دستور پخت پای شفرد گیاهی

یکشنبه 5 خرداد 1398 آشپزی
دستور پخت پای شفرد گیاهی

مواد لازم

  • سیب زمینی: ۱ کیلو
  • سیر: ۱ حبه سالم
  • عدس قهوه‌ای: ۱ پیمانه خشک
  • برگ بو: ۱ عدد
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد نگینی شده
  • هویج: ۱ پیمانه نگینی شده
  • کرفس: ۱ پیمانه نگینی شده
  • سیر: ۲ حبه له شده
  • نخود سبز: ۱ پیمانه
  • ذرت: ۱ پیمانه
  • جعفری تازه: ۱/۴ پیمانه خرد شده
  • سس ورچستر شایر یا سس تمر: ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر یا شیر گیاهی: ۱/۲ پیمانه
  • کره یا کره گیاهی: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • سس سیراچا: برای تزئین (اختیاری)

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

طرز تهیه

۱. فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس روشن کنید. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و با یک حبه سیر کامل پو. ست گرفته داخل یک قابلمه کوچک بگذارید. به میزان کافی آب روی آن‌ها بریزید. قابلمه را روی گاز بگذارید. بگذارید آب به جوش بیاید سپس حرارت را کاهش دهید تا سیب زمینی‌ها بپزند. پس از پخته شدن سیب زمینی‌ها بگذارید به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه خنک شوند سپس آن‌ها را با یک چنگال له کنید.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۲. در همین حین، عدس‌ها را خوب بشویید و در یک قابلمه همراه با برگ بو بگذارید. روی آن‌ها ۲ پیمانه آب بریزید و بگذارید آب قابلمه به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را کاهش دهید و بگذارید عدس‌ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند. نگذارید زیاد بپزند. اگر زیاد بپزند له شده و شکل خود را از دست می‌دهند. آن‌ها را از روی حرارت برداشته بگذارید خنک شوند. اگر مقداری آب اضافی همراه عدسهاست، آب را دور بریزید.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۳. در حین پختن سیب زمینی و عدس، روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید. آن را روی حرارت متوسط گاز بگذارید. حالا پیاز نگینی شده را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا زمانی که نرم شوند.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۴. هویج و کرفس نگینی شده را به پیاز اضافه کنید. به مدت ۵ تا ۶ دقیقه یا بیشتر آن‌ها را تفت دهید تا سبزیجات برشته شوند.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۵. سیر له شده، نخود سبز، ذرت، ۳ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده، سس ورچستر شایر گیاهی یا سس تمر، ادویه و فلفل تند را به ماهیتابه اضافه کنید. بهم بزنید و به مدت ۳ تا ۴ دقیقه یا بیشتر تفت دهید تا زمانی که سبزیجات نرم شوند و بوی آن‌ها بلند شود.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۶. محتویات ماهیتابه را خوب بهم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند، حالا عدس پخته را هم به آن‌ها اضافه کنید. نمک و فلفل اضافه کنید تا مواد طعم بگیرند.

۷. سیب زمینی پخته را از روی گاز برداشته، آب آن را خالی کنید. سیب زمینی را له کنید و با کره و شیر نرم کنید. تا زمانی که لطیف و خامه‌ای شود. نمک و فلفل به آن اضافه کنید. حالا یک ظرف مخصوص فر را با اسپری آشپزی چرب کنید و یا با کمی روغن. مخلوط عدس و سبزیجات را کف آن بریزید و پهن کنید تا کل کف ظرف را بگیرد.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۸. در صورتی که از کدو سبز استفاده کردید، آن‌ها را هم همراه سبزیجات بگذارید حالا سیب زمینی نرم شده را روی سبزیجات بریزید و با استفاده از چنگال یا قاشق روی آن طرح ایجاد کنید. می‌توانید مقداری از آن را با قیف به شکل شکوفه درآورید و روی سیب زمینی بگذارید. این بخش بالا آمده باعث ایجاد رنگ تیره شده و ظاهر بهتری به غذا می‌دهد. روی آن را در صورت دلخواه پنیر چدار بریزید.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۹. ظرف را در فر بگذارید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا زمانی که بخش‌های برجسته سیب زمینی طلایی قهوه‌ای شود. در انتهای پخت، حرارت را بیشتر کنید تا رنگ آن تیره‌تر شود. ۱ قاشق غذاخوری باقیمانده جعفری را روی پای به عنوان تزئین بریزید. آن را داغ سرو کنید. می‌توانید روی آن را مقداری سس سیراچا یا سس کچاپ بریزید و سرو کنید.

افطاری روز بیستم ماه رمضان؛ پای شفرد گیاهی

۱۰. یکی از روش‌های دیگر برای درست کردن و لایه بندی پای شفرد این است که چند ظرف کوچک سوفله را آماده کرده و در هر کدام مقداری از سبزیجات ریخته، سیب زمینی را هم شکل داده روی آن‌ها بریزید به این ترتیب به صورت تک نفره سرو می‌شود.

منبع:برترین ها

دستور پخت آش شیرازی برای افطاری

دستور پخت آش شیرازی برای افطاری

طرز پخت پیراشکی مرغ و کلم

طرز پخت پیراشکی مرغ و کلم

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا