.
  • پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
  • گوشت را به پیاز اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا اطراف آن کاملا سرخ شود. سپس مقداری فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت و پیاز کاملا رنگ بگیرند.
  • حدود ۳-۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و چند عدد برگ بو به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.
  • پس از ۲ ساعت نمک غذا را اضافه کرده و صبر کنید تا پخت گوشت کامل شود.
  • زعفران را در ۵-۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید. پس از ۳۰ دقیقه محلول زعفران و دارچین را به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
  • حدود ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد و آب آن تمام شود. اگر گوشت پخته، ولی آب آن هنوز تمام نشده کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت خورد رود و گوشت به روغن بنشیند.

در فاصله پخته شدن گوشت، چلو را درست کنید. برای درست کردن چلو:

  • قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در آب جوش ریخته و با کفگیر هم بزنید. آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به ان اضافه کنید.
  • اجازه دهید برنج روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف آن نرم شده، ولی وسط آن هنوز کمی سفت و استخوانی باشد. تا رسیدن به این مرحله بسته به نوع برنج حدود ۱۵-۱۰ دقیقه طول می‌کشد.
  • چند دانه برنج را با کفگیر از قابلمه خارج کرده و با دست تست کنید، اگر به اندازه کافی پخته بود آن را آبکش کنید.
  • قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید، چند قاشق روغن در آن بریزید و پس از داغ شدن روغن، چلو را به قابلمه اضافه کنید. اطراف چلو را جمع کنید تا به شکل هرم درآید، سپس با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید، درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط کنید.
  • پس از ۱۰ دقیقه که داخل قابلمه بخار گرفت، روی درب آن دمی قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
  • حدود ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم کشیده و چلو آماده شود.
  • پس از دم کشیدن چلو، کمی روغن یا کره روی آن بدهید و در دیس بکشید. گوشت پخته را کنار چلو بگذارید یا در بشقاب جداگانه بکشید و کنار آن چند برش لیمو ترش قرار دهید.

چلو گوشت ساده بدون رب

دستور پخت سبزی پلو با ماهیچه مجلسی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهیچه خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه پلو محلی چکدرمه غذای محبوب ترکمن‌ها

طرز تهیه پلو محلی چکدرمه برای ۶ نفر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا