ماهی شکم پر یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه است که با ترکیب ماهی و مواد معطر تهیه میشود. این غذا به دلیل طعم خاص و عطر بینظیر خود، در مهمانیها و مجالس بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
- ۱ عدد ماهی قزل آلا یا هر ماهی دیگهای که میپسندین
- ۱۰۰ گرم سبزی معطر (گشنیز، جعفری، برگ سیر، کمی نعنا)
- ۱/۴ پیمانه گردو آسیاب شده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
- ۲ قاشق غذاخوری رب انار
- نمک و فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
برای تهیه این ماهی شکم پر لذیذ ابتدا باید شکم ماهی را باز کرده و کاملا تخلیهاش کنید و بشویید. حالا داخل و بیرون شکم ماهی را به نمک، فلفل و زرچوبه آغشته کنید و بگذارید تا مواد میانی حاضر شود. بهتر است روی ماهی را هم چند برش سطحی بزنید تا موقع سرخ شدن خوب مغز پخت شود.
حالا مایه داخل شکم ماهی را درست کنید به این صورت که، سبزیهای معطر خرد شده را با کمی روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند، ولی از سرخ کردن زیاد پرهیز کنید تا تلخ نشوند. همین که کمی بپزند و بوی آنها بلند شود کافی است.
پیاز داغ و رب انار را داخل یک ماهیتابه دیگر کمی تفت دهید. سپس گردو آسیاب شده را هم اضافه کرده و کمی تفت دهید. پس از آن سبزیای که سرخ کردید را اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده و کمی تفت دهید. حالا بچشید اگه به رب انار بیشتری احتیاج بود بر حسب سلیقهتان اضافه کنید و نمک را هم فراموش نکنید. حالا مایه داخل شکم ماهی حاضره.
پس داخل شکم ماهی را با این مایه پر کنید. حالا شکم ماهی را با نخ مخصوص آشپزی بدوزید تا موادش در حین سرخ شدن بیرون نریزد و ماهی شکل خود را حفظ کند.
داخل یک ماهیتابه به مقدار کافی روغن بریزید و وقتی حسابی داغ شد ماهی را درون آن قرار دهید و با حرارت ملایم یک طرفش را طلایی کنید. سپس ماهی را به آرامی برگردانید و با در بسته و حرارت خیلی کم طرف دیگر را هم سرخ کنید تا علاوه بر مغز پخت شدن، طلایی و برشته هم شود.
حالا ماهی شکم پر شما حاضره. فراموش نکنید که قبل از سرو، نخ شکم ماهی را بکشید… نوش جان!
ارسال دیدگاه