پیراشکی مربایی یکی از شیرینیهای محبوب ایرانی است که به دلیل طعم خوشمزه و نرم بودنش همیشه طرفداران زیادی دارد. تهیه این پیراشکیها بسیار ساده است و میتوانید آنها را در مهمانیها و مناسبتهای مختلف سرو کنید.
مواد لازم برای پیراشکی مربایی
- تخم مرغ هم زده شده: 2 عدد
- شیر پرچرب: 170 گرم
- مخمر خشک: 2 قاشق چایخوری
- شکر دانه ریز: 70 گرم
- کره: 70 گرم، نمک: نصف قاشق چایخوری
- شکر برای روی پیراشکی: به میزان لازم
- آرد سفید: 400 گرم (تا خمیر لطیفی بدست بیاد)
- روغن مایع برای سرخ کردن: به میزان لازم
- مربای میانی پیراشکی: به میزان لازم
مواد لازم برای مربای میانی پیراشکی
- شکر: 1 پیمانه
- آرد: ¾ پیمانه
- شیر: 1 و ½ پیمانه
- وانیل: ½ قاشق چایخوری
- کره: 50 گرم
طرز تهیه پیراشکی مربایی
در ابتدا آرد، شکر، کره، مخمر و تخم مرغ را درون یک ظرف ریخته و کمی هم میزنیم. سپس شیر را به آن میافزاییم. پس از اینکه خمیر کمی به خود شکل گرفت، با افزودن آرد خمیر را با دست ورز میدهیم. وقتی خمیر را خوب ورز دادید، در یک کاسه گذاشته و روی آن را با حوله مرطوب بپوشانید و یک ساعت و نیم به آن استراحت بدهید. بعد از این مدت با وردنه خمیر را باز کنید و با یک قالب گرد خمیر را قالب بزنید یا به اندازه یک نارنگی در دستتان گرد و بعد صافش کنید. با استفاده از قالب خمیر را از روی تخته جدا کرده و خمیر پیراشکیهای آماده را درون قابلمه روی گاز با روغن فراوان داغ با حرارت متوسط بی اندازید تا سرخ شده و پف کنند. بعد از سرخ شدن روی توری سیمی یا صافی یا دستمال کاغذی ضخیم بگذارید تا روغن اضافهاش گرفته شود و پیراشکیها را بعد از خنک شدن از کنارش برش بزنید و درون آن را با مربای میانی پر کنید.
برای تهیه مربای میانی پیراشکی: شکر، آرد و شیر را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. بعد کره را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کره با مواد مخلوط شود. بعد از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه کنید.
همچنین بخوانید: دستور تهیه انواع کیک و شیرینی
منبع: نمناک
ارسال دیدگاه