طرز تهیه نان پیروک خوشمزه و مقوی برای صبحانه

پنج‌شنبه 14 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت نان خوشمزه پیروک

نان پیروک یک نوع نان لذیذ است که می‌توانید آن را برای صبحانه یا عصرانه سرو کنید. طرز تهیه این نان بسیار ساده و سریع است و با مواد اولیه‌ای که در دسترس دارید، می‌توانید آن را تهیه کنید.

مواد مورد نیاز:

  • پودر مایه‌خمیر: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: یک‌سوم پیمانه
  • شیر ولرم: ۱۲۵ میلی‌لیتر (یک‌دوم پیمانه)
  • آرد نان: ۳۵۰ گرم
  • کره: ۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد

مواد لازم میانی:

  • کره: ۵۰ گرم
  • بیسکویت: ۱۰۰ گرم
  • دارچین: یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • آب پرتقال: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: ۱۰۰ گرم
  • گردوی خردکرده: ۲۰۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۱ عدد
طرز تهیه نان پیروک ، فوق العاده خوشمزه مخصوص صبحانه +عکس

طرز تهیه نان پیروک:

  1. مایه‌خمیر و یک قاشق سوپ‌خوری از شکر و شیر را در کاسه‌ای بریزید و مخلوط کنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه‌خمیر فعال شود. آن‌گاه آرد و نمک را در کاسه دیگری بریزید و باقیمانده شکر را به آن بیفزائید و مخلوط سازید. سپس کره نرم‌شده، تخم‌مرغ‌ها، نمک و مایه‌خمیر عمل‌آمده را نیز اضافه کنید و مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید.
  2. حالا خمیر را روی سطح آردپاشیده، خوب ورز دهید تا کاملاً صاف و یکدست شود. بعد آن را در کاسه چرب‌کرده‌ای بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اکنون خمیر را دو قسمت کنید و یک قسمت را به شکل مستطیل، تقریباً به اندازه ۳۰×۴۰ سانتی‌متر باز کنید و در سینی چرب‌کرده قرار دهید و اطراف خمیر را مرتب کنید.
  3. اکنون با مواد میانی روی خمیر را بپوشانید و قسمت دوم خمیر را به شکل نوارهای ۲ سانتیمتر ببرید و به شکل ضربدر روی مواد قرار دهید. بهتر است لبه‌های خمیر زیری را با آب مرطوب کنید تا دو خمیر به هم بچسبند. اینک روی خمیر را بپوشانید و صبر کنید تا دوباره خمیر حجیم شود.
  4. سپس روی خمیر را با زرده تخم‌مرغ مرطوب سازید و در فر (تاون) گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه قرار دهید تا نان، بپزد و طلائی‌رنگ شود.

روش تهیه مواد میانی:

بیسکویت ساده را آسیاب کنید و با کره آب‌کرده خنک‌شده، دارچین، شکر، آب‌پرتقال، زرده تخم‌مرغ و گردوی بوداده مخلوط کنید.

نکته: برای بهبود طعم نان پیروک می‌توانید از ادویه‌جات دیگری مانند هل یا زردچوبه نیز استفاده کنید.

دستور پخت سیب زمینی و پنیر پیتزا بدون فر و با فر

طرز تهیه سیب زمینی و پنیر پیتزا خوشمزه و ساده

دستور پخت فلافل بندری خوشمزه اصل

طرز تهیه فلافل خوشمزه و ترد با نکات ویژه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا