نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از مشهورترین شیرینیهای سنتی در کرمانشاه است. این شیرینی به عنوان یک سوغاتی محبوب و خوشمزه نه تنها در عید نوروز، بلکه در تمام طول سال تهیه میشود. با مواد لازم در این دستور، میتوانید سینی پر نان برنجی تهیه کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه نان برنجی را با هم مرور کنیم.
مواد لازم نان برنجی
- آرد برنج ۵۰۰ گرم
- شکر ۲۰۰ گرم
- کره ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب ۶ قاشق غذاخوری
- تخم خرفه برای تزیین
دستور طبخ و طرز تهیه نان برنجی
ابتدا آرد برنج را دو مرتبه الک میکنیم تا کاملاً صاف و یکدست شود. در این آموزش از کره استفاده میکنیم، ولی اگر روغن کرمانشاهی در دسترس دارید، از آن استفاده کنید زیرا طعم بهتری به نان برنجی شما خواهد داد.
کره را در دمای محیط قرار میدهیم تا کاملاً نرم شود، سپس با آرد برنجی مخلوط میکنیم. ورز دادن آرد برنجی را تا جایی ادامه میدهیم که کره کاملاً در آن حل شود. در مرحله بعد، شکر را در ۱ لیوان آب حل میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم.
اجازه میدهیم آب کمی تبخیر شود تا مخلوط آب و شکر به شربتی با غلظت متوسط تبدیل شود. سپس شربت را کنار میگذاریم تا خنک شود. پس از اینکه شربت خنک شد، آن را به مخلوط آرد برنجی و کره اضافه میکنیم.
در مرحله بعدی، تخم مرغ را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به آرد برنج اضافه میکنیم. مواد را خوب مخلوط میکنیم تا یک خمیر یکدست و نرم به وجود بیاید. پس از ورز دادن خمیر، آن را در یک کاسه قرار میدهیم و یک پارچه تمیز روی آن میکشیم.
به مدت ۶ ساعت خمیر را در جایی با دمای معتدل قرار میدهیم تا خمیر آماده شود. توجه داشته باشید که خمیر را نباید در جای گرم یا خیلی سرد مانند یخچال قرار دهیم. پس از گذشت این زمان، فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم شود.
در سینی فر یک کاغذ روغنی قرار میدهیم، سپس از خمیر به اندازه یک گردو برمیداریم و به صورت دایره شکل حالت میدهیم. مقداری تخم خرفه روی هر شیرینی میپاشیم و در سینی فر با فاصله مناسب میچینیم.
به همین ترتیب تمام نان برنجی ها را کف سینی میچینیم و سینی را در طبقه وسط فر قرار میدهیم. حدود ۲۰ دقیقه زمان برای طبخ کامل نان برنجی نیاز است، اما با توجه به اینکه دمای فرها متفاوت است ممکن است تا ۳۰ دقیقه هم طول بکشد.
پس از اینکه طبخ نان برنجی ها کامل شد، اجازه میدهیم کمی سرد شوند، سپس با دقت از روی کاغذ روغنی جدا میکنیم و در ظرف مورد نظر خود میچینیم. نان برنجی را میتوانید برای عصرانه به همراه چای نوش جان کنید.
ارسال دیدگاه