پای شفرد گیاهی یکی از غذاهای خوشمزه و سالم است که میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در سحر و افطار ماه رمضان سرو شود. با ترکیب سبزیجات تازه و عدس، این غذا نه تنها طعمی لذیذ دارد بلکه سرشار از مواد مغذی نیز میباشد.
مواد لازم
- سیب زمینی: ۱ کیلو
- سیر: ۱ حبه سالم
- عدس قهوهای: ۱ پیمانه خشک
- برگ بو: ۱ عدد
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد نگینی شده
- هویج: ۱ پیمانه نگینی شده
- کرفس: ۱ پیمانه نگینی شده
- سیر: ۲ حبه له شده
- نخود سبز: ۱ پیمانه
- ذرت: ۱ پیمانه
- جعفری تازه: ۱/۴ پیمانه خرد شده
- سس ورچستر شایر یا سس تمر: ۲ قاشق غذاخوری
- شیر یا شیر گیاهی: ۱/۲ پیمانه
- کره یا کره گیاهی: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- سس سیراچا: برای تزئین (اختیاری)
طرز تهیه
- فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس روشن کنید. سیب زمینیها را پوست گرفته و با یک حبه سیر کامل داخل یک قابلمه گذاشته و به میزان کافی آب روی آنها بریزید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کاهش دهید تا سیب زمینیها بپزند.
- عدسها را بشویید و در یک قابلمه همراه با برگ بو بگذارید. سپس ۲ پیمانه آب اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاید. حرارت را کاهش دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
- روغن زیتون را در یک ماهیتابه گرم کنید و پیاز نگینی شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- هویج و کرفس را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
- سیر له شده، نخود سبز، ذرت و ادویهها را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید.
- عدس پخته و مخلوط سبزیجات را با هم ترکیب کرده و طعمدار کنید.
- سیب زمینی پخته را له کرده و با کره و شیر ترکیب کنید.
- مخلوط سبزیجات را در یک ظرف فر بریزید و سیب زمینی نرم شده را روی آن بگذارید.
- ظرف را در فر قرار دهید تا زمانیکه سیب زمینی طلایی شود.
- پای شفرد گیاهی را داغ سرو کنید و میتوانید با سس سیراچا یا سس کچاپ تزئین کنید.
نکات تکمیلی: برای تزئین میتوانید از پنیر چدار نیز استفاده کنید. همچنین میتوانید پای را به صورت تک نفره سرو کنید.
ارسال دیدگاه