مرغ شکم پر شمالی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزهی ایرانی است که معمولاً در مهمانیها و جشنها سرو میشود. این غذا با مواد تازه و خوش طعم تهیه میشود و طعمی بینظیر دارد.
- مواد لازم:
- مرغ پاک کرده ی بزرگ: 1 عدد
- سیر له شده: 3-4 حبه
- سبزی ساطوری (تره، جعفری، کمی شنبلیله): 400 گرم
- اوجی ساطوری: 300 گرم
- آلو: 150 گرم
- گردوی آسیاب شده: 100 گرم
- رب انار: 1 پیمانه
- شکر: 2-3 قاشق غذاخوری
- پیاز بزرگ ساطوری شده: 2-3 عدد
- روغن و کره: به میزان لازم
دستور تهیه:
- آلو را در آب خیس کنید. پس از نیم ساعت خوب بشویید و بگذارید آب آن گرفته شود.
- حدود ۳-۲ قاشق روغن را در تابهای بر روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
- سیر له شده را اضافه کنید و پیاز را کمی تفت دهید.
- سبزی و اوجی ساطوری را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا آب سبزی کشیده شود.
- آلو، پودر گردو و رب انار را در تابه بریزید. این مواد را با پیاز، سیر، سبزی و اوجی مخلوط کرده و با هم تفت دهید. سپس شعله را خاموش کنید.
- شکم مرغ را با نیمی از مواد پر کرده و بدوزید.
- حدود ۴-۳ قاشق روغن یا مخلوطی از روغن و کره را در قابلمه بزرگی روی حرارت ملایم داغ کنید. مرغ را در آن تفت دهید و مرتب زیر و رو کنید تا روی مرغ طلایی شود.
- مرغ را از قابلمه خارج کنید. باقیمانده مواد را در قابلمه بریزید، شکر را به همراه ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- فرصت دهید تا سس درون قابلمه به جوش آید، سپس مرغ را در آن قرار دهید، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
- حدود ۱ الی ۲ ساعت فرصت دهید تا مرغ بپزد، در این فاصله گاهی به غذا سر بزنید و از سس داخل قابلمه روی مرغ بریزید تا همه قسمتهای مرغ مزه دار شود.
- پس از پخت کامل، مرغ را در دیس بکشید. از باقیمانده سس روی آن بدهید و با برنج یا نان سرو کنید.
از این نکات هم میتوانید استفاده کنید: برای افزایش طعم میتوانید از ادویههای مختلف استفاده کنید و برای سرو از برنج زعفرانی استفاده کنید.
ارسال دیدگاه