نان پیروک یک نوع نان لذیذ است که میتوانید آن را برای صبحانه یا عصرانه سرو کنید. طرز تهیه این نان بسیار ساده و سریع است و با مواد اولیهای که در دسترس دارید، میتوانید آن را تهیه کنید.
مواد مورد نیاز:
- پودر مایهخمیر: ۱ قاشق سوپخوری
- شکر: یکسوم پیمانه
- شیر ولرم: ۱۲۵ میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
- آرد نان: ۳۵۰ گرم
- کره: ۵۰ گرم
- تخممرغ: ۲ عدد
- نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
مواد لازم میانی:
- کره: ۵۰ گرم
- بیسکویت: ۱۰۰ گرم
- دارچین: یکدوم قاشق چایخوری
- آب پرتقال: ۲ قاشق سوپخوری
- شکر: ۱۰۰ گرم
- گردوی خردکرده: ۲۰۰ گرم
- زرده تخممرغ: ۱ عدد
طرز تهیه نان پیروک:
- مایهخمیر و یک قاشق سوپخوری از شکر و شیر را در کاسهای بریزید و مخلوط کنید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه آرد و نمک را در کاسه دیگری بریزید و باقیمانده شکر را به آن بیفزائید و مخلوط سازید. سپس کره نرمشده، تخممرغها، نمک و مایهخمیر عملآمده را نیز اضافه کنید و مواد را کاملاً با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست آید.
- حالا خمیر را روی سطح آردپاشیده، خوب ورز دهید تا کاملاً صاف و یکدست شود. بعد آن را در کاسه چربکردهای بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اکنون خمیر را دو قسمت کنید و یک قسمت را به شکل مستطیل، تقریباً به اندازه ۳۰×۴۰ سانتیمتر باز کنید و در سینی چربکرده قرار دهید و اطراف خمیر را مرتب کنید.
- اکنون با مواد میانی روی خمیر را بپوشانید و قسمت دوم خمیر را به شکل نوارهای ۲ سانتیمتر ببرید و به شکل ضربدر روی مواد قرار دهید. بهتر است لبههای خمیر زیری را با آب مرطوب کنید تا دو خمیر به هم بچسبند. اینک روی خمیر را بپوشانید و صبر کنید تا دوباره خمیر حجیم شود.
- سپس روی خمیر را با زرده تخممرغ مرطوب سازید و در فر (تاون) گرمشده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه قرار دهید تا نان، بپزد و طلائیرنگ شود.
روش تهیه مواد میانی:
بیسکویت ساده را آسیاب کنید و با کره آبکرده خنکشده، دارچین، شکر، آبپرتقال، زرده تخممرغ و گردوی بوداده مخلوط کنید.
نکته: برای بهبود طعم نان پیروک میتوانید از ادویهجات دیگری مانند هل یا زردچوبه نیز استفاده کنید.
ارسال دیدگاه